NRK Meny
Normal

Mener Kalla ødelegger for Sverige

Den svenske landslagsledelsen fortviler etter at Charlotte Kalla har sagt at hun ikke vil gå lagsprinten i OL - en av Sveriges største gullsjanser. Kalla vil i stedet satse alt på lekenes siste øvelse: Tremila.

Charlotte Kalla

Svenske Charlotte Kalla vil heller gå for OL-gull på tremila enn lagsprinten i Sotsji.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det kan bli aktuelt at vi og OL-komiteen tar en prat med Charlotte om dette, sier svenskenes landslagstrener Rikard Grip til expressen.se.

Han liker dårlig Kallas valg.

– Charlotte er en verdensstjerne. Det er klart man vil at en sånn løper skal være med, sier Grip.

Prioriterer tremila

Grunnen til at Kalla nå går landslagsledelsen midt i mot er at tremila går av stabelen bare tre dager senere i mesterskapet - og nå smaker det bedre med et tremilsgull enn nok et lagsprint-gull.

– Jeg har mer lyst til å ta en individuell medalje, sier Kalla og legger til:

– Når alt kommer til alt handler det om mine egne målsettinger. Hva jeg setter høyest og hva jeg har lyst til å stille opp på.

Ett gull og to sølv

Det var etter at hun torsdag tok en suveren seier i det svenske mesterskapet Kalla slapp bomben om at hun vil droppe lagsprinten i OL - en av svenskenes beste gullmuligheter i Sotsji.

Med Kalla på laget, vel og merke.

I Vancouver tok den svenske yndlingen OL-sølv sammen med Anna Haag. Året etter tok hun VM-gull i Holmenkollen, da med Ida Ingemarsdotter (se video nederst). De to tok også VM-sølv i Val di Fiemme sist vinter.

Ingemarsdotter visste ingenting

Da svenske Aftonbladet snakket med Ingemarsdotter torsdag ettermiddag kjente ikke Kallas sprint-partner til lagvenninnens planer.

– Jaha...jeg er ikke oppdatert, sa hun.

På spørsmål om hun mener Kalla nå ødelegger et dreamteam, svarte Ingemarsdotter:

– Vi utfyller hverandre bra, men det er sånn det er.

Dårlig sesong

Landslagsledelsen klamrer seg imidlertid til håpet om at de klarer å overtale Kalla til gå - slik de klarte under VM i 2011.

– Det var absolutt ikke Kallas plan at hun skulle gå sprintstafetten i Holmenkollen den gangen, sier Grip.

Svensk kvinnelangrenn har hatt en svak sesong, et OL-gull vil derfor være ekstra gledelig.

Se video: Kalla sikrer Sverige VM-gull i Holmenkollen i 2011

Video Revansje til Sverige, bronse til Norge

SE VIDEO: Se Sverige ta VM-gull på lagsprinten i Holmenkollen i 2011. Norge tok bronsen med Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Majken Caspersen.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal