Hopp til innhold

Bjørgens trener slutter: – Synd for norsk langrenn

Kort tid etter at Marit Bjørgen la opp, takker også hennes trener på landslaget – Sjur Ole Svarstad – for seg.

Sjur Ole Svarstad

UNDER OL: Sjur Ole Svarstad avbildet under OL i Pyeongchang.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Dette melder Norges Skiforbund i en pressemelding torsdag. Svarstad har vært i forbundet i syv år, og har bidratt til at flere av Norges beste løpere har tatt steget opp i verdenseliten.

Som rekruttlandslagstrener hadde han ansvar for blant andre Heidi Weng, Ragnhild Haga, Emil Iversen og Niklas Dyrhaug.

Etter at han ble trener på elitelandslaget for kvinner sammen med Roar Hjelmeset, har han blant annet hatt løperansvar for Marit Bjørgen.

– Det er veldig synd at han slutter, men jeg har forståelse for valget. Han har vært treneren min i seks år, både på rekrutt- og elitelag. Han skal ha en stor del av æren for min utvikling, sier Ragnhild Haga til NRK.

Også Therese Johaug snakket om Svarstad på pressekonferansen torsdag.

– Det er synd at han slutter, sa Johaug.

Marit Bjørgen og Sjur Ole Svarstad

BJØRGEN-TRENER: Marit Bjørgen sammen med trener Sjur Ole Svarstad i Holmenkollen i 2017.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Synd for norsk langrenn

Vidar Løfshus hadde håpet at Svarstad ble med videre.

– Det er synd for norsk langrenn at en dyktig, ung trener ikke blir med oss videre. Jeg vil takke ham for engasjerende og energifylte bidrag inn i trenerteamet. Hans kompetanse, erfaring og gode humør vil bli savnet. Vi håper at norsk langrenn igjen får gleden av Sjur Ole, og ønsker ham lykke til i utviklingen av nye, unge utøvere, sier Vidar Løfshus i en pressemelding.

Nå ønsker Svarstad å prioritere familien. Han starter i jobb som lærer på Stryn videregående skole, der han skal jobbe med å utvikle talentfulle skiskyttere fra hele landet. Han tar over etter tidligere landslagsutøver i skiskyting, Hans Martin Gjedrem.

Det har vært mange spennende opplevelser. Til høsten ser jeg fram til å være mer hjemme med familien, sier Svarstad i pressemeldingen.

Usikker Hjelmeset

Roar Hjelmeset

USIKKER: Roar Hjelmeset.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Det har vært kjent at Svarstad har vært i tenkeboksen etter OL-sesongen. Det samme gjelder Roar Hjelmeset.

Hjelmeset har flere ganger sagt til NRK den siste tiden at han ville avvente Svarstads avgjørelse.

– Jeg har fortsatt kontrakt til 31. mai. Selvsagt dumt at han slutter, men jeg har ikke tatt det endelige valget om hva jeg gjør, skriver Hjelmeset i en sms til NRK etter at nyheten om Svarstads avgang kom.

Siste nytt

 • Coleman vant prestisjeduell

  Chris Coleman var raskest på mennenes 60 meter i innendørs-VM i Glasgow fredag kveld. Amerikaneren løp inn til årsbeste i verden med tiden 6,41 og vant tre hundredeler foran Noah Lyles.

  Coleman åpnet glimrende, og hadde også klart best reaksjonstid i feltet. Lyles kom fort mot slutten, men akkurat ikke fort nok til å komme seg forbi landsmannen.

  Coleman
  Foto: AP
 • Bayern rotet bort poeng igjen

  Bayern München halter videre i Bundesliga etter 2-2 borte mot formsvake Freiburg. Seieren glapp i sluttminuttene.

  Etter elleve strake serietitler ser Bayerns rekke ut til å ryke. Søndag kan Leverkusen få en ti poengs luke på tabelltoppen om laget vinner borte mot nedrykkstruede Köln.

  Jamal Musiala lå an til å bli Bayern Münchens matchvinner etter en klassescoring i det 75. minutt, men på tampen ordnet Lucas Höler en fortjent Freiburg-utligning.

  Bayern har kun vunnet én av sine fire siste Bundesliga-kamper, og de svake resultater har allerede fått konsekvenser. Nylig ble det klart at trener Thomas Tuchel forlater klubben etter sesongen. (NTB)

  Tuchel Kane Bayern
  Foto: AP
 • Atle Lie McGrath på pallen i Aspen

  Alt lå til rette for en knallsterk norsk dag i storslalåmrennet i Aspen, da Norge hadde tre kjørere blant de sju beste etter første omgang.

  Men det ble Atle Lie McGrath, som var nummer sju halvveis i rennet, som kunne ta steget opp på pallen etter en intens 2. omgang. Nordmannen ble til slutt nummer tre etter en forrykende omgang.

  Alexander Steen Olsen var best av de norske etter første omgang. Da lå han på 2. plass bare tolv hundredeler bak lederen Marco Odermatt.

  Men han klarte ikke å følge opp den sterke kjøringen i 2. omgang. Steen Olsen falt tilbake til 7. plass. Henrik Kristoffersen ble nummer åtte.

  Samtidig var det historisk sving over rennet da Marco Odermatt vant rennet.

  Dette var sveitserens 11. seier på rad i storslalåm. Han har derfor vunnet åtte av åtte renn i storslalåm denne sesongen.

  Samtidig avgjorde han kampen om storslalåmcupen flere uker før sesongen er over.

  – Det var trolig den hardeste dagen denne sesongen, sier Odermatt i intervjuet med Det internasjonale Skiforbundet etter seieren.

  Svetsiske Loic Meillard ble nummer to i rennet.

  Atle Lie Mcgrath
  Foto: Robert F. Bukaty / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal