Hopp til innhold

Fossesholm ville være for seg selv etter debuten: – Det er klart jeg blir forbannet

LILLEHAMMER (NRK): Stortalentet Helene Marie Fossesholm var ordentlig irritert og enda litt til på seg selv, etter det som kan ha vært hennes første og siste sjanser i verdenscupen denne sesongen.

3l8X9KhuepM

STORTALENT: Helene Marie Fossesholm, her etter distanserennet på Lillehammer lørdag.

Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

For beholdningen etter to renn på Lillehammer var langt unna det hun hadde forventet av seg selv.

– Det er klart jeg blir forbannet. Jeg gjør jo det. Jeg har sterkt konkurranseinstinkt. Når det ikke går som jeg hadde håpet, så blir jeg forbannet. Jeg får bare ta dette med meg inn i neste konkurranse og gi litt f***, sier en ærlig Fossesholm til NRK etter søndagens konkurranse.

Vil være for seg selv

18-åringen gikk over målstreken til en 18. plass på 15 kilometeren med skibytte lørdag. Det var tre minutter og 25 sekunder opp til suverende Therese Johaug.

Fossesholm klokket inn til åttende beste etappetid da hun gikk stafett for Norges andrelag søndag. 35 sekunder bak Kerttu Niskanen på den fem kilometer lange sløyfen på skistadion i Lillehammer.

– Hva gjør du når du blir forbannet?

– Jeg blir jo lei meg og jeg blir bare forbannet. Jeg vil være for meg selv og få ut aggresjonen. Trøst er ikke tingen da. Jeg trenger ikke det.

– Da er det kanskje dumt det er lenge til neste ordentlige skirenn...?

– Da får jeg ta det ut på trening og gi litt f*** på intervallene der, sier Fossesholm og smiler.

HG0167hzTak

TØFT UTGANGSPUNKT: Med startnummer 46 startet Fossesholm langt bak i køen etter de aller beste på fellesstarten lørdag.

Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Tar med seg erfaringer

Hun kjente seg litt bedre søndag enn hva hun gjorde lørdag. Men jenta fra Buskerud merker at hun mangler den siste piffen hun hadde under langrennsåpningen på Beitostølen i november.

Da ble det to pallplasser. Hun var overraskende nær både Therese Johaug og Heidi Weng på ti kilometer klassisk og fristil.

Men på Lillehammer har ikke dagsformen klaffet, sier hun. Noen annen forklaring har hun ikke på resultater og prestasjoner hun mener det er synd hun ikke fikk til bedre.

Fossesholm har i det minste fått med seg noen erfaringer. Blant annet hvor lista ligger blant verdens beste.

-C-vvcJlj3c

LANDSLAGSTRENER: Geir Endre Rogn, her avbildet under VM i Seefeld sist sesong.

Foto: Terje Pedersen

Kjedelig og frustrerende

Landslagstrener Geir Endre Rogn mener stortalentet er en vinnertype. Derfor blir hun forbannet, tror han.

Han trengte ikke trøste Fossesholm etter opplevelsene i helgen, men fortalte henne at hun har lov til å ha en dårlig dag hun også.

– Det skjønner hun når hun får det på avstand. Når hun endelig får sjansen og ikke har dagen, da er det kjedelig og frustrerende, sier han.

– Ikke samme spruten

Rogn forteller at det har vært mye læring for ski-juvelen gjennom helgen, men at konkurransen nok var en del tøffere enn hun hadde forventet. Spesielt med tanke på at hun startet langt bak i rekken av løpere på fellesstarten lørdag.

– Og det er jevnere i verdenscupen. Det å avansere og komme seg frem var vanskelig. Hun er en stabil, ung løper. Hun fikk vist det hun kan på Beitostølen. Så var det ikke samme spruten nå, det er selvsagt, sier han.

ICcXEGsEJNs

LANDSLAGSTRENER: Ole Morten Iversen, her under verdenscupåpningen i Ruka for en drøy uke siden.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Siste gang denne sesongen?

For Fossesholm blir den neste måneden langt roligere. Nå skal hun gjøre unna skolen før jul. Så venter ferie. Etter nyttår er det NM på Konnerud som blir det store høydepunktet. Deretter står junior-VM på programmet.

– For min del begynner det ordentlig etter jul. De viktige rennene kommer først da, sier Fossesholm, som skal ta en prat med trenerne Rogn og Ole Morten Iversen etter hvert om det flere konkurranser på det øverste nivået i ski-sirkuset.

Men trolig er det siste gang hun konkurrerer i verdenscupen denne sesongen.

– Det er ikke et «must» at hun skal gå noe mer, i og med at hun ikke går verken i Holmenkollen eller Drammen, som kolliderer med junior-VM, sier Iversen.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal