Hopp til innhold

Fnyser av rivalene etter brorens drømmeåpning: – De er veldig store i kjeften

Duellen mellom Jakob Ingebrigtsen (22) og supertalentet Yared Nuguse (23) ble aldri spennende. Nå mener Ingebrigtsens storebror at de andre konkurrentene har alt å vinne.

Filip

STIKK: Filip Ingebrigtsen fyrte retning brorens konkurrenter etter løpet i Marokko.

Foto: NRK

– De er veldig store i kjeften. Jakob har alt å tape hver gang han stiller opp, sier Filip Ingrebrigtsen til NRK etter lillebror Jakobs seier i sesongåpningen.

– De andre har alt å vinne, fortsetter han.

En av «de andre» er Yared Nuguse. Den 23 år gamle amerikaneren satte amerikansk rekord innendørs på mile og 3000 meter i vinter, og det har vært knyttet store forventninger til en duell mellom ham og den norske superstjernen.

Det ble servert i Rabat, men mot Ingebrigtsen, ble han et par nummer for liten. Nordmannen vant løpet og tok dermed sesongens første seier.

Morocco Athletics Diamond League
Foto: Mosa'ab Elshamy / AP

– Det var ganske bra. Det var overraskende mye vind. Jeg kjente at det var mye drag, så jeg visste jeg måtte være forsiktig. Jeg våget ikke å pushe så mye som jeg gjerne skulle ha gjort, sier Ingebrigtsen til NRK.

22-åringen følte seg aldri truet på oppløpet.

– De er ikke raske nok. Det er digg. Det er godt å være på topp.

Når NRK tar opp utspillet til broren Filip, om at mange er store i kjeften, svarer han følgende:

– Det er stas, det.

VANT: Jakob Ingebrigtsen hadde få problemer på oppløpet.

Ville teste seg mot Jakob

Tiden til nordmannen 3.32,59.

– Han knuser utfordrerne her, utbrøt NRK-kommentator Jann Post.

Nuguse havnet 43 hundredeler bak 22-åringen fra Sandnes.

Yared Nuguse

TALENT: Yared Nuguse.

Foto: JAVIER SORIANO / AFP

– Dette var veldig spennende og veldig artig, må jeg si. Jeg hadde ikke så store planer, men jeg ville se hva jeg kunne få til mot Jakob. Og det var nøyaktig det jeg gjorde, sier amerikaneren til NRK.

– Jeg angrer ikke på noe. Jeg er bare spent på hvordan det blir å møte ham igjen om noen uker, fortsatte han.

Hva skjer med lysharen?

Timothy Cheruiyot løp inn til årsbeste i verden på 3.31,47 under et stevne i Los Angeles lørdag.

Lysharen i Rabat var stilt inn på 3.31,00, så det var tydelig et ønske om å snappe årets beste tid fra Cheruiyot så raskt som mulig. Men underveis i løpet var det problemer med «haren», som tilsynelatende var borte.

Hva skjer med lysharen. Den er rett og slett skrudd av, sa Post.

Filip Ingebrigtsen stilte også til start og løp inn til tiden 3.39,28. Han sier følgende om opplevelsen av lysharen.

– Jeg er usikker. Jeg tror harene lå veldig langt foran i starten. Når vinnertiden likevel er så bra, så sier det mye om nivået. Men det er klart det blir en trekkspilleffekt, sier Ingebrigtsen til NRK.

Siste nytt

 • Annullert mål og tverrliggertreff for Strand Larsen

  Jørgen Strand Larsen var uhyre nær scoring da Celta Vigo røk 1-2 i bunnkampen mot Las Palmas i spansk fotball mandag. Kampen ble avgjort langt på overtid.

  Scoringen til grekeren Anastasios Douvikas midt i annen omgang så en stund ut til å ha avgjort kampen i Celtas favør. Seks minutter før full tid utlignet imidlertid Jonathan Vieira for vertene.

  Sju minutter på overtid var snuoperasjonen så et faktum for vertene. Vieira gjorde forarbeidet da Marc Cardona avgjorde kampen.

  Før scoringene kunne Jørgen Strand Larsen ha scoret både én og to ganger.

  Etter en drøy halvtimes spill i første omgang rundet østfoldingen Las Palmas-keeper Alvaro Valles og satte ballen i tomt mål. Scoringen ble imidlertid annullert etter VAR-sjekk.

  Videodommerne fant en situasjon i forkant av målet som etter gjentatte repriser ble vurdert til å kvalifisere til et frispark for hjemmelaget.

  Strand Larsen hamret også ballen i tverrliggeren før pause da han fikk sjansen til å avslutte fra god posisjon. (NTB)

  F8GWKNM8BDs
  Foto: NTB
 • Etterlengtet Mudryk-scoring i Chelsea-seier

  Chelsea utnyttet svakt forsvarsspill, scoret to ganger på 82 sekunder og tok sesongens andre seier da Fulham ble slått 2-0 i Premier League mandag.

  London-klubben og manager Mauricio Pochettino hadde ikke vunnet på tre kamper før derbyet mot Fulham. Der kom det tre svært kjærkomne poeng.

  Scoringene som avgjorde kampen kom på rappen litt før halvspilt første omgang. Først scoret ukraineren Mykhajlo Mudryk sitt første mål for Chelsea etter å ha blitt presist og vakkert framspilt av lagkamerat Levi Colwill.

  Deretter ga Fulham-veteranen Tim Ream bort ballen i eget forsvar og fulgte opp med å skyte den via Chelsea-spiss Armando Broja og i mål da han skulle forsøke å rydde opp i egen bommert.

  Skåret i gleden for Pochettinos menn var at målscorer Broja måtte forlate banen midtveis i annen omgang med en skade. Angriperen er akkurat tilbake i spill etter en alvorlig kneskade. Nå kan et nytt avbrekk være på trappene. (NTB)

  CFI60mwrltg
  Foto: AP
 • Værproblemer for Ødegaards Arsenal

  Martin Ødegaard og Arsenal fikk en mer trøblete reise enn planlagt til tirsdagens mesterligamøte med franske Lens.

  Flyet med London-klubbens spillere skulle etter planen sette kursen mot Nord-Frankrike mandag ettermiddag, men dårlig vær skapte utfordringer, melder TV 2.

  Manager Mikel Arteta hadde bebudet pressekonferanse på fransk jord mandag kveld, men den seansen måtte skyves. Det måtte også et planlagt intervju med nettopp TV 2.

  Årsaken var at Arsenal-flyet fortsatt ikke hadde kommet seg avgårde.

  Ifølge britiske medier skal det være dårlig vær ved flyplassen i Luton, der Arsenal skal fly fra, som er grunnen til problemene og utsettelsene. Ved 20-tiden var det ikke avgjort om Arsenal-spillerne ville komme seg avgårde mandag. (NTB)

  cc-CZ5awnxA
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste