Hopp til innhold

Lillebror Bø best i generalprøven

BEITOSTØLEN (NRK.no): Et halvt år etter at han brakk kragebeinet og fikk store deler av sesongoppkjøringen ødelagt, slo Johannes Thingnes Bø (20) tilbake med seier på sesongoppkjøringens siste testløp.

Johannes Thingnes Bø

VIDEO: Se testløpet Johannes Thingnes Bø vant på Beitostølen mandag.

– Det er skikkelig deilig å ha troen på seg selv igjen. Nå skal jeg angripe, sier Thingnes Bø til NRK.no.

Dét gjorde han til de grader på skiskytternes testløp på Beitostølen mandag. Med klart beste langrennstid vant 20-åringen testløpet med enkeltstart - en etterlengtet opptur for den unge skiskytteren som har hatt en trøblete vår og sommer.

Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bø er denne sesongen på elitelaget selv om han fortsatt er junior. Her er han i verdenscupdebuten i Holmenkollen i februar forrige sesong.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Det har gått litt for lang tid der folk jeg normalt knuser har vært nærmere meg enn tidligere, men nå føler jeg at jeg seiler fra igjen. Nå har jeg mer ro i sjela, sier han med et smil.

Kragebeinet

På en sykkeltur på Lillehammer i våres gikk det fryktelig galt for lillebror Bø. Han veltet og smalt i asfalten. Resultatet ble et brukket kragebein og seks uker på sidelinjen.

Skaden har preget store deler av sesongoppkjøringen.

– Han har kommet sakte, men sikkert tilbake igjen. Spesielt den siste halvannet måneden har han hatt god fremgang, sier landslagstrener Espen Nordby Andersen som var svært fornøyd med det Thingnes Bø viste på mandagens testløp.

Gliset

Nå er en lang sesongoppkjøring omsider over og til lørdag åpner sesongen med nasjonalt renn på Sjusjøen. Johannes Thingnes Bø er mer klar enn noen gang.

– Det er lett å bli defensiv når ting ikke går bra, men desto mer postiv når ting går veldig bra. Nå handler det om å holde på det gliset jeg har nå og håpe på en god sesong, sier landslagets yngste skiskytter med et kjempesmil.

PS! Verken Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø eller Ole Einar Bjørndalen deltok på mandagens testløp. Resten av elitelaget gikk to korte testløp. Det første vant Johannes Thingnes Bø, det andre vant Henrik L`Abée-Lund.

Siste nytt

 • Alekna med fantastisk verdensrekord i diskos – forrige rekord satt i 1986

  Mykolas Alekna (21) dundret til med 74,35 meter og satte verdensrekord i diskos i et stevne i Ramona i Oklahoma søndag.

  Det var tyskeren Jürgen Schült som hadde den forrige verdensrekorden. Han kastet 74,08 meter i 1986, 16 år før Alekna ble født.

  21-åringen fra Litauen hadde en vanvittig serie i USA. Alle hans seks kast var over 70 meter. Han åpnet med 72,21, og det var personlig rekord. Deretter fulgte han opp med 70,32, før det ble 72,89 i det tredje forsøket, verdens fjerde lengste kast gjennom tidene.

  I fjerde kast ble det 70,51, før rekordkastet 74,35 kom i femte omgang. Kastet ble først målt til 74,41, men det ble senere gjort om til seks centimeter kortere. Europamesteren fra 2022 avsluttet serien med 70,50.

  Mykolas Alekna tok sølv i VM i Eugene, Oregon i USA i 2022. I VN i Budapest sist år ble det bronse.

  Det tredje lengste kastet i verdenshistorien tilhører for øvrig faren til Mykolas Alekna. Virgilius Alekna har 73,88 meter og er olympisk mester to ganger. (NTB)

  Alekna's World Record Athletics
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Skyting: Hegg og Hegg Duestad vant etter fenomenal snuoperasjon

  Med en utrolig opphenting vant Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg gullfinalen på 10 meter luftrifle mixed team i OL-kvalifseringen i Rio søndag kveld.

  Etter å ha ligget under 3-13 for Frankrikes Oceanne Muller og Lukas Kryzs snudde Jeanette Hegg Dustad og Jon-Hermann Hegg til seier 16-14. Det er sjeldent godt gjort.

  Norge var nummer to bak Frankrike i kvalifiseringen med 632,4 poeng.

  Denne øvelsen har ingen kvoteplasser til utdeling i Rio. De deles først ut i de individuelle øvelsene som starter mandag i rifle. (NTB)

  Jeanette Hegg Duestad
 • Svenske Åberg ble nummer to i Masters

  Ingen kunne slå verdenseneren Scottie Scheffler i The Masters, men svenske Ludvig Åberg ble nummer to i turneringen på Augusta National.

  Vinneren ble amerikaneren Scottie Sheffler, som endte på 277 slag, med den svenske debutanten på andreplass med 281 slag.

  Det er første gang Åberg spiller på Augusta-banen, som er kjent som en av de tøffeste på touren.

  Andreplassen betyr at 24-åringen fra Eslöv i Skåne kan ta med deg 23,5 millioner svenske kroner hjem.

  – Å være her og kjenne på nervene på de siste hullene … det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Det var surrealistisk. Jeg er så stolt av meg selv og hele laget mitt, sier Åberg, ifølge Aftonbladet.

  Viktor Hovland røk fredag ut av US Masters etter en 81-runde. Det var en forverring av karriereverste fra 80-runden i European Open i 2018. Oslo-gutten endte til slutt på åtte slag over par, to slag på cutgrensen. (NTB)

  Hovland Åberg
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal