NRK Meny
Normal

Johaug forberedt på utestengelse

Nå er Therese Johaug glad for at høringen er over, men er forberedt på at hun kan få ett års utestengelse. Hennes advokat Christian Hjort tror de vil anke en straff på 14 måneder eller mer.

Therese Johaug og hennes advokat Christian Hjort sitter i høringssalen under dopingsaken mot Johaug

LETTET: Therese Johaug er glad for at høringen er over.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Hun har lagt en plan for ett år frem, sier Therese Johaugs manager, Jørn Ernst, til NRK.

Under de muntlige forhandlingene har Johaug og hennes advokat Christian Hjort jobbet for full frifinnelse.

Både advokaten og Ernst møtte pressen i etterkant av høringen. På direkte spørsmål fra NRK om Johaug har innfunnet seg med å være ute ett år, svarer manageren:

– Ja, det har hun nok. Det har hun nok gjort. Hun har lagt en plan for ett år fremover. Men hun er klar – hun er klar for å gå skirenn i morgen.

Jørn Ernst

KAOS: Manager Jørn Ernst forteller om kaoset som var de første ukene etter at det ble kjent at Therese Johaug hadde avlagt en positiv dopingprøve.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Forferdelig kaos

Det har blåst skikkelig rundt skistjernen siden oktober. Da ble det kjent at hun hadde testet positivt på det forbudte stoffet clostebol. Ernst mener Johaug har det lettere nå enn da saken ble kjent og at det nå er lettere å takle saken.

– Den første perioden var alt forferdelig og kaos, men nå har vi litt mer oversikt og kontroll på hva dette innebærer. Vi har vært i hverdagen nå et par måneder og realitetsorientert seg. Nå er det lettere å forholde seg til ting, forteller Ernst.

Det har vært to tøffe dager for Johaug under de forhandlingene. Presseoppbudet har vært stort og saken er viet stor oppmerksomhet også internasjonalt. Nå etter høringen har langrennsstjernen gitt uttrykk for at hun er glad for at det er over.

– Hun synes det har vært en ok forhandling, sier Hjort.

Hjort

FORNØYD: Advokat Christian Hjort er fornøyd med hvordan Johaug har fremstått i høringene.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Anker trolig 14 måneders straff

Advokaten er fornøyd med hvordan klienten har fremstått i forhandlingene. Johaug har fremstått rolig i retten, men tok flere ganger til tårene da hun skulle forklare seg. Spesielt da hun skulle forklare seg om dagen da hun fikk beskjeden om den positive prøven og hvordan hun har hatt det.

– Hun har klart å samle seg om det som har vært hennes hovedoppgave og der er å gjengi disse forholdene på en riktigst mulig måte. Det har hun klart på en god måte, forklarer Hjort i etterkant.

Innen en måned blir det kjent hva dommen blir. Det opplyste domsutvalgets leder, Ivar Sølberg. Om påtalenemndas innstilling til straff blir endelig dom antyder Hjort at Johaug vil anke dommen.

– 14 måneder eller mer vil helt sikkert bli anket, sier Hjort til NTB.

Siste nytt

 • Tap for Norge i EM

  Thomas Ulsrud og co. tapte 7–8 for Skottland i curling-EM tirsdag kveld. Det var 7–7 etter ti omganger, og Skottland sikret seieren etter ekstraomgang.

  Det var Norges andre tap i EM, melder NTB.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP
 • Zahids APOEL fikk juling av Real

  Ghayas Zahid spilte hele mesterligaoppgjøret mot Real Madrid da spanjolene vant 6–0 over APOEL tirsdag kveld.

  Karim Benzema (2), Cristiano Ronaldo (2), Luka Modric og Nacho Fernandez scoret målene for Real.

  APTOPIX Germany Soccer Champions League
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Tottenham snudde til seier

  Pierre-Emerick Aubameyang ga Borussia Dortmund ledelsen, men Tottenham snudde 0–1 til 2–1 og tok en sterk borteseier tirsdag.

  Harry Kane og Son Heung-min scoret målene for Spurs, som leder gruppe H tre poeng foran Real Madrid.

  FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-BOURNEMOUTH
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal