Gamletrener brast i gråt over Jansrud-gull: – Så fortjent

SOTSJI/OSLO (NRK.no) Tidligere landslagstrener og NRK-ekspert Marius Arnesen felte tårer da Kjetil Jansrud (28) slo tilbake etter skadene med OL-gull.

Jansrud

Kjetil Jansrud ble gratulert av statsminister Erna Solberg etter OL-gullet i super-g.

Foto: Christophe Ena / Ap

Marius Arnesen.

NRK-ekspert Marius Arnesen kommenterte da Kjetil Jansrud tok et følelsesladet OL-gull.

Foto: Morten W. Røkeberg / NRK
Tarjei Bø

Skiskytter Tarjei Bø henter inspirasjon fra comebacket til Kjetil Jansrud.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det er sjelden du sitter og griner i kommentatorbua. Det var et eller annet som skjedde der. Jeg skjønte det gikk lett på siste mellomtid, sier Arnesen til NRK.no.

Hør de engasjerte alpinkommentatorne Andreas Toft og Marius Arnesen, kommentere Kjetil Jansruds innspurt

Da suste Kjetil Jansrud ned til suverent OL-gull i super-g. Nordmannen vant med hele tre tideler foran amerikaneren Andrew Weibrecht.

 • Aksel Lund Svindal ble nummer sju. Se alle resultatene nederst i saken!

Dermed har Jansrud tatt medalje i begge fartsdisiplinene. 28-åringen imponerte også med bronse i utfor.

Kjempet seg tilbake

Arnesen, som var landslagssjef for alpinistene frem til 2010, hadde stortro på sin tidligere elev.

– Jeg er ikke overrasket over at han tar gull, fordi han har trivdes best av alle i den traseen. Men det er så inni «granskævven» fortjent, sier Arnsesen, og forklarer:

– Han har hatt to store skader som satt ham ut. Den første (ryggskade, journ. anm.) trøblet han med fra 2006 til 2008. Og så har han kjempet seg tilbake etter korsbåndsskaden det siste året. Han har vært helprofesjonell og lagt ned utallige treningstimer.

 • Hva tenker du om prestasjonen til Kjetil Jansrud? Gratulér den ferske gullvinneren i kommentarfeltet under artikkelen!

Fnøs av ekspertkritikk

Aksel Lund Svindal (31) klarte ikke å forsvare OL-gullet fra Vancouver i 2010, men han var meget imponert over lagkameraten.

– I dag plukker han frem det råeste han har gjort så lenge jeg har vært med ham. Også i utfor var han rå, men dette er ti ganger råere. Én ting er at det er god timing å treffe i OL, men han gjør det to av to ganger. Det er imponerende, sier Svindal til NRK.no.

31-åringen lar seg imidlertid ikke imponere like mye som folk flest over at Jansrud har kommet tilbake så tidlig etter kneskaden.

Svindal og laget forventet det.

– Jeg har ikke peiling på kneskader, men den delen er ikke så overraskende. Ikke for meg eller innad i teamet heller. Hvis vi hadde tvilt på ham, hadde vi vært verdens dårligste team. Han skal selvfølgelig kjøre fort, sier Svindal.

– Vi fikk oss en latter da folk avskrev Jansrud før sesongen, sier 31-åringen.

– Inspirerende

Skiskytter Tarjei Bø har så langt hatt et tungt OL og må stå over søndagens fellesstart.

Nå kunne han likevel juble for kameraten Jansrud, som han ble kjent med under innspillingen av «OL-drømmen» på TV 2.

– Jeg har fått et godt innblikk i hva han har vært gjennom. Hva skal jeg si? Det er en skikkelig vinnerskalle. Han tar ut sitt beste. Han har én verdenscupseier og tre OL-medaljer. Det er imponerende. Slike utøvere liker jeg, sier Bø.

– Jeg har skjønt at han bestemte seg for å motbevise alle «forståsegpåere». Han visste at han kunne ta OL-medalje, sier Bø, som selv kjempet seg tilbake etter sykdom i fjor høst.

Nå håper skiskytteren å reise seg i de gjenstående øvelsene.

– Dette er inspirerende, sier Bø.

«Jaaaaaaaaaaaansrud»

Den tidligere landslagstreneren er selvsagt ikke alene om å sende sine gratulasjoner til den nybakte olympiske mesteren.

Da nordmannen knuste daværende bestemann Bode Miller med over halvsekundet, eksploderte Twitter med ordspillet «Jaaaaaaansrud».

– Kjetil Jansrud. Fantastisk!!!!! skriver tidligere fotballproff Tore Pedersen.

– Vanvittig prestasjon! Tidenes comeback etter ryggskaden i fjor. Gratulerer Jansrud, skriver Frp-leder og finansminister Siv Jensen.

– Bøyer meg i støvet, Jansrud! Helt vanvittig. #gratulerer, skriver landslagsspiller Caroline Graham.

– Deilig start på dagen! Jansrud, bøyer meg i støvet! skriver langrennsløper Øystein «Pølsa» Pettersen.

Mange hang seg også opp i vinnertiden til gullgutten: Jansrud sikret nemlig gullet med 1.18,14.

Det er som kjent 200 år siden den norske grunnloven ble undertegnet på Eidsvoll i år.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «OI» i nytt vindu

Sportsnyheter

Sheriff Tiraspol sjokkerer i mesterligaen – slo Real Madrid

Lille Sheriff Tiraspol kommer fra en stat som ikke er internasjonalt anerkjent. Tirsdag slo de sensasjonelt Real Madrid i mesterligaen og leder nå den tøffe gruppe D.

Siste nytt

 • Messi-scoring da PSG slo City

  I den fjerde kampen for Paris Saint-Germain fikk Lionel Messi omsider sin scoring. Den bidro til 2-0-seier over Manchester City i mesterligaen.

  Messi og hans spisskollegaer hadde stanget lenge fram til Kylian Mbappé la ballen igjen til den lille argentineren på 16-metersstreken i det 74. minutt. Messi kom stormende og skrudde ballen høyt i målet utenfor City-keeper Edersons rekkevidde.

  Målet kom i Messis første hjemmekamp for PSG i mesterligaen, og den utløste naturligvis ville jubelscener blant hjemmefansen.

  Den ble også nådestøtet for et City-lag som kunne og burde ha svart på Idrissa Gueyes tidlige ledermål, som kom etter åtte minutters spill.

  Messis lag står nå med fire poeng og topper gruppe A. Brugge har også fire poeng, mens City har tre og RB Leipzig null.

 • Knusende Liverpool-seier over Porto

  Liverpool var i scoringsform da de slo Porto på bortbane hele 5-1 i mesterligaoppgjøret tirsdag. Både Mohammed Salah og Roberto Firmino scoret hver sine to mål, mens Sadio Mané også var ansvarlig for en scoring. Etter seieren topper Liverpool sin gruppe suverent med seks poeng.

  Porto var hardt rammet av skader. Stopperkjempen Pepe måtte gi seg etter å ha fått problemer under oppvarmingen, mens midtbanespilleren Otávio måtte byttes ut før det var spilt et kvarter. Laget er nå på sisteplass med ett poeng.

  Liverpool spilte for øvrig med sørgebind etter klubblegenden Roger Hunts død.

 • Bråthen har levert stevning

  Ifølge VG har hoppsjef Clas Brede Bråthen levert stevning til Oslo tingrett. Det får også NRK bekreftet. Det innebærer at det allerede varslede søksmålet mot Norges Skiforbund blir en realitet.

  Også Bråthens advokat, Marit Håvemoen, bekrefter dette overfor NTB.

  Bråthens fagforening, Handel og Kontor, vil kommentere stevningen i en pressemelding tirsdag kveld.

  Norges Skiforbund og forbundets hoppkomité satt mandag i møter om Bråthen-konflikten, men det er ikke kommet noen konklusjon fra møtet.

  Toppledelsen i skiforbundet ønsker ikke å forlenge kontrakten til Clas Brede Bråthen når den går ut i april 2022, mens Bråthen lenge har varslet et søksmål hvor han krever fast jobb.

  Hopperne konkurrerer på Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal