Gråtkvalt Johaug om gull-comebacket: – Det betyr utrolig mye

SEEFELD/OSLO (NRK): Therese Johaug var så overlegen at hun kunne finne frem smilet flere kilometer før mål. Nesten et helt minutt skilte ned til Ingvild Flugstad Østberg som sikret dobbelt norsk.

Johaug tørker tårer

KONTROLL: Det var ingen som var i nærheten av Johaug på dagen 15 km med skibytte.

Therese Johaug var den store favoritten før dagens 15 km med skibytte, men i første mesterskapsløp på fire år var hun suveren.

– Det betyr utrolig mye. Jeg har sett frem til dette mesterskapet i to år. Endelig kunne jeg få gå et mesterskap igjen. Jeg må takke guttene i bua, jeg hadde så gode ski i dag. De har virkelig gjort en veldig, veldig god jobb, sier en emosjonell Johaug til NRK.

Se hele intervjuet med Johaug her:

Følelsesladet hilsen fra Bjørgen

Det tok ikke tre minutter engang før Therese Johaug begynte å gå fra. Kun Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Natalja Neprjajeva fulgte Johaug-toget i starten.

Likevel var lagvenninne Heidi Weng litt overrasket over at det ikke gikk fortere.

– Jeg skjønte ingenting der. Hun kom kanskje litt dårlig ut fra start, jeg vet ikke. Men det var greit nok. Hun gikk jo fra for det, sier Weng, som også sier at det gikk veldig fort fra start, bare at hun forventet at Johaug skulle starte enda raskere.

Det var en luke på hele 14,9 sekunder ved passeringen på 4,85 km, mens Østberg ledet følgegruppa i jakten på Dalsbygd-ekspressen.

Ved skibyttet etter 7,5 km, altså halvveis, var det 26 sekunder som skilte.

Og i kampen om seieren var det ingen som var i nærheten av Johaug, som tok sin første internasjonale medalje siden gullet på tremila i Falun i 2015.

Gro Johaug

STOLT: Gro Johaug, som er moren til Therese, var veldig fornøyd med datteren sitt gull.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

– Jeg er så glad på Thereses vegne. Det var en perfekt start på mesterskapet. Jeg tror hun har følt på forventningspresset også. Jeg må bare beundre hennes mot og styrke og nå skal vi feire, sier en emosjonell mor, Gro Johaug.

Og i målområdet etter rennet mottok hun gratulasjonen fra Marit Bjørgen, som hadde fulgt med fra Oslo. Da ble hun emosjonell.

– Gratulerer! Et fantastisk og imponerende godt løp. Jeg er så imponert over den jobben du har gjort. Jeg skulle gjerne vært der og holdt rundt deg og gitt deg en klem, men det får vi gjøre når du kommer hjem, sier Bjørgen.

– Det betyr mye. Hun har vært mitt største forbilde i alle år, og hun er det fortsatt. Det er rart å gå et mesterskap og ikke ha Marit her, sier en følelsesladet Johaug til NRK.

– Herlighet, jeg er så fornøyd!

Inn på andreplass i dag kom Ingvild Flugstad Østberg, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen tapte kampen om bronsen med russiske Natalja Neprjajeva.

– Herlighet, jeg er så fornøyd. Det ble virkelig en kamp i dag. Det har ikke gått opp for meg, sier Ingvild Flugstad Østberg om sølvmedaljen.

Det var hennes andre VM-medalje i karrieren etter gullet på lagsprint i Falun i 2015, og hennes første individuelle medalje.

Jublende norske jenter

JUBEL: De to norske medaljejentene var utrolig fornøyde i målområdet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

For Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble det en sur fjerdeplass.

Inn mot oppløpet kom russiske Neprjajeva inn foran og brøyt opp en potensiell norsk pall. Og det var en skuffet nordmann som endte opp uten medalje.

– Fjerdeplassen er skikkelig sur. Jeg var for så vidt nærme, men det var samtidig mange ting som ikke klaffet, og da er jeg ikke god nok til medalje. Jeg sliter veldig i de avgjørende partiene av løypa. Dagen i dag ble ganske langt under jeg hadde forventet, sier en tydelig skuffet Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Christiansen til VM-finale på 800 m

  Henrik Christiansen er klar for finale på 800 meter fri i svømme-VM i Gwangju i Sør-Korea.

  Han fikk tiden 7.46,46, som var femte beste tid, og var 0,83 sekunder bak italieneren Gregorio Paltrinieri, som var best.

  Finalen går onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Kim Hong-ji / Reuters
 • Ronaldo slipper siktelse

  Cristiano Ronaldo blir ikke siktet etter å ha blitt anklaget for voldtekt, bekrefter statsadvokaten i Clark County på Twitter. Ronaldo har vært under etterforskning etter at amerikanske Kathryn Mayorga hevder hun ble voldtatt av Ronaldo i 2009, men saken droppes på grunn av manglende bevis.

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Drømmedebut for Svendsen

  Sander Svendsen scoret to mål i sin første kamp i dansk fotball da hans Odense vant 4-1 over Lyngby mandag kveld. 21-åringen var lånt ut til Odd første halvdel av 2019, før han altså ble solgt til Odense.

  Eliteserien fotball 2019: Odd - Ranheim (1-0).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal