Hopp til innhold

Kom for sent til start - så satte han norsk rekord

HOLE/OSLO (NRK): Jakob Ingebrigtsen (19) fikk det så travelt at han startet «Norges raskeste gateløp» med jakka på. Så klinket han til med enda en rekord.

SUVEREN: Jakob Ingebrigtsen satte norsk rekord på 10 kilometer gateløp, i første forsøk. Tiden viste 27.54.

Regnet øste ned da brødrene Filip og Jakob Ingebrigtsen la i vei på det 10 kilometer lange gateløpet «Hytteplanmila», som kalles Norges raskeste - og hadde rekordmange 3800 deltakere.

Yngstebroren fikk riktig nok en litt uheldig start da han nesten ikke rakk frem i tide, og måtte kle av seg ved kanten av løypa etter at startskuddet hadde gått.

– Vi rakk ikke starten. De ropte to minutter, også var det bare ett minutt og det ble bare vas. Det er vår egen jæ**a feil, forteller Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Jakob og Filip Ingebrigtsen

NY KONKURRANSE: Jakob og Filip Ingebrigtsen var i utgangspunktet ute i god tid tid Hytteplanmila.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Vi hørte speakeren telle ned, og jeg så på klokka at det hadde gått seks-syv sekunder da vi startet, forklarer Filip Ingebrigtsen.

– Jeg tror det var en liten kommunikasjonsfeil mellom speaker og starter. Jeg var der jo tidsnok, men hadde beregnet tid til å kle av meg, og få på drakt og startnummer, sier Jakob Ingebrigtsen.

Ville ikke dra

Men 19-åringen lot seg ikke forstyrre av det. Sammen med broren la han seg i tet fra start. De to første kilometerne var unnagjort på fem minutter og 32 sekunder. Fem kilometer ble passert på 14 minutter.

Henrik Ingebrigtsen satte løyperekord i fjor, da han løp inn til 28.41, foran Filip med 28.47.

Den rekorden hadde med andre ord yngstemann ingen problemer med å slå. Han ristet av seg broren, og alene løp han inn til soleklar seier.

Tiden viste først 27.53, og ble rettet til 27.54. Som også er norsk rekord i gateløp. Sondre Nordstad Moen hadde den forrige rekorden på 27.55.

– Jeg kom for å ha det gøy. Det er litt Filip sin feil fordi han springer så fort fra start. Han spurte om jeg ville dra litt, men jeg sa at helst ikke, forteller Jakob Ingebrigtsen og ler.

Jakob Ingebrigtsen

POPULÆR: Jakob Ingebrigtsen tok seg tid til å ta bilder med fansen etter seieren.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg er egentlig veldig imot å løpe med klokke, men nå har vi fått så bra klokke at jeg fulgte med litt underveis. I løp skal man egentlig bare tenke på løpet, men siden det er ferie så tillot jeg meg å sjekke, legger han til.

Filip med magekramper

Jakob Ingebrigtsen

FEIRET: Etter å ha fått på seg tørre klær var det cola og boller til seierherren.

Foto: Petter Larsson / NRK

Tiden er også årsbeste i Europa på 10 kilometer gateløp.

– Man vet ikke helt hvordan formen er nå. Målet var bare å kjempe om seier. Dette gir mange gode svar, selv om jeg ikke var ute etter det. Det blir jo ekstra kjekt når man tar rekorder, sier Jakob.

– Dette er et godt utgangspunkt for sesongen, mener trenerfaren.

Filip Ingebrigtsen ble nummer tre, med 28.40, spurtslått av Samuel Tsgay fra Eritrea.

– Han har kramper i magen og det er en pustemuskel han sliter med, så vi må se hva vi kan gjøre med det. Det handler om dårlig pusteteknikk, forteller Gjert Ingebrigtsen.

– Vi må nok jobbe litt med det. Det er bare et problem i lengre løp, forteller Filip Ingebrigtsen selv.

Jakob Gjert

SLITEN: Jakob Ingebrigtsen løp rett til trenerfaren Gjert Ingebrigtsen og ga ham en klem etter seieren.

Foto: Petter Larsson / NRK

Siste nytt

 • Berge-assist da Burnley tok sesongens første seier

  Sander Berge leverte en assist da Burnley tok sin første trepoenger i Premier League med 2-1 i hengekampen mot Luton.

  Berge sto for forarbeidet da Lyle Foster scoret et fortjent ledermål på overtid i første omgang. Luton presset hardt for utligning den siste halvtimen og fikk den ved Elijah Adebayo i det 83. minutt, men ett minutt senere ble innbytter Jacob Bruun Larsen matchvinner for gjestene med et kjempeskudd.

  – Tre poeng i Premier League, det føles fantastisk. Vi måtte kjempe for det, og jeg er stolt av laget for det de viste i dag, sa manager Vincent Kompany til BBC.

  – Vi viste de kvalitetene som ga oss opprykk forrige sesong. (NTB)

  HhLi7d6bTSc
  Foto: AP
 • Ny nedtur for United – audmjuka på eige gras

  Manchester United rota bort leiinga to gonger og tapte 2-3 mot Galatasaray i kveldens meisterligaoppgjer. To mål frå danske Rasmus Højlund (20) var ikkje det nok til å redde Erik ten Hag og United ut av ei stadig djupare krise.

  – Vi har fått ein dritstart i nesten alle turneringar. Vi må samle oss, sjå kvarandre djupt i auga og så skal vi komme ut av dette saman, sa Højlund til TV 2 etter kampen.

  For tyrkarane kunne reise heime med alle tre poenga etter ein til tider kaotisk kamp på Old Trafford, som inneheldt både raudt kort og straffebom.

  – No er Manchester United i «deep shit», kommentert Simen Stamsø-Møller på TV 2 si sending.

  Raudtrøyene fekk ein pangstart på kampen, då den danske målsniken sende heimelaget i leiinga med panna etter 17 minutt. Innlegget går frå Casemiro til Marcus Rashford som sender ballen presist til Højlund framfor mål.

  Gjestane frå Tyrkia slo raskt og effektiv tilbake. Den tidlegare United-spelaren Wilfried Zaha får eit hjarteleg gjensyn med Old Trafford og utliknar fem minutt seinare. Han feirar med å setje hendene til øyra framfor heimepublikumet.

  Men dette så lenge ut til å bli United sin danske dreng sin store kveld. Først får han eit mål annullert for offside etter sidebyte. Minutta seinare kjem han på ei kontring. Iskaldt lempar han ballen over Fernando Muslera i målet til Galatasaray og United jublar for 2–1.

  Som i første omgang får ikkje heimelaget behalde leiing veldig lenge. Kerem Aktürkoglu utliknar for Galatasaray berre minutta etterpå.

  Og verre skulle det bli. Gjestane får straffe etter at Casemiro klippa ned Dries Mertens i eigen boks. Med to gule kort blir Casemiro sendt i garderoben.

  United blir i første omgang redda av at Mauro Icardi bommar på mål.

  Men han får sin revansj like etterpå.

  Leverer ein lekker chip frå 15 meter i møtet med Onana, og sender Galatasaray-fansen til himmels.

  Erik ten Hag og United står dermed utan poeng etter to kampar. Galatasaray tar 2.-plassen i meisterligaens gruppe A bak Bayern München som slo FC København 2–1 i Parken i kveld.

 • Oilers opp i rygg på Storhamar

  Stavanger Oilers måtte slite for poengene i den framskutte kampen mot Lørenskog, men Nick Dineens scoring ga 1-0-seier.

  Seieren sender Oilers opp i rygg på serieleder Storhamar. Begge har 15 poeng av 18 mulige etter seks spilte kamper.

  Hjemmelaget dominerte kampen stort og vant skuddstatistikken 56-9, men greide bare en gang å overliste Lørenskog-keeper Anders Iversen Haugum. Det var da Dineen vel halvveis i første periode dro av en motspiller og scoret alene med keeper.

  Oilers måtte forsvare seg med nebb og klør da Anders Tangen Henriksen ble utvist vel tre minutter før slutt og gjestene etter hvert tok ut keeper og spilte seks mot fire.

  Kampen tilhører egentlig neste ukes midtukerunde, men da er Oilers opptatt med CHL-kamp mot tsjekkiske Ocelari Trinec. (NTB)

  Sluttspillet i ishockey: Stavanger Oilers - Storhamar
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste