Kilde «ga bort» seieren til Jansrud: – Det er derfor man er i team

KITZBÜHEL/OSLO (NRK): Like før Kjetil Jansrud satte utfor det som skulle bli karrierens første super-G-seier i Kitzbühel, fikk han avgjørende råd fra han som allerede ledet; lagkamerat Aleksander Aamodt Kilde.

6FzjRbmc3dU

Norsk jubeldag i Kitzbühel. Kjetil Jansrud vant fredagens super-G i Kitzbühel, fem år etter at han vant utforen samme i 2015. I dag takket 34-åringen lagkompis Aleksander Aamodt Kilde (til venstre). På flankene er det norske støtteapparatet.

Foto: LEONHARD FOEGER

Laster innhold, vennligst vent..

«Det er akkurat som vi besiktiget og du kan bare gønne' på! Du kjører bra om dagen og er stabil. Gi gass!»

Det var radiomeldingen fra Aleksander Aamodt Kilde i målområdet opp til lagkamerat Kjetil Jansrud på start i Kitzbühel.

Kilde hadde akkurat kommet i mål - til ledelse - mens Jansrud skulle gjør alt for å ta ledelsen fra ham. Likevel ga Kilde, uten å nøle, sine beste tips om løypa til lagkameraten.

– Det er så deilig med lagkamerater. «Aleks» kjører og sender opp en kjemperapport om løypen til meg, som jeg får utnytte, sier Kjetil Jansrud.

– Det er derfor man er i team, er det ikke det, smiler Kilde til lagkompisen når begge har kommet seg i mål.

Jansrud til slutt 16 hundredeler foran Kilde, som endte på delt andreplass med østerrikske Matthias Mayer.

Se video av Kjetil Jansruds løp.

Selvtillit

Det norske laget har god tradisjon for å sende såkalte løypemeldinger opp til hverandre når den ene har kommet i mål og testet forholdene. Selv i det som er sesongens viktigste helg for fartskjørerne.

– Jeg prøvde å gi ham litt selvtillit for han er jo god nok på ski og da handler det bare om å vite det. Jeg ville bare si at dagen er din, sier Kilde om Jansrud som ikke hadde vunnet i år før fredag.

– Årets første seier, og det i det aller viktigste rennet. Det er en fantastisk deilig følelse, sier Kjetil Jansrud til NRK.

Jansrud, Kilde og Mayer

PALLEN: Matthias Mayer (t.v.) og Aleksander Aamodt Kilde (midten) delte andreplassen i super-G-rennet i Kitzbühel. Kjetil Jansrud vant.

Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Han ble tidenes andre nordmann til å vinne super-G-rennet i Kitzbühel. Kun Aksel Lund Svindal har klart det før ham.

– Nå gleder jeg meg bare til i morgen, sier Jansrud, som da skal kjøre det utøverne kaller «årets renn»: Den beryktede Kitzbühel-utforen.

Superløp av begge nordmennene

Oppladningen til det som skal skje lørdag kunne ikke vært bedre for Team Norge.

– Jeg har kjent at formen sakte, men sikkert har vært i anmarsj. I dag viser vi at begge er i form, så det er bare å glede seg til fortsettelsen, sier Jansrud.

Switzerland Alpine Skiing World Cup

RÅSTERK: Aleksander Aamodt Kilde var nesten i spagaten et lite øyeblikk i Kitzbühel, men holdt seg på bena og leverte en sterk tid i den beryktede bakken.

Foto: Marco Tacca / AP

– Utrolig norsk dag, og gøy at Kjetil viser at han er sjefen, sier Kilde, som mener han selv ikke var tøff nok til å vinne rennet, og som altså delte andreplassen sammen med østerrikske Matthias Mayer.

Var nesten i spagaten

Kilde ledet sammen med Matthias Mayer. Østerrikeren måpte i målområdet da nordmannen krysset målstreken.

– Det er selvfølgelig dødsbra. Litt småplukk, men det skal det være når du gir gass. Rått kjørt av Aleksander, sa Aksel Lund Svindal som nå er på plass i Kitzbühel som turist.

Aksel Lund Svindal ser kameraten Kjetil Jansrud kjøre inn til seier i Kitzbühel.

Saugestad roterte og falt

Stian Saugestad stilte også til start i den tøffe løypa i Kitzbühel, men rakk aldri fram til første mellompassering fordi han fikk en rotasjon og falt baklengs inn i sikkerhetsnettet. Han var raskt på bena igjen, og så uskadet ut.

Lørdag venter sesongens storløp, når alpinistene skal stå ned utforløypa i Kitzbühel.

– Om været i morgen er som i dag kommer det til å bli en helt fantastisk dag. Det er første gangen min i Kitzbühel. Jeg gleder meg, sier dagens nummer to, Aleksander Aamodt Kilde, om morgendagens utforrenn.

Siste nytt

 • Thelin både helt og syndebukk

  Isaac Kiese Thelin scoret for begge lag da Malmø tapte 2-1 borte mot Wolfsburg i europaligaens 16-delsfinale torsdag. I andreomgang scoret svenskenes innleide spiss på straffe og sendte de lyseblå i føringen. Men etter en knapp time skulle han selv avslutte Wolfsburgs snuoperasjon. Thelin skulle bare klarere et hjørnespark, men endte i stedet opp som matchvinner, for tyskerne.

  Germany Soccer Europa League
  Foto: Michael Sohn / AP
 • Elabdellaoui tap mot Arsenal

  Omar Elabdellauoi og Olympiakos innledet kampen sterkt og ga Arsenal kamp helt til døra i Athen torsdag kveld. Men Alexandre Lacazettes scoring i det 81. minutt ga fjorårsfinalist Arsenal et godt utgangspunkt med 1-0 før det andre oppgjøret i europaligaens 16-delsfinale.

  Omar Elabdellaoui
  Foto: Louisa Gouliamaki / AFP
 • Martial redda uavgjort for United

  Anthony Martial scora eit svært viktig bortemål for Manchester United mot Club Brügge i 16-delsfinalen i Europaligaen mot Manchester United. Den belgiske klubben starta best og tok tidleg leiinga ved Emmanuel Dennis etter 15 minutt. Solskjærs menn tok seg opp utover kampen og etter 36 minutt sette Martial iskaldt inn utlikninga. United pressa på og var nærmast sigeren mot slutten, men har likevel skaffa seg eit godt utgangspunkt for avansement før heimemøte på Old Trafford.

  Anthony Martial
  Foto: JOHN THYS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal