NRK Meny
Normal

Johaug og Bjørgen tør ikke google seg selv

KVITFJELL (NRK.no): Therese Johaug (25) og Marit Bjørgen (33) er sjokkert over nyheten om at svenske Ida Ingemarsdotter opplever å bli hetset på Internett.

johaug

Therese Johaug unngår bevisst å søke etter sitt eget navn på Internett. Pcen bruker hun derimot flittig til å se på filmer av sine egne treningsøkter, blant annet for å finstudere teknikk, som her med landslagstrener Egil Kristiansen.

Foto: Andersen, Kristoffer Øverli / NTB scanpix

langrenn

Marit Bjørgen og Therese Johaug er i full gang med sesongoppkjøringen, og er i disse dager på treningssamling på Kvitfjell.

Foto: Andersen, Kristoffer Øverli / NTB scanpix

De to norske langrennsstjernene tør ikke å søke på eget navn i frykt for å oppleve det samme.

– Jeg vet at så lenge man har en offentlig person, har mange meninger om deg. Jeg går aldri inn på forum eller slike ting på internett, for da kan man fort bli skuffet og lei seg, sier Marit Bjørgen til NRK.no.

«En skam for landet»

Søndag gikk den svenske langrennsløperen Ida Ingemarsdotter ut i svensk presse og fortalte om stygge kommentarer og drittslenging hun får rettet mot seg – spesielt i kommentarfelt på Internett.

– Man får høre mye rart. At man er en skam for landet og andre uhyggelige meldinger, fortalte Ingemarsdotter – som tok to sølvmedaljer i fjorårets VM – til Dagens Nyheter.

– Jeg har tydeligvis vært ussel og burde drive med noe annet, sa den svenske sprintspesialisten.

28-åringen har vært blant Sveriges ypperste langrennsløpere i en årrekke, men det imponerer tydeligvis ikke alle i hjemlandet.

– Jeg skulle gjerne likt å se disse personene si det rett til meg. Når jeg ser andre utøvere så vet jeg alltid at de gjør sitt beste, og før man bedømmer andre bør man prøve å gå en mil i deres sko, fastslo Ingemarsdotter.

– Får bare lykkeønskinger

Therese Johaug, som sammen med Bjørgen og de andre langrennsjentene er på treningsleir på Kvitfjell, er rystet over den svenske langrennskollegaens berettelser.

– Det var veldig overraskende. Jeg har overhodet ikke opplevd noe lignende. Av det jeg vet om som skrives, er det bare positivt og folk gir meg lykkeønskninger, forteller Therese Johaug til NRK.no.

– Hender det at du «googler» deg selv?

– Nei, aldri. Det har jeg ikke noe behov for, forteller Johaug morskt.

Også Marit Bjørgen unngår bevisst å lese det som blir skrevet om henne, og pleier heller aldri å søke på sitt eget navn på nettet.

– Jeg søker bare for å finne bilder og slikt. Jeg leser aldri kommentarer under artikler om meg, sier Bjørgen.

Johaug best på trening

Mandag gjennomførte langrennsjentene en skikkelig kapasitetsøkt i de tøffe motbakkene rundt Kvitfjell-traséen.

Therese Johaug var desidert først til toppen - flere minutter foran Kristin Størmer Steira.

Marit Bjørgen, som riktignok gjennomførte en litt annen intervalløkt enn lagvenninnene, var nummer tre.

Siste nytt

 • Norendal brøt IOCs sponsorregler

  Silje Norendal (24) har en privat sponsoravtale med Under Armour og reklamerte synlig for utstyrsleverandøren under forrige ukes slopestylefinale, skriver TV2. Det er brudd på regelverket til IOC. Men det får ingen konsekvenser for snowboardstjernen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Snowboard kvinner.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Skuffet Falk sendes hjem

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk får ikke gå flere distanser i OL. 28-åringen var langt nede etter å ha blitt vraket til stafetten lørdag. Anna Haag ble valgt foran løpere som Ida Ingemarsdotter og Falk på førsteetappen.

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD FRISTIL
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / NTB scanpix
 • Hockeylag får ikke lov å håndhilse

  USAs hockeylag har fått beskjed om å «fist-bumpe» med hverandre i stedet for håndhilse, for å unngå spredning av noroviruset, som er svært smittsomt. Så langt er det bekreftet 283 tilfeller smittet av viruset, som nå oppholder seg i karantene.

  Pyeongchang Olympics US Zapolski
  Foto: Peter Kneffel / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang