Hopp til innhold

Fnyser av rivalene etter brorens drømmeåpning: – De er veldig store i kjeften

Duellen mellom Jakob Ingebrigtsen (22) og supertalentet Yared Nuguse (23) ble aldri spennende. Nå mener Ingebrigtsens storebror at de andre konkurrentene har alt å vinne.

Filip

STIKK: Filip Ingebrigtsen fyrte retning brorens konkurrenter etter løpet i Marokko.

Foto: NRK

– De er veldig store i kjeften. Jakob har alt å tape hver gang han stiller opp, sier Filip Ingrebrigtsen til NRK etter lillebror Jakobs seier i sesongåpningen.

– De andre har alt å vinne, fortsetter han.

En av «de andre» er Yared Nuguse. Den 23 år gamle amerikaneren satte amerikansk rekord innendørs på mile og 3000 meter i vinter, og det har vært knyttet store forventninger til en duell mellom ham og den norske superstjernen.

Det ble servert i Rabat, men mot Ingebrigtsen, ble han et par nummer for liten. Nordmannen vant løpet og tok dermed sesongens første seier.

Morocco Athletics Diamond League
Foto: Mosa'ab Elshamy / AP

– Det var ganske bra. Det var overraskende mye vind. Jeg kjente at det var mye drag, så jeg visste jeg måtte være forsiktig. Jeg våget ikke å pushe så mye som jeg gjerne skulle ha gjort, sier Ingebrigtsen til NRK.

22-åringen følte seg aldri truet på oppløpet.

– De er ikke raske nok. Det er digg. Det er godt å være på topp.

Når NRK tar opp utspillet til broren Filip, om at mange er store i kjeften, svarer han følgende:

– Det er stas, det.

VANT: Jakob Ingebrigtsen hadde få problemer på oppløpet.

Ville teste seg mot Jakob

Tiden til nordmannen 3.32,59.

– Han knuser utfordrerne her, utbrøt NRK-kommentator Jann Post.

Nuguse havnet 43 hundredeler bak 22-åringen fra Sandnes.

Yared Nuguse

TALENT: Yared Nuguse.

Foto: JAVIER SORIANO / AFP

– Dette var veldig spennende og veldig artig, må jeg si. Jeg hadde ikke så store planer, men jeg ville se hva jeg kunne få til mot Jakob. Og det var nøyaktig det jeg gjorde, sier amerikaneren til NRK.

– Jeg angrer ikke på noe. Jeg er bare spent på hvordan det blir å møte ham igjen om noen uker, fortsatte han.

Hva skjer med lysharen?

Timothy Cheruiyot løp inn til årsbeste i verden på 3.31,47 under et stevne i Los Angeles lørdag.

Lysharen i Rabat var stilt inn på 3.31,00, så det var tydelig et ønske om å snappe årets beste tid fra Cheruiyot så raskt som mulig. Men underveis i løpet var det problemer med «haren», som tilsynelatende var borte.

Hva skjer med lysharen. Den er rett og slett skrudd av, sa Post.

Filip Ingebrigtsen stilte også til start og løp inn til tiden 3.39,28. Han sier følgende om opplevelsen av lysharen.

– Jeg er usikker. Jeg tror harene lå veldig langt foran i starten. Når vinnertiden likevel er så bra, så sier det mye om nivået. Men det er klart det blir en trekkspilleffekt, sier Ingebrigtsen til NRK.

Siste nytt

 • Reuters: Russiske utøvere får delta i Paralympics i Paris etter at kongress sa nei til utelukkelse

  Russiske idrettsutøvere får delta i Paralympics i Paris neste år etter et vedtak på kongressen til Den internasjonale paralympiske komité fredag.

  Det er nyhbetsbyrået Reuters som melder om utfallet av avstemningen på kongressen i Bahrain.

  Medlemmene stemte rundt hvorvidt Russland skulle utelukkes fullstendig fra sommerlekene i Frankrike. Utfallet her ble at 74 stente mot, mens 65 stemte for utestengelse.

  13 avsto fra å avgi stemme.

 • Landslagssamlinger i ishockey reddet – spleiselag innbrakte millionbeløp

  Pengehjelp fra både sponsorer og Oilers-toppen Tore Christiansen bidrar til at deler av landslagsaktiviteten til Norges Ishockeyforbund fram til nyttår berges.

  Det opplyser hockeypresident Tage Pettersen til NTB. Tidligere i høst ble det kjent at forbundet måtte sette all landslagsaktivitet, med unntak av på U20-laget for menn, på pause ut året.

  Årsaken er store økonomiske vanskeligheter som følge av utfordringer med å innhente kommersielle midler. Nå ser plutselig situasjonen atskillig lysere ut.

  – Siden vi måtte gi den kjedelige beskjeden om at vi skulle pause alt, har vi hatt en ambisjon om å få med støttespillere for å kunne gjennomføre i hvert fall én samling for samtlige landslag i løpet av de internasjonale vinduene i november og desember, sier hockeypresident Tage Pettersen til NTB.

  Han bekrefter videre at en løsning for dette var klar torsdag. TV 2 har også omtalt saken.

  NBO presenterer sine nye, etiske retningslinjer
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
 • United-spiller Antony får trene og spille kamper igjen etter voldsanklager

  Manchester United har besluttet at brasilianeren Antony igjen er aktuell for å trene og spille kamper med klubben til tross for at han etterforskes for vold.

  Det opplyser Premier League-klubben på egne nettsider fredag.

  «Siden påstandene først ble fremsatt i juni, har Antony samarbeidet med politiet i både Brasil og Storbritannia, og han fortsetter å gjøre det», skriver United.

  «Som Antonys arbeidsgiver har Manchester United bestemt at han vil gjenoppta treningen på Carrington, og være tilgjengelig for å spille kamper, mens politiets undersøkelser fortsetter. Dette vil skje i påvente av videre utvikling i saken», skriver klubben videre.

  En tidligere kjæreste har anklaget Antony for vold.

  United-spilleren har vært i Brasil siden han møtte til landslagssamling i begynnelsen av måneden. Han ble sendt hjem fra den samlingen med beskjed om at han ikke får være del av landslaget mens etterforskningen pågår.

  Premier League - Manchester United v Nottingham Forest
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste