Hopp til innhold

Jansrud håper nerveblokkering vil fjerne smertene

Ryggsmertene til Kjetil Jansrud (30) er blitt verre. Nå håper fartsalpinisten at et inngrep neste uke vil gi resultater.

Kjetil Jansrud

SMERTER: Kjetil Jansrud har slitt med ryggproblemer gjennom hele karrieren.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

– Det er en betydelig forverring av ryggen. Det ble verre i fjor, sier Jansrud.

Smertene skyldes slitasje på skiven i den nedste delen av korsryggen til alpinisten. Denne slitasjen blir forsterket ved skikjøring.

Det har vært vurdert om Jansrud burde opereres for ryggsmertene, men legene har i samråd med alpinisten ønsket å prøve en alternativ behandling med lokal bedøvelse rundt den trøblete skiven.

Målet er å redusere smertene til Jansrud når han kjører.

– Ingen garanti

Ekspertene håper at inngrepet, der de blokkerer nervene i ryggen, vil gi resultater.

Inngrepet gjøres neste uke. Om dette har effekt, vil man fortsette med denne behandlingen.

– En operasjon av ryggen er et alternativ, men da har vi ingen garanti for at han kommer seg på ski igjen, sa alpintlandslagets lege, Marc Jacob Strauss til NRK.

Tør ikke å operere

Alternativet til inngrepet som nå utføres, en mer omfattende operasjon, vil i verste fall kunne ødelegge karrieren. Derfor er ikke det aktuelt nå.

– Det krever mye rehabillitering. Det er også en viss prosentvis sjanse for at selve inngrepet kan gå dårlig. Du kan bli en av de tusen. Sånn er det bare. Den gamblingen er jeg ikke villig til å ta, forteller han.

– Det er ikke bare å fikse sånn uten videre. Man kan operere, men da er det også en sjanse for at jeg aldri blir bra igjen. Det er en sjanse jeg kun er villig til å ta hvis jeg står med ryggen mot veggen, sier han.

Jansrud peker også på at årets sesong var hans nest beste verdenscupsesong i karrieren, til tross for sterke ryggsmerter.

– Da tenker jeg at det er greit å gjøre veldig mye annet før man opererer.

Går glipp av samling

Fartskjøreren har i løpet av hele karrieren hatt store utfordringer med en kranglete rygg.

I fjor sommer merket han at ryggproblemene ble verre, noe som førte til at Jansrud måtte droppe NM i Oppdal i mars for å få behandling.

Jansrud går også glipp av den kommende alpinsamlingen i Røldal og mister dermed viktig trening.

– I fjor mistet jeg både samlingen på Kvitfjell og Røldal. Det var ikke optimalt. Men jeg er veldig glad for at jeg fikk med meg Kvitfjell. Jeg har kjørt veldig fint på ski her, sier en optimistisk Jansrud.

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal