NRK Meny
Normal

Hvem tar ledertrøya?

Under ett sekund skiller Northug, Cologna og Hellner.

Petter Northug
Foto: Matthias Rietschel / Scanpix/AP

Nett-TV: Sport direkte torsdag kl. 15.40

Åtte tideler skiller Petter Northug, Dario Cologna og Marcus Hellner etter fem av åtte etapper i Tour de Ski.

Liten fordel Northug

Det betyr at de stiller likt på torsdagens 10 kilometer i klassisk stil med intervallstart, og det blir meget spennende å se hvem som kan ikle seg ledertrøyen etter etappen.

LES: Northug slipper russiske konkurrenter

LES: Svenskene tror på Northug

Northug har imidlertid en liten fordel ved at han starter sist, siden han spurtet inn til seier på jaktstarten , og kan gå på tidene til Cologna og Hellner.

Sammenlagtresultat i Tour de Ski (ekstern lenke)

Forstatt håp for Steira

Kristin Størmer Steira

Kristin Størmer Steira.

Foto: Filip Horvat / Scanpix/AP

På kvinnesiden ser det litt mørkere ut med norske øyne. Kristin Størmer Steira er beste norske kvinne på 9. plass i sammendraget, to minutter og sju sekunder bak ledende Arianna Follis.

LES: Italiensk ledelse i Tour de Ski

Kvinnene skal gå fem kilometer klassisk interball start, og kampen om sammenlagtledelsen vil etter all sannsynligheten stå mellom lederkvartetten bestående av Arianna Follis (Italia), Petra Majdic (Slovenia), Justyna Kowalczyk (Polen) og Aino-Kaiso Saarinen (Finland).

Dersom Steira ikke havner lenger bak teten enn to minutter på de to neste etappene (lørdag er det 10km fellesstart) er det fortsatt håp om pallplass i sammendraget, i fjor gikk hun nesten to minutter raskere enn Arianna Folles opp monsterbakken på den siste etappen.

Vibeke Skofterud er nest beste av de norske på 10. plass, drøye 2,30 minutt bak Follis.

Siste nytt

 • Norsk duo til Flensburg-Handewitt

  Den norske landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt foran neste sesong. Det bekreftet Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside mandag. Duoen vil slutte seg til sin nye klubb sommeren 2018.

  Magnus Jøndal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Warholm nominert til nok en pris

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. I november kan 21-åringen vinne samme pris på verdensbasis. På Det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) galla i Monaco i 24. november er han nominert til prisen som «2017 Rising Star».

  VM i friidrett i London 2017
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Everton sparket Koeman

  Ronald Koeman er ferdig som Everton-manager etter en svak sesonginnledning. Everton opplyser mandag ettermiddag i en pressemelding at Koeman har forlatt klubben. Nederlenderen var manager for blåtrøyene i ett år og fire måneder.

  Ronald Koeman
  Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm