Hopp til innhold

På gråten etter pallplass: – Har følt at jeg ikke har vært meg selv

Emil Iversen gikk inn til en sterk andreplass i sesongåpningen etter suverene Johannes Høsflot Klæbo. Etter løpet kjempet 31-åringen mot tårene.

– Nå kan mamma senke skuldrene litt, sier Emil Iversen til NRK.

Det var en tydelig preget 31-åring som møtte NRK etter andreplassen på Beitostølen. Han forteller at det har vært en tung periode, hvor han har vært langt nede.

Sesongåpning langrenn - 10 km klassisk

PÅ PALLEN: Emil Iversen.

Foto: Heiko Junge / NTB

Jeg har gått ett bra renn siden VM i Oberstdorf, så det var et lite spøkelse som jeg følte at hang over meg. Vi har kvittet oss med det nå, sier Iversen, som takker venner og familie for støtten han har fått etter den tunge OL-sesongen.

– Jeg setter pris på det, så da er det bare fortsette å være glad, smiler han.

Han beskriver det siste året som «seigt» og «røft».

– Jeg er glad og lettet nå. Det har ikke vært noe artig det siste året. Jeg har følt at jeg ikke har vært meg selv. Jeg trenger bare en god dag, så er jeg tilbake, sier Iversen.

– Vinner ved første mulighet

31-åringen måtte altså kun se seg slått av Johannes Høsflot Klæbo, som imponerte stort på Beitostølen etter å ha slitt med en hamstringskade i 18 uker.

I forkant av løpet var det knyttet stor spenning til hvordan Klæbo kom til å prestere som følge av skadeproblematikken. Iversen mener Klæbo har overdrevet litt om hvor han har ligget i løypa angående skaden.

Klæbo

TIL TOPPS: Johannes Høsflot Klæbo tråkket til 100 prosent i Beitostølen og tok førsteplassen etter et skadeopphold.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Det er typisk at Johannes kommer tilbake ved første mulighet og vinner. Det er ikke sikkert at alt han har sagt i det siste har vært helt … Han ha...de jo kanskje tenkt å ikke gå noen renn i år, men så vinner han ved første mulighet, sier Iversen.

– Tror du han har overdrevet?

– Ja, det har han. Det ser du jo. Han er jo best i Norge ved første mulighet. Jeg håper ikke han synes det var en fæl dag og at han har flere minutter å gå på. Da er vi i trøbbel. Han er rå på slutten i dag, smiler han.

– Verdens kjedeligste liv

Klæbo mener på sin side at han ikke har overdrevet skaden. Den norske langrennsstjernen sier at Iversen «får tro hva han vil».

– Hvis han hadde sett hvordan jeg hadde holdt på de siste fire ukene, så hadde han blitt sjokkert, sier Klæbo.

– Han skulle fått levd mitt liv de siste fire ukene, så hadde han sett hvordan det var. Da vet jeg ikke om han hadde sagt det samme.

I de fire siste ukene har Klæbo hatt «verdens kjedeligste liv».

– Mitt liv de siste fire ukene har vært verdens kjedeligste liv, tipper jeg. Jeg har trent lett på morgenen, og så har jeg ligget på behandlingsbenken i tre timer om dagen.

Les også Kombinertstjerne vant med «skjegg»: – Irriterer oss noe jævlig

Gyda Westwold Hansen med skjegg

Overrasket

Klæbo var overrasket at det gikk så bra i løpet, men fortalte at det var godt å konkurrere med ski på beina igjen.

– Jeg er overrasket selv. For så vidt godt å komme tilbake å vinne skirenn. Det man trener for, sier vinneren til NRK.

Han ofret ikke mange tanker på skaden underveis i skirennet, men er selv spent på hvordan skaden oppfører seg utover dagen.

– Når man går skirenn tenke man ikke så mye på det. Blir spennende å se utover dagen og i morgen tidlig. Det kjennes greit ut nå, sier han om skaden.

Klæbo presset seg selv, tross manglende grunnlag for om skaden kan slå til. Likevel var det ingen tvil om at kreftene skulle brukes hundre prosent.

– I dag måtte jeg ta i, det er det ingen tvil om. Jeg har absolutt savnet å ha startnummer på brystet, avslutter han.

Siste nytt

  • Suverene Vipers til semifinale i sluttspillet

    Vipers Kristiansand knuste Gjerpen 33-19 og tok seg enkelt til finale i håndballsluttspillet.

    Dermed fikk sørlendingene en opptur etter lørdages smertelige 23-30-tapet mot Györ i den første kvartfinalen i Mesterligaen.

    I hjemlige turneringer går det derimot som det pleier for Vipers. Klubben har allerede vunnet serien uten poengtap og tatt hjem nok en NM-pokal. Sluttspillet står igjen.

    Anna Vjakhireva ble Vipers' toppscorer med sju mål på ni skudd mot Gjerpen i Skienshallen. Gjestene ledet «bare» 15-11 til pause.

    Fra før har Storhamar og Sola tatt seg videre. De slo ut henholdsvis Oppsal (29-28 og 39-27) og Fredrikstad (30-24 og 37-21).

    I den siste kvartfinaleserien blir det en tredje kamp. Molde sørget for det med 32-27 i mandagens hjemmemøte med Larvik. Det første oppgjøret ga LHK-seier 35-29. (NTB)

    Anna Vjakhireva
    Foto: NTB
  • Kolstad til ny sluttspillfinale – delte meninger om rødt kort

    Kolstad er i rute til å forsvare titteltrippelen i norsk håndball. Trønderne tok seg overlegent videre til finalen i sluttspillet etter to seire over Drammen.

    I den første kampen vant Kolstad 32-26, og i mandagens returoppgjør i Drammen ble det 28-23-seier for bortelaget.

    Dermed vant Kolstad semifinalen sammenlagt 60-49.

    Kort tid før pausen fikk Drammens nøkkelspiller August Storbugt rødt kort etter at Sander Sagosen dundret i parketten.

    TV 2s håndballekspert Bent Svele mente dommeravgjørelsen var helt riktig.

    – Bildene lyver ikke. Det er i mine øyne et klokkeklart rødt kort, sa Svele på direkten.

    Kjelling hadde et helt annet syn på saken.

    – Det er et latterlig rødt kort. Han løper i ham, og det er selvfølgelig en tominutter. Men med rødt kort er vi ute i stygt spill og forferdelige ting. Det er en skulder som treffer ham, sa DHK-treneren til TV 2 i pausen.

    – Jeg skjønner at det er vondt for stakkars Sander som får den i ansiktet. Rødt kort er sikkert korrekt på mange måter. Men når vi har det fysiske nivået vi ligger på her, synes jeg det blir teit, fortsatte Kjelling.

    Storbugt forklarte episoden med at han forsøkte å ta seg forbi Kolstads robuste forsvarsblokk.

    – Det er kjempeuheldig og kjempetrist. Jeg gir dommer en mulighet til å dømme. Det er veldig synd at jeg treffer ham i ansiktet. Det er ikke med vilje, sa han til TV 2.

    ØIF Arendal tar imot Elverum i den andre semifinalen tirsdag etter å ha tapt bortekampen knepent 35-36.

    Tidligere i sesongen har Kolstad vunnet både serien og NM. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Nadal videre etter lang Madrid-kamp

    Rafael Nadal (37) fikk en pangstart, men måtte likevel svette litt for å nå åttedelsfinalen i tennisturneringen Madrid Open.

    Spanjolen vant 6-1 i det første settet mot Pedro Cachin fra Argentina og så ut til å få en komfortabel reise til neste runde. I stedet tok kampen en ny vending.

    Nadal ble brutt to ganger i settet som fulgte. Han lå under 1-4, men Cachin greide ikke å holde på overtaket. Mange brudd kom tett, og spillerne måtte ut i tiebreak.

    Der tapte Nadal 5-7. Et tredje sett ble spilt for å kåre en vinner, og der viste den gamle gruskongen rutine og vant 6-3. Oppgjøret varte i litt over tre timer.

    I neste runde skal Nadal opp mot Jiri Lehecka. Den unge tsjekkeren er nummer 31 på verdensrankingen, mens Nadal er helt nede på 512.-plass som følge av et langt skadeavbrekk.

    Nylig var Nadal tilbake i konkurranse for første gang på over tre måneder. Trolig er han inne i sitt siste år som elitespiller. (NTB)

    Rafael Nadal
    Foto: OSCAR DEL POZO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal