Johaug overrasket: – Oppsiktsvekkende bra

TRONDHEIM (NRK): Therese Johaug klinte til med en imponerende sprint-prolog – bare slått av svenske Jonna Sundling og Linn Swahn.

Johaug

RÅSTERK: Therese Johaug.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er oppsiktsvekkende bra, kommenterte NRKs Jann Post.

Johaug leder Ski Tour overlegent.

Hun vant bakke-sprinten i Åre og fulgte opp med ny seier på den neste etappen.

Men at verdens suverent beste langdistanseløper også skulle sende et skremmeskudd lørdag, var langt sterkere enn forventet.

– Therese har gått veldig fort, en imponerende prolog. Jeg er usikker på om hun noen gang har vært bedre, sa NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

popzIqrfstw

BEST: Jonna Sundling.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

– Det skal godt gjøres at hun vinner sprinten, men hun er god nok til å være med i en finale, sa kollega Fredrik Aukland i NRKs sending.

Alle de store norske sprintnavnene kom inn blant de 30 beste.

– Det viktigste var å gå videre, sa Ingvild Flugstad Østberg til NRK etter 13.-plassen.

Hun var bare middels fornøyd med sitt løp.

Utslagsrundene går senere lørdag. Søndag avsluttes etappe-rennet med 15 kilometer klassisk.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Walker må regne med straff

  Kyle Walker må regne med å straffes av Manchester City etter at det kom fram at han brøt virusreglene ved å hyre prostituerte til en sexfest.

  Den 29-årige engelske landslagsbacken har beklaget sin oppførsel og gjentatt oppfordringen om å «bli hjemme og vær trygg».

  Hans arbeidsgiver sier i en uttalelse at Walker med sin oppførsel har begått et klart brudd på sitt ansvar som rollemodell, og Manchester City gjør det klart at det vil bli innledet disiplinærsak mot ham.

  – Fotballspillere er globale rollemodeller, og våre spillere og ansatte har støttet den utrolige innsatsen til helsevesenet (NHS) og andre i kampen mot covid-19-sykdommen. Kyles atferd i denne saken er direkte i strid med dette forsettet, heter det i en uttalelse. (NTB)

  Kyle Walker
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Avviser frist for mesterliga

  Uefa-president Aleksander Ceferin avviser at han har satt en frist tidlig i august for ferdigspilling av mesterligaen og europaligaen.

  Flere medier, deriblant NTB, meldte søndag at Ceferin i et intervju med tyske ZDF sa at de to europacupene må være ferdigspilt innen 3. august for ikke å bli avlyst. Det medførte ikke riktighet.

  I intervjuet sa Ceferin at han ser for seg at de to turneringene kan avvikles i juli og august, men at det vil være for sent om man må spille i september.

  Aleksander Ceferin
  Foto: Yves Herman / Reuters
 • Fortsatt koronafast i Alaska

  Thomas Wærner gikk til topps i verdens lengste hundesledeløp Iditarod 18. mars. Turen hjem blir mye mer omfattende og vanskelig enn han hadde sett for seg.

  Det som normalt blir gjort er at en person flyr til Alaska med fire hunder av gangen, ettersom det er maksimalt av hva ham får med seg på en flytur. Da de dro til Alaska var det fire forskjellige personer som fløy over med fire hunder hver på forskjellige dager. Nå er det to personer og 16 hunder igjen i Alaska.

  Thomas Wærner på vei inn til sjekkpunktet Unalakleet
  Foto: Loren Holmes / Loren Holmes

Sendeplan

Kl. Program Kanal