NRK Meny
Normal

Syk Jansrud dropper slalåmen – VM kan være over

ST. MORITZ/OSLO (NRK): Mens de andre løperne satte kursen mot toppen dro en syk Kjetil Jansrud til hotellet. Han kjører ikke slalåm-delen av mandagens superkombinasjon.

Jansrud om utfordelen.

HOST, HARK, HOST: Se intervjuet med Kjetil Jansrud etter utforen.

Kjetil Jansrud var skuffet etter å ha blitt nummer seks i utfordelen i superkombinasjonen i VM. Men det som var enda verre, var forkjølelsen til nordmannen.

Kjetil Jansrud reiser hjem

OVER FOR I DAG: Kjetil Jansrud setter seg i bilen og forlater målområdet i St. Moritz.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

20 minutter etter målgang hadde ennå ikke hosten gitt seg, og Jansrud nærmest brakk seg i hosteanfall foran det norske pressekorpset. Han uttalte at det ikke var opp til ham om han skulle kjøre slalåm.

Enige om å droppe slalåm

Etter en halvtimes samtale med lege Marc J. Strauss, kom de sammen ut fra utøverteltet. Deretter gikk begge til bilen, og etter nye hostekuler ble Jansrud kjørt tilbake til hotellet i sentrum.

– Det er ikke alvorlig, men det er slitsomt. Vi gjorde en vurdering, så på ham og ble enige om at det mest forsvarlige var å dra hjem, sier Strauss.

Det er ikke avgjort om sølvmedaljevinneren fra super-G kjører flere konkurranser i VM, men han har ikke gitt helt opp storslalåmrennet fredag, forteller landslagslegen. Uansett vil prioriteten være å få alpinisten frisk.

– Den beslutningen tar vi i kveld eller i ettermiddag. Det kommer an på statusen hans da, sier Strauss.

– Forferdelig

Jansrud ble syk allerede før VM, men selv om han føler at formen er bedre – noe han også bekreftet før kombinasjonsstart – har han hostet fælt de siste dagene.

– Hvis det er forsvarlig å kjøre, kjører jeg. Jeg har vært sånn hver dag. Etter anstrengelse er det forferdelig. Det viser seg godt nå som jeg har dårlig tid, fortalte han etter utforløpet.

Kjetil jansrud smell

SLITEN: Nesten to timer etter rennet må Kjetil Jansrud fortsatt ta pauser for å hoste. Lege Marc Strauss og pressesjef Espen Graff fulgte ham til shuttlebussen.

Foto: HANNE SKJELLUM MUELLER / NRK

Strauss forklarer at Jansrud sliter med luftveiene og astma, men at antibiotikaen han har fått, ikke har fungert så raskt om ønskelig.

– De presser seg til maksgrense. Vi har prøvd alt for å få ham restituert. Når man sliter med infeksjonssykdom av den type er det vanskelig å få ting til å tippe vår vei, sier landslagslegen.

Kilde rådvill etter svak utfor

Aleksander Aamodt Kilde ligger et godt stykke bak før kombien skal avgjøres med slalåm. Han er hele 1,38 bak Romed Baumann, som var raskest av samtlige på utfordelen.

Kilde visste ikke hva som gikk galt, selv om det gikk fryktelig sakte sammenlignet med Baumann.

– Jeg taper veldig mye i et parti som jeg ikke helt skjønner greia med. Det gikk ikke like rent som i går. Men jeg er i angrepsposisjon, sier Kilde til NRK.

NRKs ekspert Kjetil André Aamodt er klar på hvem som er favoritt før slalåmdelen.

– Hirscher er på skuddhold. Pinturault og Hirscher er de største favorittene med Pinturault som den største. Hirscher kan fort ta et sekund på fem-seks porter hvis han har dagen, sier Aamodt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Mbappé avgjorde for PSG

  Paris Saint-Germain lå under ved pause, men vendte til 3-1-seier borte mot Guingamp i fransk 1. divisjon lørdag. Superstjernene Neymar og Kylian Mbappé (2) scoret. PSG måtte greie seg uten flere andre av sine stjerner, deriblant Edinson Cavani.

  FBL-FRA-LIGUE1-GUINGAMP-PSG
  Foto: FRED TANNEAU / AFP
 • Weng tangerte Bjørgen

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant den avsluttende fellesstarten, men Heidi Weng vant Toppidrettsveka sammenlagt for fjerde gang på rad. Weng tangerte Marit Bjørgen som mestvinnende i Toppidrettsveka da hun lørdag vant for femte gang.

  Heidi Weng
  Foto: Carina Olset / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: NM-veka og Toppidrettsveka
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
NM-veka: NM-kveld