Hopp til innhold

Konkurrenter ut mot Thingnes Bøs hysjing: – Det er unødvendig

Johannes Thingnes Bø får kritikk for å ha hysjet på publikum, men blir tatt i forsvar av storebror Tarjei: – Han er ikke «kaxig».

Thingnes Bø

VANT ENKELT: Johannes Thingnes Bø tok sin sjette strake verdenscupseier.

Seieren på søndagens jaktstart var hans sjette på rad i verdenscupen. Aldri før har en mannlig skiskytter klart det i én sesong.

På sisterunden hadde Johannes Thingnes Bø tid til å dra med seg publikum i feiringa av den historiske prestasjonen.

På vei ut av strafferunden etter siste skyting, hysjet han opp mot tribunen.

– Jeg trodde de bråket masse, men da jeg jublet litt til dem, bråket de enda mer. Det var derfor jeg hysjet litt, bare for å gi dem litt show. Jeg tror de likte det. Sturla skulle komme inn og vise dem 20 treff så jeg måtte «flytte fokuset», sier Thingnes Bø til NRK.

Roman Rees

REAGERER: Tyske Roman Rees.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

– Unødvendig

Konkurrentene er ikke nødvendigvis veldig imponert over gesten fra Thingnes Bø. Blant dem som reagerer er tyske Roman Rees.

– Det er unødvendig. Publikummet her er fantastiske, sier Rees til den svenske avisen Expressen.

Martin Ponsiluoma, som ble nummer tre i lørdagens jaktstart, flirer av hysjingen.

– Jeg vet ikke helt hva han vil med det. Jeg synes det er utrolig å gå i mål med disse tilskuerne, sier svensken.

– Litt arrogant oppførsel må en tåle

– Litt arrogant oppførsel må en tåle i ny og ne. Hvis ikke blir sporten grå, og det taper sporten på, svarer Johennes Thingnes Bø på spørsmål om han er redd for å bli oppfattet som arrogant.

– Er disse stuntene planlagt?

– Nei, altså ... Det dumme er at vi diskuterte det litt før stafetten i Ruhpolding, om jeg skulle hysje på dem før siste skyting. Tanken slo meg før siste skyting i dag, men det hadde sett så dumt ut om jeg hadde tapt der. Det var derfor hysjingen kom etterpå. Jeg feiget ut, rett og slett, sier Thingnes Bø.

Inne på selve oppløpet veivet han til publikum og lagde show.

– Ydmyk type

Tarjei Bø mener showet egentlig er litt ulikt lillebroren.

– Han er egentlig veldig lite showmann, bare en fantastisk idrettsmann. Han er veldig lite «kaxig», som de sier i Sverige, de kan ikke ta ham på det. Han er en ydmyk type, selv storebror er han ganske snill med, selv om han knuser meg, sier Bø.

Han er mektig imponert over brorens seiersrekke, som han ikke ser for seg at noen gang blir slått.

– Det kommer aldri til å skje. Han kommer til å fortsette også. Nå er det VM, der kommer alle til å være litt mer skjerpet, så han får kanskje litt mer kamp, men han er favoritt, den soleklart største favoritten noensinne inn i et mesterskap, sier Bø, som selv ble nummer elleve.

Johannes Thingnes Bø.
Foto: VINCENZO PINTO / AFP

Sterkt løp av Lægreid

Johannes Thingnes Bø vant drøyt 40 sekunder foran Sturla Holm Lægreid.

– I dag får jeg sekundering om at jeg går bra fort. Jeg skyter ti treff på liggende, og når jeg har over ett minutt, så skjønner jeg at nå skal det ganske masse uhell til på stå for å tape dette, og da går jeg litt kontrollert inn og prøver å skyte raskt og være offensiv. Jeg får en bom på hver stående, men jeg synes jeg løste det bra, sier Thingnes Bø.

Johannes Thingnes Bø
Foto: VINCENZO PINTO / AFP

Lægreid leverte også et strålende renn, med noen lynraske serier og 20 treff. Han havnet på andreplass, og man kan lure på om han kunne gjort noe mer for å slå sin suverene lagkamerat.

– Han kan ikke gjøre det bedre. Jeg vet ikke helt hva han tenker nå, men det må være frustrerende å gjennomføre så gode skiskytterrenn og likevel se at det ikke nytter, sier NRKs ekspertkommentator Synnøve Solemdal.

– Best av de dødelige

Selv er Lægreid veldig fornøyd med fire fulle hus.

– Ja, det var helt vanvittig, det var skikkelig moro i dag, å starte med ti treff på ligg og ha et godt utgangspunkt til ståendeseriene og bare kunne gå mitt eget løp. Og det begynner å bli en stund siden sist jeg skjøt 20 treff, så jeg tenkte etter 15 av 15 at nå har jeg muligheten, og det var veldig deilig å fylle på sisteserien.

IBU World Cup Skiskyting

IMPONERTE: Sturla Holm Lægreid gjorde så å si alt rett, men det ble med en andreplass for 25-åringen.

Foto: Vesa Moilanen / NTB

– Hvordan er det å være så god og likevel så langt bak?

– Når Johannes er såpass mye bedre, så er det vanskelig å sammenligne seg med ham. Jeg har forhåpentligvis mange år igjen av karrieren, så det at jeg begynner å finne form og skyting nå, og forhåpentligvis bare blir bedre og bedre, da kan jeg bli skummel om mange år, tenker jeg. Johannes får sove dårlig om natten hvis han skal holde meg bak de neste sesongene.

Han påpeker at Thingnes Bø er «helt rå», og at i den formen han er i nå, så krever det mange bom for at han skal snuble.

– Det ble tredjeplass i går og andreplass i dag. Det å være nest best er jo ikke helt der man vil være, men Johannes er uslåelig, så da får jeg kalle meg best av de dødelige, sier Lægreid.

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal