NRK Meny
Normal

Kan bli vraket til sykkel-VM på hjemmebane

Samarbeidsproblemene mellom Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen kan føre til at én av dem blir vraket til sykkel-VM i Bergen neste år.

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen

SAMARBEIDSPROBLEMER: Alexander Kristoff (bak) var ikke fornøyd med opptrekket til Edvald Boasson Hagen under VM i Doha.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det her er ikke en ønsket situasjon, det er helt åpenbart, sier landslagssjef Stig Kristiansen til NRK.

Alexander Kristoff følte han ble sviktet av lagkamerat Edvald Boasson Hagen i spurten i landeveisrittet i VM i Doha.

Den norske planen var at Boasson Hagen skulle hjelpe Kristoff i en eventuell spurt, men Kristoff følte Boasson Hagen gikk for egne sjanser. Boasson Hagen ble til slutt ble nummer seks, mens Kristoff ble nummer syv.

Men hverken NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen eller Thor Hushovds tidligere trener Atle Kvålsvoll mener Kristoff kan skylde på lagkameraten.

Stig Kristiansen

SJEFEN: Landslagssjef Stig Kristiansen hadde oppvaskmøte med Alexander Kristoff og Edwald Boasson Hagen. Her sammen med Kristoff dagen før søndagens landeveisritt.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Forsiktig med å stemple folk

I etterkant var det likevel oppvaskmøte på hotellet.

– Vi ble vel enige om at de var uenige. Tror det er en ganske grei konklusjon. Møtet gikk forsåvidt stille og rolig for seg der Alex og Edvald fortalte om sine opplevseler de siste hundre meterne, sier Stig Kristiansen.

– Og så har jeg uttalt på vegne av forbundet at man skal vere forsiktig med å stemple folk som illojale hvis de har prøvd å gjøre jobben uten å klare det, fortsetter Kristiansen.

Etter å ha sett spurten i etterkant mener landslagssjefen at en mulig medalje glapp, selv om også både Peter Sagan (gull) og Mark Cavendish (sølv) startet spurtet sent.

Landslagssjefen går så langt som å kalle konflikten mellom norsk sykkelsports to største stjerner som et mulig veiskille. Og mener Norge kan sammenlikne seg med sykkelnasjoner som Frankrike og Belgia på området.

– Mindre enhetlig taktikk

– Dette er en gjenganger fra hvert mesterskap for den type nasjoner, og vi nærmer oss den samme situasjonen i Norge, sier han.

Alexander Kristoff

IKKE FORNØYD: Alexander Kristoff.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Og det betyr at kanskje du som landslagssjef må velge mellom én god rytter foran en annen, og at den andre ikke sykler i VM?

– Det er en mulig løsning. Og så kommer det an på hvor mange vi kvalifiserer inn. I år hadde vi ni. Da kan det være mer spillerom for en, enn for to typer, og en noe mindre enhetlig taktikk en vi tidligere har praktisert, sier Kristiansen.

– Neste år er det VM i Bergen, og norsk sykkelsport skal lage folkefest. Er det mulig å tenke seg at Norge kommer uten enten Edvald Boasson Hagen eller Alexander Kristoff i VM på hjemmebane?

– Det slipper jeg iallefall å ta stilling til nå, elleve måneder i forveien. Først skal de komme seg gjennom de elleve månedene, og vi skal sette det laget. Vi skal finne ut hvor mange vi kvalifiserer inn til mesterskapet, og så må vi gjøre de vurderingene vi kan for å prøve å få like stor uttelling som det vi har fått i mesterskapet her, sier Stig Kristiansen.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner