NRK Meny
Normal

Pedersen og Kvålsvoll: – Kristoff kan ikke skylde på Edvald

DOHA/OSLO (NRK): Sykkeleksperter mener Alexander Kristoff ikke har noen grunn til å gi Edvald Boasson Hagen skylden for at VM-gullet glapp.

Alexander Kristoff

SKUFFET: Alexander Kristoff la ikke skjul på at han var skuffet over jobben Edvald Boasson Hagen gjorde i spurten under VM-rittet søndag. Her er Kristoff sammen med kona Maren etter målgang.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Min observasjon er at verken Kristoff eller Edvald er gode nok til å spurte om medalje uansett, sier Thor Hushovds tidligere trener Atle Kvålsvoll.

Han får støtte av NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

– Jeg er ikke enig i at Edvald gjør så mye feil. Det ville vært «galimatias» å starte spurten tidligere for det gikk jo i 60 km/t, sier Pedersen.

Etter landevisrittet i sykkel-VM søndag langet Alexander Kristoff ut mot lagkamerat Edvald Boasson Hagen. Kristoff mener Hagen brøt avtalen de hadde om å være spurtopptrekker siden han ikke startet spurten da Kristoff ønsket det 450 meter fra mål.

Atle Kvålsvoll

UENIG: Thor Hushovds tidligere trener, Atle Kvålsvoll, tror ikke Alexander Kristoff hadde vunnet VM-rittet søndag selv om Boasson Hagen hadde startet opptrekket tidligere.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Jeg føler Edvald sviktet meg litt i dag, sier Kristoff.

– Jeg prøvde det jeg kunne, men det gikk ikke, insisterer Boasson Hagen.

Hagen endte på sjetteplass, Kristoff på en skuffende sjuendeplass, mens Peter Sagaen vant.

Når NRK snakker med landslagstrener Stig Kristiansen i varmen etter målgang i Doha, nekter han å tro at Boasson Hagen sviktet lagkameraten med vilje.

– Jeg har vanskelig for å tro at når Edvald opptrer lojalt i 257 kilometer at han fokludrer det de siste hundre meterene. Jeg har vanskelig for å tro at han opptrer illojalt, sier Kristiansen.

Stig Kristiansen

LANDSLAGSTRENEREN: Stig Kristiansen nekter å tro at Edvald Boasson Hagen brøt Norges taktikk med vilje. Her er Kristiansen sammen med Alexeander Kristoff før søndagens ritt.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Feilberegnet farten

TV-bildene viser at Boasson Hagen må sykle rundt britiske Adam Blythe på oppløpet og at Kristoff dermed blir hindret av sin egen lagkamerat. Men Dag Erik Pedersen, som kommenterte VM-rittet for NRK Radio, mener det ikke er så svart / hvitt som Kristoff skal ha det til.

– Jeg mener det var en serie av flere uheldige omstendigheter som gjorde at det ble en rotete norsk spurt, sier han og forklarer:

– Det var mer at de feilberegnet åpningshastigheten inn på oppløpet for det gikk så fryktelig fort. Det var nesten ikke mulig å forsere plasser. Ideelt sett burde de vært nummer tre og fire inn på oppløpet, men nå hadde Sagan nesten to sykkellengder da spurten gikk og da klarer du ikke å ta han igjen.

– Det var veldig synd at de ikke punktmarkerte Sagan, sier Pedersen.

Dag Erik Pedersen

HØY FART: NRKs sykkelekspert, Dag Erik Pedersen, mener nordmennene feilberegnet farten på oppløpet.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Tror på Hagen

Boasson Hagen sier han ventet med opptrekket fordi han var redd det ikke ville holde i motvinden hvis han startet for tidlig.

Den forklaringen kjøper Kvålsvoll.

– Edvald er så rutinert at det (forklaringen) må man virkelig ta på alvor. Jeg hørte at Sagan sa etter målgang at han startet spurten sin bakfra nettopp på grunn av motvind, sier Kvålsvoll.

Kvålvsoll påpeker at Boasson Hagen brøt planen dersom den var at han skulle gå tidlig, men han mener det blir for enkelt å skylde på bare det.

– Kristoff måtte til dels stoppe på grunn av Edvald og fikk aldri ut spurten sin, det er sikkert, men det er en del av gamet. For å vinne en spurt må alt klaffe hundre prosent. Det er små marginer, men sånn er toppidrett.

Noen Twiitter-meldinger fra sykkelfans søndag:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Lundby vil bevare pallrekken

  Maren Lundby har ni seirer og fire annenplasser i verdenscupen denne sesongen. Under avslutningen til helgen handler alt om å sørge for en sesong med resultater utelukkende på pallen. – Jeg vet ikke om mange skihoppere som har den rekka, sier Lundby.

  Maren Lundby
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Seriesølv til Kjelling og Drammen

  Etter 30-26-seier over Bækkelaget er seriesølvet sikret for Drammens håndballherrer. Nå er det klart at Arendal ikke kan ta igjen Kristian Kjellings menn i kampen om sølvet.

  Seriemester Elverum tok seier nummer 19 onsdag med 25-21 over Haslum.

  Kvartfinale håndball Elverum-Drammen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Storhamar én seier unna finale

  Storhamar slo Frisk Asker 4–1 borte, og kan bli klar for NM-finale om de vinner fredagens kamp mot Frisk. Storhamar leder 3–1 i kamper.

  Josh Nicholls (2), Mikael Zettergren og Jacob Berglund scoret for Storhamar. Cato Cocozza scoret for Frisk Asker.

  NM Ishockey 1. Semifinale: Storhamar - Frisk Asker
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
V-cupfinale hopp: Skiflyging, kvalifisering
V-cup hopp: Skiflyging kvalifisering
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn