Hopp til innhold

Jakob Ingebrigtsen avslører sykdomstrøbbel: – Stadige tilbakefall

Jakob Ingebrigtsen måtte avbryte høydeoppholdet i Sierra Nevada og har ikke trent skikkelig på en måned. De varslede verdensrekordforsøkene i Lievin og Madrid henger i en tynn tråd.

Jakob Ingebrigtsen

SLITER MED SYKDOM: Innendørssesongen er i fare for Jakob Ingebrigtsen.

Foto: Lise Åserud / NTB

På nyttårsaften trakk Ingebrigtsen seg fra det som var omtalt som et verdensrekord på 5 km gateløp i Barcelona.

– Vondt i halsen. Kan ikke dra med noe opp i Sierra Nevada, skrev han i en melding til NRK da.

Så dro han på det planlagte høydeoppholdet og befant seg i Sierra Nevada da han 7. januar fikk prisen som årets mannlige idrettsutøver under idrettsgallaen.

adhFA1V4xs8

VERDENSMESTER: Jakob Ingebrigtsen tok sitt første VM-gull som senior på 5000-meteren i Eugene.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Stadige tilbakefall

Etter planen skulle han fortsatt ha vært der. Det er han ikke.

– Jeg bestemte meg for å dra hjem etter to uker i Sierra Nevada, grunnet stadige tilbakefall med forkjølelse etter opptrapping i trening, avslører han i en melding til NRK søndag.

Han ønske ikke å overdramatisere situasjonen.

– Jeg tenkte det var bedre å reise hjem og begynne normal trening så fort som mulig, enn å fortsette å jogge i høyden. Det har gått veldig fremover den siste uken, og jeg er nesten 100 prosent tilbake i normal trening, skiver 22-åringen.

Innendørssesongen i fare

Samtidig erkjenner han at hele innendørssesongen er i fare.

– Jeg må i hvert fall trene ut den kommende uken for å ta en beslutning om løp innendørs. Innendørs-EM hadde vært gøy å få til uansett, erkjenner Jakob Ingebrigtsen.

– Alt avhenge av hva som skjer de neste 14 dagene, fastslår han.

Innendørs-EM finner sted i Istanbul 2.-5. mars, altså om halvannen måned. Ingebrigtsen har imidlertid viktige løp på planen før den tid.

15. februar skal han i utgangspunktet løpe 1500 meter i Lievin. Han satte verdensrekord på distansen i tilsvarende løp i fjor. 22. februar er han påmeldt en 3000 meter i Madrid.

Arrangørene begge steder har varslet verdensrekordforsøk, men akkurat nå er Jakob Ingebrigtsen et godt stykkene unna verdensrekordform.

Les også Arrangørar varslar verdsrekord på tre ulike distansar: – Har ikkje snakka med dei

Jakob Ingebrigtsen

– Umulig å si noe om tapt form

– Madrid er veldig lite sannsynlig, men ser mørkt ut for Lievin også. Skal det bli noe løp, må alt gå på skinner, sier Ingebrigtsen, som forteller at han har «jogget av og på i en måned». Det er ganske langt unna den treningen han normalt driver med på denne tiden av året.

Han tar likevel ikke sorgene på forskudd, og påpeker at en måned med mindre trening ikke automatisk slår veldig negativt ut på den fysiske kapasiteten.

– Det er lett å si hvor mye trening som er tapt, men umulig å si noe om tapt form. Det blir spennende å se med intervalløkter kommende tirsdag og torsdag, sier Ingebrigtsen til NRK.

Han vet i hvert fall at formen var bra før sykdommen. Ingebrigtsen var suveren da han vant EM i terrengløp i desember. Det var punktum for et år der han tok VM-gull på 5000 meter, EM-gull på både 1500 og 5000 meter og satte sin første seniorverdensrekord i Lievin.

Men også i fjor vinter slet Ingebrigtsen med sykdom. Etter at han tok sølv på 1500 meter under innendørs-VM i Beograd, viste det seg at Ingebrigtsen hadde løpt med koronavirus i kroppen.

Les også Ingebrigtsen testet positivt for korona dagen etter VM-sølv

World Athletics Indoor Championships

Det ødela altså ikke utendørssesongen.

Siste nytt

 • Scoret hat-trick - la press på Sørloth

  Fredag kveld vant Girona 7-0 hjemme mot allerede nedrykksklare Granada. Ukrainske Artem Dovbyk scoret tre for hjemmelaget, hvorav to av Dovbyks scoringer kom på straffespark.

  Dermed har han ett mål mer enn Alexander Sørloth på toppscorerlisten i La Liga.

  Dovbyk har scoret 24 mål, mens Sørloth har scoret 23. Til Sørloths fordel har han fortsatt én kamp til gode, mens Dovbyk er ferdigspilt for sesongen.

  Dermed kan nordmannen ende som ensom toppscorer, dersom han scorer to eller flere mål borte mot Osasuna lørdag.

  Jude Bellingham er nestemann på listen bak de to spissene, men med sine 19 mål, må han score minst fem mål for å ta den gjeve toppscorertittelen.

  Dovbyk
  Foto: AFP
 • Ruuds semifinale utsatt til lørdag

  Casper Ruud og italienske Flavio Cobolli må vente til lørdag med å få spilt semifinalen i ATP 250-turneringen i Genève. Regnvær stoppet gjennomføring fredag.

  Duoen hadde akkurat kommet på banen da voldsomt regnvær la seg over banen, og dermed besluttet dommeren at de skulle ta en pause i påvente av opphold.

  Den pausen varte i over fire timer før det ble bestemt at kampen ikke kunne spilles fredag. Christian Ruud opplyser til NTB at semifinalen skal spilles klokken 10.30 lørdag. (NTB)

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP
 • KFUM Oslo nære sjokkseier mot Bodø/Glimt

  Nyopprykkede KFUM Oslo sjokkerte borte mot serieleder Bodø/Glimt fredag kveld, men det holdt kun til 2-2.

  KFUM skapte de første farlighetene drøye ti minutter ut i kampen med en heading like over mål.

  Etter 18 minutter fikk hjemmelaget en dobbeltsjanse da de vant ballen høyt oppe på egen banehalvdel. Men dessverre for Bodø/Glimt klarte verken August Mikkelsen eller Håkon Evjen å få skuddene i mål.

  Like før pause tok Bodø/Glimt ledelsen. Jens Petter Hauge forserte ned langs venstrekanten og inne i feltet fant han Albert Grønbæk, som satte inn sitt syvende ligamål fra kort hold.

  På overtid av førsteomgang svarte likevel KFUM. En lang ball i bakrom nådde Petter Nosa Dahl, som er på lån fra nettopp Bodø/Glimt, banket ballen i mål via tverrliggeren. Dermed stod det 1-1 til pause.

  – Det var fantastisk å sette den scoringen der. Få noen til å spise ordene sine litt, sa utleide Nosa Dahl til TV, uten å utdype noe mer.

  – Det er for dårlig over hele linja, sa Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg til TV 2 om førsteomgangen.

  KFUM yppet seg også etter hvilen, og etter 64 minutter sendte Johannes Nunez bortelaget i ledelsen med ett skudd i nærmeste hjørne.

  Da måtte hjemmelaget opp og frem, for å unngå sitt andre strake hjemmetap.

  Nino Zugelj tok ansvar og fosset fremover, før han spilte fri Hauge foran mål. Sistnevnte gjorde ingen feil og utlignet etter 75 minutter.

  Begge lag hadde gode muligheter til å ta alle tre poengene mot slutten, men uten å score. Uavgjort gjør at Bodø/Glimt fortsatt leder serien, mens KFUM befinner seg på 5. plass.

  Eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og KFUM på Aspmyra stadion i Bodø.
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal