NRK Meny
Normal

Johaug og Bjørgen tør ikke google seg selv

KVITFJELL (NRK.no): Therese Johaug (25) og Marit Bjørgen (33) er sjokkert over nyheten om at svenske Ida Ingemarsdotter opplever å bli hetset på Internett.

johaug

Therese Johaug unngår bevisst å søke etter sitt eget navn på Internett. Pcen bruker hun derimot flittig til å se på filmer av sine egne treningsøkter, blant annet for å finstudere teknikk, som her med landslagstrener Egil Kristiansen.

Foto: Andersen, Kristoffer Øverli / NTB scanpix

langrenn

Marit Bjørgen og Therese Johaug er i full gang med sesongoppkjøringen, og er i disse dager på treningssamling på Kvitfjell.

Foto: Andersen, Kristoffer Øverli / NTB scanpix

De to norske langrennsstjernene tør ikke å søke på eget navn i frykt for å oppleve det samme.

– Jeg vet at så lenge man har en offentlig person, har mange meninger om deg. Jeg går aldri inn på forum eller slike ting på internett, for da kan man fort bli skuffet og lei seg, sier Marit Bjørgen til NRK.no.

«En skam for landet»

Søndag gikk den svenske langrennsløperen Ida Ingemarsdotter ut i svensk presse og fortalte om stygge kommentarer og drittslenging hun får rettet mot seg – spesielt i kommentarfelt på Internett.

– Man får høre mye rart. At man er en skam for landet og andre uhyggelige meldinger, fortalte Ingemarsdotter – som tok to sølvmedaljer i fjorårets VM – til Dagens Nyheter.

– Jeg har tydeligvis vært ussel og burde drive med noe annet, sa den svenske sprintspesialisten.

28-åringen har vært blant Sveriges ypperste langrennsløpere i en årrekke, men det imponerer tydeligvis ikke alle i hjemlandet.

– Jeg skulle gjerne likt å se disse personene si det rett til meg. Når jeg ser andre utøvere så vet jeg alltid at de gjør sitt beste, og før man bedømmer andre bør man prøve å gå en mil i deres sko, fastslo Ingemarsdotter.

– Får bare lykkeønskinger

Therese Johaug, som sammen med Bjørgen og de andre langrennsjentene er på treningsleir på Kvitfjell, er rystet over den svenske langrennskollegaens berettelser.

– Det var veldig overraskende. Jeg har overhodet ikke opplevd noe lignende. Av det jeg vet om som skrives, er det bare positivt og folk gir meg lykkeønskninger, forteller Therese Johaug til NRK.no.

– Hender det at du «googler» deg selv?

– Nei, aldri. Det har jeg ikke noe behov for, forteller Johaug morskt.

Også Marit Bjørgen unngår bevisst å lese det som blir skrevet om henne, og pleier heller aldri å søke på sitt eget navn på nettet.

– Jeg søker bare for å finne bilder og slikt. Jeg leser aldri kommentarer under artikler om meg, sier Bjørgen.

Johaug best på trening

Mandag gjennomførte langrennsjentene en skikkelig kapasitetsøkt i de tøffe motbakkene rundt Kvitfjell-traséen.

Therese Johaug var desidert først til toppen - flere minutter foran Kristin Størmer Steira.

Marit Bjørgen, som riktignok gjennomførte en litt annen intervalløkt enn lagvenninnene, var nummer tre.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen slutter som RBK-trener

  Rosenborg har besluttet at Kåre Ingebrigtsen fratrer som hovedtrener i Rosenborg med umiddelbar virkning.

  Rosenborg Ballklub inviterer til pressekonferanse på Brakka klokka 18.45.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Hans Olav Landsverk / NRK
 • EM i fare grunnet pølsevann

  Roer Nils Jakob Hoff står i fare for å miste EM etter at han sølte pølsevann på låret under en fjelltur, melder Bergens Tidende. Bergenseren pådro seg annengradsforbrenning, og med bare to uker til EM i Glasgow risikerer han å måtte stå over.

  Sommer-OL i Rio 2016
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Pušić ferdig etter 4 dager

  Den tidligere Brann-spilleren Martin Pušić forlater danske AC Horsens etter kun fire dager. Klubben opphever kontrakten etter at østerrikeren forklarte at han ikke lenger hadde lyst til å bo i landet. Til klubbens hjemmeside forteller han at han vil prøve lykken utenfor Danmark.

  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale