Jacobsen fortsetter med langrenn på toppnivå

OLYMPIATOPPEN (NRK): Astrid Uhrenholdt Jacobsen varslet at hun måtte tenke seg om før hun eventuelt valgte å fortsette med langrenn på toppnivå. Nå har hun bestemt seg for å ta ett år til.

Astrid Uhrenholdt jacobsen

GLAD: Astrid Uhrenholdt Jacobsen smilte bredt da hun møtte NRK for å snakke om karrieren videre.

Foto: NRK

– Jeg fortsetter med studier for fullt fra august, men utsetter eksamen til våren. Da får jeg litt spillerom, og jeg får ikke det kjøret frem mot jul, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK, etter en treningsøkt på Olympiatoppen.

– Det har ordnet seg på en bra måte. Jeg har fått noen tilpasninger, men blir nok ikke å se på alle samlinger med landslaget, forklarer hun.

Har vært i tenkeboksen

31-åringen fra Oslo har vært i møter med Universitetet og forhørt seg om hvilke muligheter som finnes for henne. Jeg er veldig glad for at de har kommet meg i møte, forteller Jacobsen.

OL2018 Stafettlagene

OL-GULL: Astrid Uhrenholdt Jacobsen sto uten OL-medalje før stafetten i Pyeongchang.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

I 2016 skrev Aftenposten at «studiene kan tvinge Uhrenholdt Jacobsen til å legge opp», og i år skrev samme avis at Heming-løperen vurderer å legge opp.

– Hva hadde skjedd hvis du ikke hadde fått de tilpasningene?

– Da måtte jeg tatt et valg, og vurdert om jeg kunne fortsette. Det hadde vært et vanskelig valg, men de må man ta av og til. Jeg har tatt ut min del av permisjon og har ikke rett på mer fulltidspermisjon. Jeg er veldig takknemlig.

Vet ikke hva hun gjør etter VM i Seefeld

Heming-løperen har ett OL-gull og tre VM-gull for Norge. Hva som skjer etter neste års VM i Seefeld, er uvisst.

– Mest sannsynlig går jeg tilbake til studiene. Jakten på livet som lege. Det er jo et fantastisk liv i det også. Jeg har et luksusproblem, sier Jacobsen og ler.

– Da blir det Dr. Jacobsen?

– Jeg håper det, da! Pappa håper jeg blir Dr. Jacobsen før jeg blir 50 år, ler 31-åringen.

Stafett-gull til Norge i vinter-OL i Pyeongchang 2018

JUBEL: Følelsene sto i sving for Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter stafetten.

Foto: CARLOS BARRIA / Reuters

Siste nytt

 • Sundby ferdig for sesongen

  Martin Johnsrud Sundby står over verdenscupavslutningen i Canada, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. «Luften har rett og slett gått ut av ballongen», heter det. Totalt skal 20 norske utøvere delta i minitouren i Quebec.

  Sundby.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Ruud falt på verdensrankingen

  Casper Ruud faller fire plasser på den ferske verdensrankingen i tennis. Han er nå nummer 98. Ruuds 94.-plass på den forrige rankingen var karrierebeste og første gang 20-åringen var inne blant de 100 beste.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • Kristoffersen-rettssak denne uken

  Henrik Kristoffersens sponsorstrid med Norges Skiforbund skal opp for Oslo tingrett tirsdag. Kristoffersen har ønsket å bruke Red Bulls logo på hjelmen, noe NSF har nektet ham siden Telenor er forbundets sponsor. Kristoffersen krever 15 millioner av forbundet.

  VM alpint 2019 Åre storslalåm
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal