NRK Meny
Normal

Italiensk ledelse i Tour de Ski

Arianna Follis spurtet inn til seier på jaktstarten i Tour de Ski. Det ble en tøff dag for Kristin Størmer Steira og de andre norske kvinnene.

Arianna Follis
Foto: Giampiero Sposito / Scanpix/Reuters

Italienske Arianna Follis vant kvinnenes jaktstart i Tour de Ski på hjemmebane i italienske Toblach og overtok dermed sammenlagtledelsen i touren.

- Jeg likte løypa veldig godt, det var bra forhold og god stemning blant publikum, sa Follis etter løpet.

Sammenlagtresultater Tour de Ski (ekstern lenke)

Saarinen måtte slippe

Den italienske jenta var suveren i spurten mot slovakiske Petra Majdic og polske Justyna Kowalczyk som kom i mål henholdsvis tre og fire sekunder bak. Finske Aino Kaisa Saarinen, som ledet Tour de Ski før onsdagens etappe, hang på de tre i tet helt til det gjensto drøye tre kilometer, da måtte hun slippe og endte til slutt på 4. plass, et snaut halvt minutt bak Follis.

LES: - Det var en tung dag

LES: Skjerpet Northug

Steira holdt ikke følge

Kristin Størmer Steira

Kristin Størmer Steira.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Kristin Størmer Steira startet som nummer seks på jaktstarten omtrent 1 minutt og 30 sekunder bak Saarinen, men den norske jenta fikk det tøft underveis og mistet tid i forhold til teten. Steira endte til slutt på 9. plass, 2.07 minutter bak Follis, men hun er fortsatt best av de norske i sammendraget.

- Jeg merket tidlig at det ikke gikk an å ta igjen de foran. Jeg gikk helt for meg selv og skjønte hvor det bar, sa 28-åringen.

- Jeg hadde ingen rå følelse, og det hjalp heller ikke at jeg fikk negative tilbakemeldinger, sa hun.

Fortsatt håp om pallplass

Håpet om en pallplass er likevel ikke helt borte for Steira, i fjor slo hun Follis med nesten to minutter på den siste etappen opp alpinbakken i Val di Fiemme.

- Alt er mulig. Jeg har ikke gitt opp, men det begynner å bli langt opp, sa Steira etter jaktstarten.

Ingenmannsland

Treneren mente at Steira fikk en fryktelig vanskelig oppgave i og med at hun måtte gjøre hele jobben selv.

- Vi kunne se for oss at det ble det vanskelig. Hun ble liggende i ingenmannsland og måtte jobbe mot ett lag foran seg og ett lag bak. Hun tapte nok mer enn jeg trodde, sa landslagstrener Egil Kristiansen.

Er det håp om pallplass?

- Mye kan skje ennå. Det gjenstår tre løp.

Andre norske plasseringer på onsdagens jaktstart: Vibeke Skofterud åpnet godt, men sprakk mot slutten og havnet på 10. plass. Marthe Kristoffersen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Therese Johaug ble nummer 14, 19 og 27.

Siste i etappe i Tour de Ski, den beryktede klatreetappen opp slalåmbakken i Val di Fiemme, er til søndag, før den tid skal kvinnene gå et fem kilometer langt klassisk individuelt renn (torsdag) og 10 kilometer fellestart i klassisk stil (lørdag).

Siste nytt

 • Sveitsisk støtte til OL i Sion

  Den sveitsiske regjeringen garanterer 6,7 milliarder kroner i økonomisk støtte dersom Sion arrangerer vinter-OL i 2026, men de er fortsatt avhengig av folkets støtte i en folkeavstemning.

  Video V-cup alpint: Superkombinasjon utfor 13.01.12
  Foto: Nyhetsspiller
 • Norge opnar mot Sverige

  Norge innleder OL-turneringen i ishockey for menn mot sterke Sverige 15. februar. Vel et døgn senere droppes pucken til oppgjøret mot Finland. Så venter en hviledag før gruppespillet avsluttes mot Tyskland.

  Utslagskampene spilles 20. februar, kvartfinalene 21. februar, semifinalene 23. februar og finalen 25. februar.

 • Dansk VM-kvalik avlyst

  Danmark har avlyst fredagens VM-kvalifiseringskamp i fotball mot Sverige på grunn av konflikten med spelarane. Det stadfestar det danske fotballforbundet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Se RBKs pressekonferanse i St. Petersburg
Vipers-Oppsal