Lillebror Bø best i generalprøven

BEITOSTØLEN (NRK.no): Et halvt år etter at han brakk kragebeinet og fikk store deler av sesongoppkjøringen ødelagt, slo Johannes Thingnes Bø (20) tilbake med seier på sesongoppkjøringens siste testløp.

Johannes Thingnes Bø

VIDEO: Se testløpet Johannes Thingnes Bø vant på Beitostølen mandag.

– Det er skikkelig deilig å ha troen på seg selv igjen. Nå skal jeg angripe, sier Thingnes Bø til NRK.no.

Dét gjorde han til de grader på skiskytternes testløp på Beitostølen mandag. Med klart beste langrennstid vant 20-åringen testløpet med enkeltstart - en etterlengtet opptur for den unge skiskytteren som har hatt en trøblete vår og sommer.

Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bø er denne sesongen på elitelaget selv om han fortsatt er junior. Her er han i verdenscupdebuten i Holmenkollen i februar forrige sesong.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Det har gått litt for lang tid der folk jeg normalt knuser har vært nærmere meg enn tidligere, men nå føler jeg at jeg seiler fra igjen. Nå har jeg mer ro i sjela, sier han med et smil.

Kragebeinet

På en sykkeltur på Lillehammer i våres gikk det fryktelig galt for lillebror Bø. Han veltet og smalt i asfalten. Resultatet ble et brukket kragebein og seks uker på sidelinjen.

Skaden har preget store deler av sesongoppkjøringen.

– Han har kommet sakte, men sikkert tilbake igjen. Spesielt den siste halvannet måneden har han hatt god fremgang, sier landslagstrener Espen Nordby Andersen som var svært fornøyd med det Thingnes Bø viste på mandagens testløp.

Gliset

Nå er en lang sesongoppkjøring omsider over og til lørdag åpner sesongen med nasjonalt renn på Sjusjøen. Johannes Thingnes Bø er mer klar enn noen gang.

– Det er lett å bli defensiv når ting ikke går bra, men desto mer postiv når ting går veldig bra. Nå handler det om å holde på det gliset jeg har nå og håpe på en god sesong, sier landslagets yngste skiskytter med et kjempesmil.

PS! Verken Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø eller Ole Einar Bjørndalen deltok på mandagens testløp. Resten av elitelaget gikk to korte testløp. Det første vant Johannes Thingnes Bø, det andre vant Henrik L`Abée-Lund.

Siste nytt

 • NM-gull til Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen lå på en tredjeplass før den finaleomgangen i Hemsedal, men kjørte seg opp og tok NM-gullet. Leif Kristian Nestvold-Haugen tok sølvet og Max Røiseland tok bronsen.

  AFP_1EQ832
  Foto: JAVIER SORIANO
 • Stiller i VM i terrengløp

  Jakob Ingebrigtsen deltar i VM i terrengløp i Aarhus neste helg. 18-åringen stiller til start i U20-klassen.

  2000-modellen står på startstreken om seks dager, der han skal være med og kjempe om VM-gull. Det ble klart på søndag.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: Erik Simander/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal