Johaug sensasjonelt slått: – Dette kommer svenske jenter til å få med seg

SANDNES (NRK): Therese Johaug var stor favoritt, men ble slått av både Tiril Udnes Weng og Helene Marie Fossesholm på 10-kilometeren i Sandnes.

AnQZ-WF3aYw

SLÅTT: Therese Johaug var den som kanskje var minst overrasket over nederlaget i Blinkfestivalen lørdag.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Det er nesten så vi ikke tror det når vi leser denne lista, sier NRKs kommentator Jann Post etter å ha lest opp resultatlista fra lørdagens 10 km lange klassiske intervallstart under Blinkfestivalen i Sandnes.

På den lista sto nemlig Tiril Udnes Weng øverst. Også juniorjenta Helene Marie Fossesholm, som ledet gjennom store deler av løpet, slo verdens beste langrennsløper de siste årene med klar margin.

Dermed måtte Therese Johaug sensasjonelt ta til takke med en tredjeplass.

– Dette kommer svenske jenter til å få med seg også, at det er mulig å slå Therese Johaug i distanse, sier NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

– Til vinteren det gjelder

Slik reagerer Johaug på uttalelsene fra Post og Bjørn:

– Folk kan legge så mye i det som de vil, og så legger jeg så mye i det som jeg vil. Og så er det nye konkurranser med ski under føttene på Beitostølen til vinteren. Det er mulig jeg blir slått da, jeg sier ikke at jeg skal stå øverst da heller, men jeg føler at rulleski er ikke min sterkeste side.

Hun understreker at rulleski i lett løype mer presist er hennes aller svakeste side.

De to som slo henne er også veldig klar over at skirenn i ei verdenscuprenn blir noe annet.

– Det er til vinteren det gjelder, og der har Therese vist seg å være en ener uten like. Dette er bare et steg på veien, sier Helene Marie Fossesholm.

– Så klart er det moro, men det er rulleski, sier hun.

– Det er gøy å vinne, jeg får ta med meg det, selv om det kanskje er ei løype som favoriserer litt sånn sprintertyper. Jeg fikk utnyttet fartsressurser og svingteknikken i dag, sier vinner Weng.

APgVUaDgAsU

SLO JOHAUG: Tiril Udnes Weng banket alle i lørdagens Blink-konkurranse.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Gir selvtillit

– Det betyr litt for selvtilliten å klare å fullføre en hel 10-kilometer. Man skal ta det litt med en klype salt, men det er ikke dumt å få med seg litt selvtillit ut i høsttreninga, konstaterer hun fornøyd.

I stedet for å fortvile på egne vegne, hyller Johaug de to lagvenninnene som slo henne.

– Det var veldig moro med Helene på andre og Tiril med seier. Det er bra guts i laget og jeg får god matching, så ingen skal si noe på det, sier veteranen på landslaget.

Hun minner om at det ikke er første gang hun har fått bank på ski med hjul.

– Jeg har vært mange minutter bak Bjørgen på rulleskirenn og likevel gått like fort som henne på vinteren. Rulleski er rulleski og ski er ski, og så tar jeg dette som bra trening, sier Johaug til NRK.

Wengs vinnertid ble 24.57,9 minutter. Hun var med det 3,9 sekunder foran Helene Marie Fossesholm og 12,1 sekunder foran Therese Johaug. Du kan se hele resultatlista her.

Siste nytt

 • IBU tar koronagrep

  Alle verdenscuprennene før jul er blitt delt mellom Kontiolahti i Finland og Hocfilzen i Østerrike, som arrangerer halvparten hver, melder IBU selv.

  I utgangspunktet skulle verdenscupsirkuset også vært innom Östersund og franske Annecy-Le Grand Bornand, men Det internasjonale skiskytterforbundet gjør grep for å forminske reisetid og øke helsesikkerheten.

  Laster Twitter-innhold
 • Van der Breggen tok gulldobbel

  Anna van der Breggen tok sitt andre gull under sykkel-VM i Italia da hun syklet fra samtlige konkurrenter og kom alene til mål på landeveisrittet.

  For bare to dager siden vant nederlenderen tempoen. Dobbeltseieren i samme mesterskap er hun andre kvinne i historien til å klare, etter franske Jeannie Longo i 1995.

  Annemiek van Vleuten og hjemmehåpet Elisa Longo Borghini tok de andre medaljene.

  van der Breggen
  Foto: Andrew Medichini / AP
 • Ruud-tap – misset finale

  Casper Ruud måtte se seg slått av bunnsolide Andrej Rublev for annet år på rad i ATP 500-turneringen i Hamburg. Rublev, som er ranket som nummer 14 på ATP-lista, vant de to første settene 6-4, 6-2. Dermed sa det stopp for Ruud, som nå vender blikket mot Grand Slam-turneringen Roland-Garros kommende uke. Her møter han Yuichi Sugita i 1. runde, men kamptidspunkt er ikke bestemt.

  Casper Ruud
  Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal