Normal

Norge tapte med to etter keepertabbe: – Hva tenker han egentlig på?

SKOPJE/OSLO (NRK): En keepertabbe av Sten Grytebust på overtid gjorde kvelden ekstra mørk for Norge mot Makedonia.

SOCCER-FRIENDLY-MKD-NOR/

TABBE: Norges keeper, Sten Grytebust, tar seg til hodet etter å ha gitt Makedonias Kire Markoski ballen i beina på overtid.

Foto: OGNEN TEOFILOVSKI / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

I øsende regnvær, foran ytterst få tilskuere i den makedonske hovedstaden skulle det norske herrelandslaget teste ut både mange nye spillere og formen.

Om landslagssjef Lars Lagerbäck fikk så mange positive svar, er heller usikkert. For Norge fikk ikke spillet til å sitte presist nok mot Makedonia.

I stedet skulle ett pent angrep med sikker avslutning fra Goran Pandev i førsteomgang, og en skikkelig keepertabbe av Sten Grytebust på overtid, bli det som avgjorde privatlandskampen.

– Kan ikke holde på sånn

Sten Grytebust

SLUTT: Keeper Sten Grytebust går skuffet av banen etter tapet.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

For OB-keeperen, som endelig fikk vise seg frem for Norge, skulle bare spille ballen vekk fra 16-meteren tre minutter på overtid, men sendte den i stedet rett i beina til Kire Markoski. Han trillet ballen enkelt i nettet til 2–0.

– Hva tenker han egentlig på når han velger å gjøre det han gjør? spør NRKs ekspert Karl-Petter Løken seg.

– Han burde bare ventet og tatt ballen i hendene, eller spilt rett ut til innkast. Det blir ikke avgjørende i denne kampen, men man kan ikke holde på sånn, legger Løken til.

Grytebust forstår at avslutningen på oppgjøret blir husket best.

– Jeg synes jeg er okay frem til det siste sekundet der. Det irriterer meg, for jeg er litt utenfor i posisjonen sammenlignet med de andre keeperne og da bør man ta vare på sjansen når man får den, sier han til NRK.

Lavt tempo og balltap

Landslagssjefen var naturlig nok heller ikke fornøyd med eget lags prestasjoner, men vil ikke peke på enkeltspillere – spesielt ikke de ferske.

– Det er hele laget som ikke gjør en bra innsats, så jeg skal være litt forsiktig med dem som er her ute for første gang. Vi gjør ingen bra kamp. Selvsagt er jeg skuffet over at vi ikke gjør det bedre, sier Lagerbäck til MAX.

– Det var for lavt tempo i det vi gjorde. Vi tapte mange baller, som vi normalt ikke skal ha, legger han til.

Ble utspilt

Martin Ødegaard skapte kampens første sjanse – og kanskje Norges største i løpet av 90 minutter. Martin Linnes så at Heerenveen-spilleren var fri ute til høyre og Ødegaard klemte til med vrista – i stanga og ut.

Så skjedde det ikke all verdens før Makedonia utnyttet et upresist norsk angrep og satte fart etter drøye 42 minutter. Ezgjan Alioski fikk ballen uten til venstre, og driblet seg enkelt rundt Jonas Svensson, før han la et nærmest perfekt innlegg inn til spissveteranen Goran Pandev. Upresset dunket han ballen bak Sten Grytebust.

– Vi er helt utspilt. Det Alioski gjør er kunst, selv om midtstopperne kunne stått bedre, utbrøt NRKs ekspert.

Ødegaard Pandev scoring

VÅTE FORHOLD: Martin Ødegaard fortviler etter at Goran Pandev har sendt Makedonia opp i ledelsen i første omgang.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Skuffet over Ødegaard

Flere nye spillere fikk prøve seg også i andre omgang. Pål Alexander Kirkevold var en av dem, mens Ødegaard ble byttet ut til fordel for lagkamerat Morten Thorsby etter 69 minutter.

NRKs ekspert var ikke videre imponert over det 18-åringen presterte.

– Ødegaard var ikke overbevisende. Han hadde overraskende mange personlige feil i dag. Han styrket ikke sjansene sine for fast plass i A-landslaget, men nå er han ikke 20 år en gang ennå og er ikke den som skal bære Norge, understreker Løken.

– Jeg føler ikke det er noen stor kamp fra min side. Jeg kommer til en sjanse og føler jeg løper en del, men det var litt vanskelig. Det blir litt halvveis, spesielt i andre omgang, innrømmer Ødegaard, som likevel ønsker å fortsette spillet på A-landslaget fremfor U21.

– Det har vært fint å være tilbake. Det er en fin gjeng og jeg har lært mye om hvordan vi ønsker å spille nå, så jeg håper å bli med videre, sier han til NRK.

Ødegaard byttet ut

UT: Martin Ødegaard ble byttet ut etter 69 minutter mot Makedonia.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Siste nytt

 • Norge klatrer på FIFA-rankingen

  Riktignok bare én plass, men det betyr 52. plass i den ferske rankingen. Etter seier over Kypros og tap mot Bulgaria i nasjonsligaen blir det forsiktig framgang for Lars Lagerbäcks menn. Bulgaria klatrer på sin side tre plasser og er best plassert av Norges gruppemotstandere på 44.-plass.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Rangers-tap uten Zuccarello

  To kamper ut i sesongoppkjøringen har Mats Zuccarello fortsatt til gode å være på isen for New York Rangers. Mye tyder på at den nye Rangers-treneren David Quinn ikke vil bruke Zuccarello og flere av de øvrige veteranene for hardt i sesongoppkjøringen.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Pontus Hök
 • Ramos slo Scholes' versting-rekord

  Real Madrids Sergio Ramos pådro seg onsdag sitt 37. gule kort i mesterligaen. Det er rekord, melder Marca.

  Foran onsdagens kamp delte Ramos rekorden med tidligere Manchester United-spiller Paul Scholes med 36 gule.

  Sergio Ramos
  Foto: PAUL HANNA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Europaligaen: Besiktas -Sarpsborg 08
Europaligaen: Celtic - Rosenborg