Hopp til innhold

Skadet på absurd vis: – Det er helt håpløst

Under et sponsoroppdrag like før sesongstart, pådro skiskytterstjerne Johannes Thingnes Bø seg en skade i albuen. NRKs ekspert kaller det hele en «juniorfeil».

Johannes Thingnes Bø

BETENKT: Johannes Thingnes Bø, her fra medie- og sponsortreffet på Sjusjøen før den nasjonale åpningen tidligere denne måneden.

Foto: Geir Olsen / NTB

Sponsortreffet fant sted under den nasjonale åpningen på Sjusjøen for to uker siden, der Johannes Thingnes Bø og broren Tarjei Bø ble bedt om å bryte håndbak.

Konkurransemennesker som de er, la de litt i det. Thingnes Bø tok seieren mot storebror, men dro samtidig på seg en form for overbelastning i albuleddet.

– Det er en juniorfeil slik jeg ser det, sier NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

Skiskytterekspert Ola Lunde

IKKE IMPONERT: NRK-ekspert Ola Lunde.

Foto: Rodrigo Freitas / NTB

– Det er sånne ting så gode utøvere ikke bør gjøre. Det er helt utrolig at det går an å bryte håndbak. Jeg synes det er helt håpløst å drive med før sesongstart, fortsetter han.

For denne helgen braker den nye verdenscupsesongen løs i Östersund.

Der kommer Thingnes Bø, sammenlagtvinner av verdenscupen i fire av de fem siste sesongen, til å stå på start, til tross for albuetrøbbelet.

  • NRK sender verdenscupåpningen i skiskyting. Sendestart er kl. 12:15 på NRK 1.

– Liten ting som har plaget meg

Etter fredagens trening i det svenske snøværet, var 30-åringen småkryptisk på spørsmål om hvordan det gikk med albuen.

– Det gikk bra, men det kommer jeg til å si til dere uansett om det går bra eller dårlig, sier Thingnes Bø til NRK.

– Det er bare en liten ting som har plaget meg litt den siste tiden, fortsetter Thingnes Bø før han erkjenner at han er «spent på det utover».

Tarjei Bø i rygg på Johannes Thingnes Bø under den nasjonale åpningen på Sjusjøen.

BRØDRENE: Tarjei Bø i rygg på lillebror på Sjusjøen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Både han og broren virker å ta det hele med godt humør, og Tarjei Bø mener selv han ikke har grunn til dårlig samvittighet for albuesmellen.

– Det var jo ikke min feil. Vi er så snille gutter vi, og følger opplegget forbundet og sponsorene legger opp til, sier Tarjei Bø til NRK.

– Fort gjort å få en skade

Lunde begrunner skepsisen rundt håndbaken med at de rutinerte skiskytterprofilene ikke hadde varmet opp muskulaturen.

– Da er det fort gjort å få en skade. Det så vi jo med det opplegget her. Han har ikke akkurat trent så mye håndbak, Johannes Thingnes Bø, sier Lunde.

– Han sier det jo selv, at om han tar en styrkeøvelse han ikke tar til vanlig, så blir han helt slått ut. Håndbak er tydeligvis ikke noe han gjør til vanlig. Da beit det litt. Han er en skjør type, sier Tarjei Bø og ler.

– Ja, jeg er veldig skjør, erkjenner Thingnes Bø – også han lattermild.

Skiskytterkvinnene har i flere generasjoner drevet med strikking når de hviler. Nå har NRK utfordret de for å se hvem som egentlig behersker strikking best.

Skiskytterkvinnene har i flere generasjoner drevet med strikking når de hviler. Nå har NRK utfordret de for å se hvem som egentlig behersker strikking best.

– Blir ikke dårligere

Albueskaden virker ikke å ha gjort noe med humøret til brødrene, selv om Thingnes Bø ser for seg en svakere helg enn man er vant med å se av stryningen.

Det er imidlertid av helt andre grunner, for utøveren som vant 16 av 21 verdenscuprenn forrige sesong.

– Det blir ikke dårligere enn det blir i helgen. Jeg tror det kun kan bli bedre utover. Historisk sett blir jeg bedre etter hvor mange skirenn jeg har gått, sier Thingnes Bø.

Johannes Thingnes Bø

KLAR FOR SESONGSTART: Johannes Thingnes Bø under fredagens trening i Östersund.

Foto: Hanne Skjellum / NRK

Herretrener Siegfried Mazet har uansett stor tro på Thingnes Bø etter treningene i Östersund.

– Det gikk veldig bra i dag, og i går var det heller ikke noe problem. Jeg tror ikke det spiller noen rolle så langt, sier Mazet om albueskaden.

– Det så vel rimelig greit ut, og skytemessig så det bra ut. Vi får vel være optimister, sier Lunde.

Les også Blir jekka ned etter breiale meldingar: – Veslebroren som aldri når opp

Endre Strømsheim, Johan-Olav Smørdal Botn, Johannes Thingnes Bø

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal