Hopp til innhold

Kilde «ga bort» seieren til Jansrud: – Det er derfor man er i team

KITZBÜHEL/OSLO (NRK): Like før Kjetil Jansrud satte utfor det som skulle bli karrierens første super-G-seier i Kitzbühel, fikk han avgjørende råd fra han som allerede ledet; lagkamerat Aleksander Aamodt Kilde.

6FzjRbmc3dU

Norsk jubeldag i Kitzbühel. Kjetil Jansrud vant fredagens super-G i Kitzbühel, fem år etter at han vant utforen samme i 2015. I dag takket 34-åringen lagkompis Aleksander Aamodt Kilde (til venstre). På flankene er det norske støtteapparatet.

Foto: LEONHARD FOEGER

Laster innhold, vennligst vent..

«Det er akkurat som vi besiktiget og du kan bare gønne' på! Du kjører bra om dagen og er stabil. Gi gass!»

Det var radiomeldingen fra Aleksander Aamodt Kilde i målområdet opp til lagkamerat Kjetil Jansrud på start i Kitzbühel.

Kilde hadde akkurat kommet i mål - til ledelse - mens Jansrud skulle gjør alt for å ta ledelsen fra ham. Likevel ga Kilde, uten å nøle, sine beste tips om løypa til lagkameraten.

– Det er så deilig med lagkamerater. «Aleks» kjører og sender opp en kjemperapport om løypen til meg, som jeg får utnytte, sier Kjetil Jansrud.

– Det er derfor man er i team, er det ikke det, smiler Kilde til lagkompisen når begge har kommet seg i mål.

Jansrud til slutt 16 hundredeler foran Kilde, som endte på delt andreplass med østerrikske Matthias Mayer.

Se video av Kjetil Jansruds løp.

Selvtillit

Det norske laget har god tradisjon for å sende såkalte løypemeldinger opp til hverandre når den ene har kommet i mål og testet forholdene. Selv i det som er sesongens viktigste helg for fartskjørerne.

– Jeg prøvde å gi ham litt selvtillit for han er jo god nok på ski og da handler det bare om å vite det. Jeg ville bare si at dagen er din, sier Kilde om Jansrud som ikke hadde vunnet i år før fredag.

– Årets første seier, og det i det aller viktigste rennet. Det er en fantastisk deilig følelse, sier Kjetil Jansrud til NRK.

Jansrud, Kilde og Mayer

PALLEN: Matthias Mayer (t.v.) og Aleksander Aamodt Kilde (midten) delte andreplassen i super-G-rennet i Kitzbühel. Kjetil Jansrud vant.

Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Han ble tidenes andre nordmann til å vinne super-G-rennet i Kitzbühel. Kun Aksel Lund Svindal har klart det før ham.

– Nå gleder jeg meg bare til i morgen, sier Jansrud, som da skal kjøre det utøverne kaller «årets renn»: Den beryktede Kitzbühel-utforen.

Superløp av begge nordmennene

Oppladningen til det som skal skje lørdag kunne ikke vært bedre for Team Norge.

– Jeg har kjent at formen sakte, men sikkert har vært i anmarsj. I dag viser vi at begge er i form, så det er bare å glede seg til fortsettelsen, sier Jansrud.

Switzerland Alpine Skiing World Cup

RÅSTERK: Aleksander Aamodt Kilde var nesten i spagaten et lite øyeblikk i Kitzbühel, men holdt seg på bena og leverte en sterk tid i den beryktede bakken.

Foto: Marco Tacca / AP

– Utrolig norsk dag, og gøy at Kjetil viser at han er sjefen, sier Kilde, som mener han selv ikke var tøff nok til å vinne rennet, og som altså delte andreplassen sammen med østerrikske Matthias Mayer.

Var nesten i spagaten

Kilde ledet sammen med Matthias Mayer. Østerrikeren måpte i målområdet da nordmannen krysset målstreken.

– Det er selvfølgelig dødsbra. Litt småplukk, men det skal det være når du gir gass. Rått kjørt av Aleksander, sa Aksel Lund Svindal som nå er på plass i Kitzbühel som turist.

Aksel Lund Svindal ser kameraten Kjetil Jansrud kjøre inn til seier i Kitzbühel.

Saugestad roterte og falt

Stian Saugestad stilte også til start i den tøffe løypa i Kitzbühel, men rakk aldri fram til første mellompassering fordi han fikk en rotasjon og falt baklengs inn i sikkerhetsnettet. Han var raskt på bena igjen, og så uskadet ut.

Lørdag venter sesongens storløp, når alpinistene skal stå ned utforløypa i Kitzbühel.

– Om været i morgen er som i dag kommer det til å bli en helt fantastisk dag. Det er første gangen min i Kitzbühel. Jeg gleder meg, sier dagens nummer to, Aleksander Aamodt Kilde, om morgendagens utforrenn.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal