Hopp til innhold

Johaug om Kallas fiasko: – Jeg hadde reist hjem

MERÅKER (NRK): Mens Therese Johaug leker med konkurrentene i NM, blir Charlotte Kalla lekt med i SM. Johaug er kritisk til måten Kalla prøver å finne formen på.

Therese Johaug

SUVEREN: Therese Johaug gir konkurrentene stadig mer å tenke på.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Johaug leverte et nytt superløp da hun tok NM-gull på 10 km klassisk i Meråker torsdag.

Verdens beste distanseløper vant med en margin på hele 1.10,8 til Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som på sin side slo Ingvild Flugstad Østberg med åtte tideler.

Omtrent samtidig tapte Charlotte Kalla stafettspurten i det svenske mesterskapet (SM) mot Jonna Sundling.

Det skjedde bare et døgn etter at Kalla fikk rundjuling av Ebba Andersson på 10 km klassisk. Anderssons seiersmargin var på 1.09,8, altså nesten like stor som Johaug sin.

– Jeg skulle gjerne hatt mer trykk i gåingen. Jeg må se hva jeg skal gjøre framover for å lokke fram mer fart i kroppen, sa Kalla til SVT etter det løpet.

– Trodde hun skulle være bedre

Før sesongen var Kalla spådd å bli Therese Johaugs tøffeste rival i VM i Seefeld. Før jul var hun i nærheten av Johaug.

Men etter at begge sto over Tour de Ski, har formpila pekt i hver sin retning for de rutinerte stjernene.

– Ja, jeg trodde hun skulle være i bedre form enn det hun har vist, hun er jo mye bedre enn det hun har prestert, sier Johaug om sin svenske konkurrent og venninne.

Lørdag var Kalla nesten ett minutt og 20 sekunder bak Johaug da hun bare ble nummer 13 på favorittdistansen 10 km fristil under verdenscupen i Ulricehamn.

– Jeg skal ikke slå Charlotte med 1.20 på 10 km skøyting, hun er mye bedre enn det, fastslår Johaug.

kalla

SKYGGE AV SEG SELV: Charlotte Kalla har vært langt unna toppformen etter at hun sto over Tour de Ski.

Foto: BJORN LARSSON ROSVALL / AFP

Johaugs råd

Etterpå sa trener Magnus Ingesson til Aftonbladet at Kalla trolig ikke har klart å hente seg inn etter hardtreningen i jula.

Johaug er derfor overrasket over at Kalla følger opp den svake verdenscuphelga med å gå renn etter renn i SM.

– Charlotte har virkelig ikke fått ut det hun er god for, det er vanskelig å si om hun trenger skirenn for å komme i form. Jeg hadde kanskje ikke gått flere skirenn, men det er meg. Jeg tror jeg bare hadde reist hjem, trent rolig og fått hentet meg inn igjen, sier Johaug til NRK.

Kalla sier torsdag at hun er usikker på hva hun gjør videre i SM. Det som uansett er sikkert, er at Ebba Andersson har overtatt statusen som Johaugs tøffeste rival i VM, ifølge Ingvild Flugstad Østberg.

– Vi satt faktisk og så på svensk TV i går. Ebba er på hugget, er offensiv i måten å gå på og har en snert i gåinga si som det ser ut som Charlotte mangler for øyeblikket, sier Østberg.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group H - Kazakhstan v Denmark

Hareide om Danmark-smell: – Et sjokk for danskene

Alt så ut til å gå mot en oppskriftsmessig seier for Danmark, men så kollapset gjestene fullstendig mot Kasakhstan.

Siste nytt

 • Antonio Conte ferdig som Tottenham-manager

  Den italienske trenerstjernen Antonio Conte er ferdig som trener i Premier League-klubben Tottenham.

  London-klubben bekrefter beslutningen om å avslutte samarbeidet med italieneren på sine nettsider søndag kveld.

  De opplyser videre at Contes assistenttrener Cristian Stellini skal lede laget ut sesongen. Tidligere Tottenham-spiller Ryan Mason skal være hans assistent.

  – Vi har ti kamper igjen av sesongen og kjemper for en mesterligaplass. Vi alle trenger å stå i dette sammen, sier styreleder Daniel Levy i en uttalelse.

  Conte ble ansatt som Tottenham-manager i november 2021. Han erstattet da Nuno Espírito Santo.

  Italieneren klarte aldri lede de liljehvite til det som ville vært et svært etterlengtet trofé. Det er han samtidig ikke alene om å ha slitt med. Tottenham har bare vunnet ett trofé de siste 20 årene.

  Etter at Tottenham spilte 3-3 hjemme mot tabelljumbo Southampton lørdag, serverte manager Conte en verbal kraftsalve av sjeldent merke mot både egne spillere og klubben.

  – Jeg ser mange selvopptatte spillere, og spillere som ikke vil hjelpe hverandre og spille med hjertet. Jeg er skikkelig opprørt, sa italieneren.

  London-klubben ligger i øyeblikket på fjerdeplass i Premier League. 17 poeng skiller opp til Arsenal på tabelltoppen. Ned til Newcastle på plassen bak er det fem poeng.

  Nylig røk klubben ut av Champions League etter å ha tapt over to kamper mot Milan. (NTB)

  FILE PHOTO: Premier League - Southampton v Tottenham Hotspur
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Ronaldo-dobbel i målshow

  Cristiano Ronaldo og Portugal fortsetter å vise god scoringsform i EM-kvalifiseringen. Søndag ble Luxembourg knust 6-0 på bortebane.

  Portugal har møtt de to av de dårligste lagene i pulja så langt (Liechtenstein og Luxembourg), men målteften er det ingenting å si på.

  Ronaldo scoret to mål i begge kampene som endte med solide seirer i favør portugiserne, og de har ikke sluppet inn mål. Roberto Martínez fått en flott start som portugisisk landslagssjef. Han var ferdig i Belgia etter et skuffende VM i Qatar like før jul. (NTB)

  Cristiano Ronaldo
  Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP
 • Northug mister NM-comebacket grunnet sykdom

  Petter Northug skulle etter planen gjøre comeback under NM på Tolga, men må melde avbud grunnet sykdom, melder Adresseavisen.

  – Petter er forkjølet og stiller ikke på lagsprinten i NM på onsdag. Strindheim stiller da med Håkon Skaanes og Even Northug, sier Morten Bostad til avisen.

  Bostad er ansvarlig for seniorløperne i Strindheim IL.

  I utgangspunktet skulle Northug gjøre NM-comeback på Tolga under lagsprinten for Strindheim. Det blir nå altså ikke noe av. (NTB)

  Tour de ski 2022/23
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste