Sverige og Tyskland gikk feil vei da Norge tok suveren stafettseier

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gjorde ingen feil da hun fikk prøve seg som ankerkvinne for Norge. Verre gikk det for Tyskland og Sveriges ankerkvinner...

astrid

NY ANKERKVINNE? Astrid Uhrenholdt Jacobsen er i god form for tiden.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

På den siste etappen gikk det nemlig helt i surr for Tyskland og Sveriges ankerkvinner Marika Sundin og Nicole Fesser.

De to kjempet mot hverandre om fjerdeplassen, men plutselig kunne man se på tv-bildene at de sto i ro og så ganske forvirret ut.

De hadde gått feil vei.

De to oppdaget feilen relativt kjapt og fikk snudd, men tapte likevel en del tid. Heldigvis for dem var det kun de to som var i nærheten av å ta fjerdeplassen.

Sverige og Tyskland forsvant inn i skogen etter at de gikk feil vei på kvinnenes stafett.

SE VIDEO: Her oppdager Sverige og Tysklands ankerkvinner at de har gått feil.

Suveren norsk seier

Det gikk langt bedre for de norske jentene.

I Marit Bjørgens mammafravær har de andre på laget måttet trå til på den siste etappen på stafettene. Heidi Weng var ankerkvinne for Norge på Lillehammer før jul.

weng

Heidi Weng ar også prøvd seg som ankerkvinne, men har vært litt usikker på om hun egentlig vil være det.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

På dagens stafett var det Astrid Uhrenholdt Jacobsen som skulle avgjøre for Norge. Det er blitt en del år siden sist gang hun hadde den rollen, men mange husker nok at hun var ankerkvinne i VM i 2007.

I dag fikk Jacobsen en enda enklere oppgave på den siste etappen.

Stafetten startet riktignok jevnt - i noen minutter.

Men midtveis i den første etappen satte Ingvild Flugstad Østberg opp farten. Da hun vekslet med Heidi Weng ledet Norge allerede med 27 sekunder foran Tyskland.

Etter Østbergs knalletappe handlet det bare om å beholde forspranget for Norge. Det greide både Weng og Johaug helt fint på den andre og tredje etappen. Jacobsen kunne omtrent bare cruise i mål til en solid norsk seier.

Norge hadde full kontroll på søndagens stafett og vant foran USA og Finland.

USA tok andreplassen

USA og Finland fulgte hverandre tett omtrent et halv minutt bak Norge, langt foran de andre nasjonene som kom enda lenger bak.

USA, som har et par formløpere, greide til slutt å kapre andreplassen - men hele 42 sekunder bak Norge.

Sverige tapte til slutt også kampen om fjerdeplassen mot Tyskland.

Sundin kom i mål to minutter og 15 sekunder bak Norge til en femteplass.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sendte Chelsea til semifinale

  Guro Reiten tok ansvar da Chelsea var på vei ut av ligacupen. Med ett mål og to assist senket hun Manchester City i kvartfinalen.

  Reiten startet på benken, men kom inn for Erin Cuthbert etter en drøy time. Hun la opp til utligningsmålet i det 90. minutt, scoret ledermålet i 1. ekstraomgang og serverte igjen da Sophie Ingle fastsatte resultatet til 4-2.

  Dermed fikk Chelsea revansj for tre tidligere bortetap mot Manchester City i ligacupen og er klar for semifinale mot West Ham eller Durham.

  Maren Mjelde spilte hele kampen i Chelsea-forsvaret, men det var Reiten og de andre innbytterne som spilte hovedrollene da tittelforsvareren tok seg videre.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gikk på en ordentlig cup-mine i Spania onsdag. Nivå tre-laget Alcoyano måtte tåle en utvisning, men vant 2-1 etter ekstraomganger.

  Etter 115 spilte minutter scoret Juanan Casanova seiersmålet som sørget for en skikkelig skrell. Real Madrid stilte med mange førstelagsstjerner fra start, men maktet ikke å slå laget som til daglig spiller i Segunda B-divisjonen.

  Martin Ødegaard var imidlertid ikke med. Det var storoppslag i spanske medier inn mot kampen om at nordmannen ønsker seg et utlånt etter å ha blitt vraket fra Real-troppen flere ganger.

  Oppgjøret startet oppskriftsmessig for gjestene fra Madrid. Eder Militao scoret på overtid i første omgang og sørget dermed for 1-0-ledelse til pause.

  N4alSodTR50
  Foto: Jose Breton / AP
 • Tok omstridt målrekord

  Ronaldo scoret sitt 760. mål i karrieren da Juventus slo Napoli 2-0 i den italienske supercupen. Det gjør ham angivelig til tidens mestscorende på toppnivå.

  Dermed gikk han forbi Bican og tok det de fleste statistikere anerkjenner som den offisielle målrekorden. Den er imidlertid noe omstridt, ettersom den brasilianske storscoreren Pelè selv mener han har rekorden.

  Klubben Pelé spilte for, Santos, mener Brasil-legenden stoppet på 1091 mål for klubben. Om dette skulle stemme må Ronaldo score flere hundre mål til for å ta ham igjen.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: MIGUEL MEDINA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal