Fra elleve dager i sykesengen til tredjeplass i Lahti

Martin Johnsrud Sundby gikk 15-kilometeren i Lahti for å få en gjennomkjøring før Holmenkoll-helgen. Dét holdt til en tredjeplass.

SKI-CROSS COUNTRY-WC2013

Martin Johnsrud Sundby vil ikke deppe over VM. Nå ser han fremover mot femmila i Holmenkollen.

Foto: MARKKU ULANDER / Afp

– Dette hadde jeg aldri trodd, sier en svært overrasket Martin Johnsrud Sundby etter tredjeplassen på 15-kilometeren i Lahti.

Johnsrud Sundby hadde ingen sjanse på å ta Petter Northug og Alexey Poltaranin, men gikk likevel et imponerende løp.

Solid comeback

– Dette er det beste vi har sett av Martin på lang tid i klassisk, sa NRKs

langrennskommentator Jann Post om løpet til Johnsrud Sundby.

Oslo-gutten fikk sølv på skiathlonet helt i starten av VM i Val di Fiemme, men pådro seg sykdom utover i mesterskapet. Derfor måtte han skuffet stå over flere konkurranser der han var en av medaljekandidatene.

I dag gjorde han et solid comeback etter sykdommen.

– Jeg begynte å bevege meg på torsdag etter elleve dager med sykdom. Jeg har ligget rett ut. Jeg kom hit for å få en gjennomkjøring før Holmenkollen neste helg, så jeg er veldig overrasket selv, sier Johnsrud Sundby.

Martin Johnsrud Syndby var syk under VM og hadde ikke forventet denne prestasjonen i dag. Reporter: Jann Post

Sundby overrasket over egen form

– Vil ikke tenke på VM

Får dette deg til å tenke på hva du kunne fått til på den siste VM-uka?

– Det snakker vi ikke om. Det der har jeg glemt for lenge siden. Jeg blir bare deprimert av å tenke på det. Jeg fikk med meg et sølv og må være glad for det, svarer Johnsrud Sundby.

28-åringen knivet lenge om å sølvmedaljen på dagens 15-kilometer, men Poltaranin ble for sterk mot slutten av løpet.

– Da jeg så at Poltaranin passerte bak meg med et par sekunder på 13,4 kilometer, hadde jeg et håp om at han skulle være sliten. Men han har noen sinnssyke avslutninger. Men jeg er veldig fornøyd tredjeplassen, sier Johnsrud Sundby.

Nå gleder han seg stort til Holmenkoll-helgen.

– Jeg går for å kjempe om pallen på femmila i skøyting. Kroppen funker veldig bra. Jeg gleder meg virkelig til folkefesten, smiler langrennsløperen.

Siste nytt

 • Hauge signerte for fem år med Milan

  Jens Petter Hauge har signert en femårskontrakt med den italienske storklubben AC Milan. Både Milan og Bodø/Glimt bekrefter dette på sine nettsider. 20-åringen reiste ned til Milano tirsdag og fullførte de medisinske testene onsdag.

  – Det føles veldig bra, og ikke minst veldig riktig, forteller Hauge til Glimts nettside.

  – Jeg håper å få et internasjonalt nivå på spillet mitt. Jeg føler at jeg kommer inn i en gruppe hvor jeg har noe jeg kan bidra med. Det er en gruppe som er veldig lik Glimt sin, og jeg gleder meg veldig til å starte.

  Dermed blir Hauge lagkamerat med blant annet Zlatan Ibrahimovic. Ryktene om at storklubben var interessert i den nå tidligere Glimt-spilleren, startet etter kvalifiseringskampen i Europaligaen, da Bodø/Glimt møtte den italienske klubben på San Siro. Milan skriver på sine nettsider at Hauge får draktnummer 15.

  Laster Twitter-innhold
 • Sykdom satt en stopper for Moen

  Sondre Nordstad Moen hadde egentlig planer om forbedre sin norske maratonrekord i London søndag, men sykdom har satt en stopper for optimale forberedelser.

  – Jeg var forkjølet i to uker med feber, tette bihuler og sår hals – men det var ikke covid, bare en vanlig høstforkjølelse, sier Moen til NTB.

  Moen forteller at han ikke har løpt så mange maratonøkter og at kroppen ikke har vært like mottakelig for hardt trening. Men torsdag går turen til London, der feltet kun består av eliteløpere.

  Sondre Nordstad Moen
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Usikkerhet før mesterligatrekning

  Torsdag er det trekning til gruppespillet i mesterligaen, men fremdeles er det mye som er uklart. Den største usikkerheten handler om gjennomføringen av gruppespillet, altså om kampene lar seg gjennomføre på de arenaene de blir satt opp på.

  Karantenereglene i de ulike landene kan nemlig gjøre det vanskelig for lagene å fritt krysse landegrensene. Dersom en kamp ikke lar seg spille på det oppsatte stedet, så har hjemmelaget ansvaret for å finne en alternativ arena.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Richard Heathcote / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal