Hopp til innhold

Kom for sent til start - så satte han norsk rekord

HOLE/OSLO (NRK): Jakob Ingebrigtsen (19) fikk det så travelt at han startet «Norges raskeste gateløp» med jakka på. Så klinket han til med enda en rekord.

SUVEREN: Jakob Ingebrigtsen satte norsk rekord på 10 kilometer gateløp, i første forsøk. Tiden viste 27.54.

Regnet øste ned da brødrene Filip og Jakob Ingebrigtsen la i vei på det 10 kilometer lange gateløpet «Hytteplanmila», som kalles Norges raskeste - og hadde rekordmange 3800 deltakere.

Yngstebroren fikk riktig nok en litt uheldig start da han nesten ikke rakk frem i tide, og måtte kle av seg ved kanten av løypa etter at startskuddet hadde gått.

– Vi rakk ikke starten. De ropte to minutter, også var det bare ett minutt og det ble bare vas. Det er vår egen jæ**a feil, forteller Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Jakob og Filip Ingebrigtsen

NY KONKURRANSE: Jakob og Filip Ingebrigtsen var i utgangspunktet ute i god tid tid Hytteplanmila.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Vi hørte speakeren telle ned, og jeg så på klokka at det hadde gått seks-syv sekunder da vi startet, forklarer Filip Ingebrigtsen.

– Jeg tror det var en liten kommunikasjonsfeil mellom speaker og starter. Jeg var der jo tidsnok, men hadde beregnet tid til å kle av meg, og få på drakt og startnummer, sier Jakob Ingebrigtsen.

Ville ikke dra

Men 19-åringen lot seg ikke forstyrre av det. Sammen med broren la han seg i tet fra start. De to første kilometerne var unnagjort på fem minutter og 32 sekunder. Fem kilometer ble passert på 14 minutter.

Henrik Ingebrigtsen satte løyperekord i fjor, da han løp inn til 28.41, foran Filip med 28.47.

Den rekorden hadde med andre ord yngstemann ingen problemer med å slå. Han ristet av seg broren, og alene løp han inn til soleklar seier.

Tiden viste først 27.53, og ble rettet til 27.54. Som også er norsk rekord i gateløp. Sondre Nordstad Moen hadde den forrige rekorden på 27.55.

– Jeg kom for å ha det gøy. Det er litt Filip sin feil fordi han springer så fort fra start. Han spurte om jeg ville dra litt, men jeg sa at helst ikke, forteller Jakob Ingebrigtsen og ler.

Jakob Ingebrigtsen

POPULÆR: Jakob Ingebrigtsen tok seg tid til å ta bilder med fansen etter seieren.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg er egentlig veldig imot å løpe med klokke, men nå har vi fått så bra klokke at jeg fulgte med litt underveis. I løp skal man egentlig bare tenke på løpet, men siden det er ferie så tillot jeg meg å sjekke, legger han til.

Filip med magekramper

Jakob Ingebrigtsen

FEIRET: Etter å ha fått på seg tørre klær var det cola og boller til seierherren.

Foto: Petter Larsson / NRK

Tiden er også årsbeste i Europa på 10 kilometer gateløp.

– Man vet ikke helt hvordan formen er nå. Målet var bare å kjempe om seier. Dette gir mange gode svar, selv om jeg ikke var ute etter det. Det blir jo ekstra kjekt når man tar rekorder, sier Jakob.

– Dette er et godt utgangspunkt for sesongen, mener trenerfaren.

Filip Ingebrigtsen ble nummer tre, med 28.40, spurtslått av Samuel Tsgay fra Eritrea.

– Han har kramper i magen og det er en pustemuskel han sliter med, så vi må se hva vi kan gjøre med det. Det handler om dårlig pusteteknikk, forteller Gjert Ingebrigtsen.

– Vi må nok jobbe litt med det. Det er bare et problem i lengre løp, forteller Filip Ingebrigtsen selv.

Jakob Gjert

SLITEN: Jakob Ingebrigtsen løp rett til trenerfaren Gjert Ingebrigtsen og ga ham en klem etter seieren.

Foto: Petter Larsson / NRK

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal