Kan bli vraket til sykkel-VM på hjemmebane

Samarbeidsproblemene mellom Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen kan føre til at én av dem blir vraket til sykkel-VM i Bergen neste år.

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen

SAMARBEIDSPROBLEMER: Alexander Kristoff (bak) var ikke fornøyd med opptrekket til Edvald Boasson Hagen under VM i Doha.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det her er ikke en ønsket situasjon, det er helt åpenbart, sier landslagssjef Stig Kristiansen til NRK.

Alexander Kristoff følte han ble sviktet av lagkamerat Edvald Boasson Hagen i spurten i landeveisrittet i VM i Doha.

Den norske planen var at Boasson Hagen skulle hjelpe Kristoff i en eventuell spurt, men Kristoff følte Boasson Hagen gikk for egne sjanser. Boasson Hagen ble til slutt ble nummer seks, mens Kristoff ble nummer syv.

Men hverken NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen eller Thor Hushovds tidligere trener Atle Kvålsvoll mener Kristoff kan skylde på lagkameraten.

Stig Kristiansen

SJEFEN: Landslagssjef Stig Kristiansen hadde oppvaskmøte med Alexander Kristoff og Edwald Boasson Hagen. Her sammen med Kristoff dagen før søndagens landeveisritt.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Forsiktig med å stemple folk

I etterkant var det likevel oppvaskmøte på hotellet.

– Vi ble vel enige om at de var uenige. Tror det er en ganske grei konklusjon. Møtet gikk forsåvidt stille og rolig for seg der Alex og Edvald fortalte om sine opplevseler de siste hundre meterne, sier Stig Kristiansen.

– Og så har jeg uttalt på vegne av forbundet at man skal vere forsiktig med å stemple folk som illojale hvis de har prøvd å gjøre jobben uten å klare det, fortsetter Kristiansen.

Etter å ha sett spurten i etterkant mener landslagssjefen at en mulig medalje glapp, selv om også både Peter Sagan (gull) og Mark Cavendish (sølv) startet spurtet sent.

Landslagssjefen går så langt som å kalle konflikten mellom norsk sykkelsports to største stjerner som et mulig veiskille. Og mener Norge kan sammenlikne seg med sykkelnasjoner som Frankrike og Belgia på området.

– Mindre enhetlig taktikk

– Dette er en gjenganger fra hvert mesterskap for den type nasjoner, og vi nærmer oss den samme situasjonen i Norge, sier han.

Alexander Kristoff

IKKE FORNØYD: Alexander Kristoff.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Og det betyr at kanskje du som landslagssjef må velge mellom én god rytter foran en annen, og at den andre ikke sykler i VM?

– Det er en mulig løsning. Og så kommer det an på hvor mange vi kvalifiserer inn. I år hadde vi ni. Da kan det være mer spillerom for en, enn for to typer, og en noe mindre enhetlig taktikk en vi tidligere har praktisert, sier Kristiansen.

– Neste år er det VM i Bergen, og norsk sykkelsport skal lage folkefest. Er det mulig å tenke seg at Norge kommer uten enten Edvald Boasson Hagen eller Alexander Kristoff i VM på hjemmebane?

– Det slipper jeg iallefall å ta stilling til nå, elleve måneder i forveien. Først skal de komme seg gjennom de elleve månedene, og vi skal sette det laget. Vi skal finne ut hvor mange vi kvalifiserer inn til mesterskapet, og så må vi gjøre de vurderingene vi kan for å prøve å få like stor uttelling som det vi har fått i mesterskapet her, sier Stig Kristiansen.

Siste nytt

 • Dobbelbogeyar øydela for Hovland

  Viktor Hovland låg an til ein plass heilt i toppen i US Open etter 15 hol på nest siste runde. Men med bogey på hol 16 og dobbelbogeyar på både hol 17 og 18 fall han nedover resultatlista.

  Med 5 slag over par på runden og 7 over par totalt var han nummer 13 etter å ha spela ferdig. Då var framleis fleire av dei beste ute på sin runde.

  Viktor Hovland
  Foto: John Minchillo / AP
 • Odd tilbake på tredjeplass

  Odd slo Stabæk 2-0 og tok tredjeplassen på tabellen tilbake, med like mange poeng som Molde.

  Begge måla kom etter samarbeid mellom Elbasan Rashani og Espen Ruud. Rashani scora etter 27 minutt, Ruud etter 77.

   Stabæk – Odd
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Ødegaard startar for Real

  Martin Ødegaard får sin første start for Real Madrid i kveld, når laget møter Real Sociedad borte.

  Det er arenaen som var hans heimebane i førre sesong, då han var utlånt til nettopp Sociedad.

  Kampen startar kolkka 21.00.

  Martin Ødegaard
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal