NRK Meny
Normal

Jacobsen om avdød bror: – God som gull

SOTSJI (NRK.no): Astrid Uhrenholdt Jacobsen var bare et stavbrekk unna medalje i OL. Etterpå ble hun hyllet av tre olympiske mestere.

Jacobsen blir trøstet

Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen sikret for tre norske blant de fire beste i OL-sprinten. Så kom tårene.

Foto: SERGEI KARPUKHIN / Reuters

Etter fjerdeplassen i sprintfinalen, dro Jacobsen den lyseblå strikkelua langt ned i ansiktet og gikk forbi det ventende pressekorpset.

Pressen lot henne være i fred med tankene om det som har skjedd – og det som også må ha vært en skuffelse over at medaljen glapp når det var så nær, selv om det i den store sammenhengen blir relativt trivielt.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

OPPLØST I TÅRER: Følelsene tok overhånd etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til 4.-plass på OL-sprinten. Her blir hun trøstet av svenske Ida Ingemarsdotter.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB Scanpix

Etterpå la hun ut bilde av sin avdøde bror i sosiale medier med budskapet «God som gull». Hun lenket også til Morten Harkets sang «Brother».

Cologna: – Helt fantastisk

Jacobsen imponerte hele veien fra prologen, der hun ble nummer sju. Hun var skjerpet og gikk rett og slett meget bra på ski.

Fra semifinalen gikk hun videre som lucky loser, og i finalen var hun med i medaljekampen helt til hun var uheldig og brakk en stav like før den siste utforkjøringen.

Da fikk Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og slovenske Vesna Fabjan luka de trengte for å gå inn til gull, sølv og bronse.

Etterpå ble Astrid Uhrenholdt Jacobset hyllet av tre olympiske mestere.

– Det er helt fantastisk, det hun gjør. Det er veldig sterkt, og det hadde vært veldig morsomt om hun går inn til medalje, sa sveitsiske Dario Cologna til NRK.no på et tidspunkt da Jacobsen var klar for semifinale.

Bjørgen: – Veldig sterk

Cologna vant søndagens tremil, men snublet i sin egen stav og falt i sprinten. En skjebne han for øvrig delte han for øvrig med Marit Bjørgen – som vant helgens 15-kilometer og snublet i sin ege stav på sprinten.

– Hun har vært veldig sterk. Hun hadde veldig lyst til å gå bra. Og at hun klarte å mobilisere og gjøre det så bra, er imponerende, sier Bjørgen.

– Det er rørende å tenke på det hun har vært igjennom. Jeg tror det har vært en frisone for henne å trene og konkurrere, fortsetter Bjørgen etter at rekke med 16 medaljebringene mesterskapsløp på rad var brutt for hennes egen del.

Falla: – Viser hva slags menneske hun er

Også sprintvinner Maiken Caspersen Falla sendte sine tanker til lagvenninnen som opplevde å miste sin bror og bestevenn rett før OL.

– Hun viste oss hva slags menneske hun er, fastslår gullvinner Maiken Caspersen Falla, som håper og tror Jacobsen får sin etterlengtede OL-medalje senere i lekene.

Det har hun alle muligheter til å klare. Allerede torsdag er det 10 km klassisk. Med formen Jacobsen viste i sprinten, har hun alle forutsetninger for å kjempe om OL-medalje.

Hun er også høyaktuell for en plass på det norske stafettlaget.

Siste nytt

 • Seier for Sagosen og PSG

  Sander Sagosens klubb Paris-Saint Germain leverte en glimrende 1. omgang og vant den første kvartfinalen i mesterligaen over polske Kielce 34-28. Til pause ledet laget hele 22-10. Sagosen noterte seg med to scoringer.

  HANDBALL-FRA-D1-MONTPELLIER-PARIS
  Foto: SYLVAIN THOMAS / AFP
 • Tap for ishockeylandslaget

  Etter gårsdagens seier for det norske ishockeylandslaget mot Sveits slo i dag sveitserne tilbake og vant 3–0.

  Neste helg vil det norske laget spille to kamper mot Hviterussland som en siste oppkjøring til VM i Danmark i mai.

  Switzerland Hockey
  Foto: Samuel Golay / AP
 • Tredje strake remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte sin tredje strake remis i Shamkir-turneringen i sjakk i Aserbajdsjan.

  Han møtte hjemmehåpet Rauf Mamedov med svarte brikker lørdag.

  I morgen møter Carlsen Timour Radjabov i turneringen som avsluttes neste helg.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: London Marathon
Sportssøndag: London Marathon
Toppserien: Avaldsnes - Vålerenga
Sportssøndag: Toppserien, Avaldsnes - Vålerenga
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen