NRK Meny
Normal

Pedersen og Kvålsvoll: – Kristoff kan ikke skylde på Edvald

DOHA/OSLO (NRK): Sykkeleksperter mener Alexander Kristoff ikke har noen grunn til å gi Edvald Boasson Hagen skylden for at VM-gullet glapp.

Alexander Kristoff

SKUFFET: Alexander Kristoff la ikke skjul på at han var skuffet over jobben Edvald Boasson Hagen gjorde i spurten under VM-rittet søndag. Her er Kristoff sammen med kona Maren etter målgang.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Min observasjon er at verken Kristoff eller Edvald er gode nok til å spurte om medalje uansett, sier Thor Hushovds tidligere trener Atle Kvålsvoll.

Han får støtte av NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

– Jeg er ikke enig i at Edvald gjør så mye feil. Det ville vært «galimatias» å starte spurten tidligere for det gikk jo i 60 km/t, sier Pedersen.

Etter landevisrittet i sykkel-VM søndag langet Alexander Kristoff ut mot lagkamerat Edvald Boasson Hagen. Kristoff mener Hagen brøt avtalen de hadde om å være spurtopptrekker siden han ikke startet spurten da Kristoff ønsket det 450 meter fra mål.

Atle Kvålsvoll

UENIG: Thor Hushovds tidligere trener, Atle Kvålsvoll, tror ikke Alexander Kristoff hadde vunnet VM-rittet søndag selv om Boasson Hagen hadde startet opptrekket tidligere.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Jeg føler Edvald sviktet meg litt i dag, sier Kristoff.

– Jeg prøvde det jeg kunne, men det gikk ikke, insisterer Boasson Hagen.

Hagen endte på sjetteplass, Kristoff på en skuffende sjuendeplass, mens Peter Sagaen vant.

Når NRK snakker med landslagstrener Stig Kristiansen i varmen etter målgang i Doha, nekter han å tro at Boasson Hagen sviktet lagkameraten med vilje.

– Jeg har vanskelig for å tro at når Edvald opptrer lojalt i 257 kilometer at han fokludrer det de siste hundre meterene. Jeg har vanskelig for å tro at han opptrer illojalt, sier Kristiansen.

Stig Kristiansen

LANDSLAGSTRENEREN: Stig Kristiansen nekter å tro at Edvald Boasson Hagen brøt Norges taktikk med vilje. Her er Kristiansen sammen med Alexeander Kristoff før søndagens ritt.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Feilberegnet farten

TV-bildene viser at Boasson Hagen må sykle rundt britiske Adam Blythe på oppløpet og at Kristoff dermed blir hindret av sin egen lagkamerat. Men Dag Erik Pedersen, som kommenterte VM-rittet for NRK Radio, mener det ikke er så svart / hvitt som Kristoff skal ha det til.

– Jeg mener det var en serie av flere uheldige omstendigheter som gjorde at det ble en rotete norsk spurt, sier han og forklarer:

– Det var mer at de feilberegnet åpningshastigheten inn på oppløpet for det gikk så fryktelig fort. Det var nesten ikke mulig å forsere plasser. Ideelt sett burde de vært nummer tre og fire inn på oppløpet, men nå hadde Sagan nesten to sykkellengder da spurten gikk og da klarer du ikke å ta han igjen.

– Det var veldig synd at de ikke punktmarkerte Sagan, sier Pedersen.

Dag Erik Pedersen

HØY FART: NRKs sykkelekspert, Dag Erik Pedersen, mener nordmennene feilberegnet farten på oppløpet.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Tror på Hagen

Boasson Hagen sier han ventet med opptrekket fordi han var redd det ikke ville holde i motvinden hvis han startet for tidlig.

Den forklaringen kjøper Kvålsvoll.

– Edvald er så rutinert at det (forklaringen) må man virkelig ta på alvor. Jeg hørte at Sagan sa etter målgang at han startet spurten sin bakfra nettopp på grunn av motvind, sier Kvålsvoll.

Kvålvsoll påpeker at Boasson Hagen brøt planen dersom den var at han skulle gå tidlig, men han mener det blir for enkelt å skylde på bare det.

– Kristoff måtte til dels stoppe på grunn av Edvald og fikk aldri ut spurten sin, det er sikkert, men det er en del av gamet. For å vinne en spurt må alt klaffe hundre prosent. Det er små marginer, men sånn er toppidrett.

Noen Twiitter-meldinger fra sykkelfans søndag:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal