Hopp til innhold

Bjørgens trener slutter: – Synd for norsk langrenn

Kort tid etter at Marit Bjørgen la opp, takker også hennes trener på landslaget – Sjur Ole Svarstad – for seg.

Sjur Ole Svarstad

UNDER OL: Sjur Ole Svarstad avbildet under OL i Pyeongchang.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Dette melder Norges Skiforbund i en pressemelding torsdag. Svarstad har vært i forbundet i syv år, og har bidratt til at flere av Norges beste løpere har tatt steget opp i verdenseliten.

Som rekruttlandslagstrener hadde han ansvar for blant andre Heidi Weng, Ragnhild Haga, Emil Iversen og Niklas Dyrhaug.

Etter at han ble trener på elitelandslaget for kvinner sammen med Roar Hjelmeset, har han blant annet hatt løperansvar for Marit Bjørgen.

– Det er veldig synd at han slutter, men jeg har forståelse for valget. Han har vært treneren min i seks år, både på rekrutt- og elitelag. Han skal ha en stor del av æren for min utvikling, sier Ragnhild Haga til NRK.

Også Therese Johaug snakket om Svarstad på pressekonferansen torsdag.

– Det er synd at han slutter, sa Johaug.

Marit Bjørgen og Sjur Ole Svarstad

BJØRGEN-TRENER: Marit Bjørgen sammen med trener Sjur Ole Svarstad i Holmenkollen i 2017.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Synd for norsk langrenn

Vidar Løfshus hadde håpet at Svarstad ble med videre.

– Det er synd for norsk langrenn at en dyktig, ung trener ikke blir med oss videre. Jeg vil takke ham for engasjerende og energifylte bidrag inn i trenerteamet. Hans kompetanse, erfaring og gode humør vil bli savnet. Vi håper at norsk langrenn igjen får gleden av Sjur Ole, og ønsker ham lykke til i utviklingen av nye, unge utøvere, sier Vidar Løfshus i en pressemelding.

Nå ønsker Svarstad å prioritere familien. Han starter i jobb som lærer på Stryn videregående skole, der han skal jobbe med å utvikle talentfulle skiskyttere fra hele landet. Han tar over etter tidligere landslagsutøver i skiskyting, Hans Martin Gjedrem.

Det har vært mange spennende opplevelser. Til høsten ser jeg fram til å være mer hjemme med familien, sier Svarstad i pressemeldingen.

Usikker Hjelmeset

Roar Hjelmeset

USIKKER: Roar Hjelmeset.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Det har vært kjent at Svarstad har vært i tenkeboksen etter OL-sesongen. Det samme gjelder Roar Hjelmeset.

Hjelmeset har flere ganger sagt til NRK den siste tiden at han ville avvente Svarstads avgjørelse.

– Jeg har fortsatt kontrakt til 31. mai. Selvsagt dumt at han slutter, men jeg har ikke tatt det endelige valget om hva jeg gjør, skriver Hjelmeset i en sms til NRK etter at nyheten om Svarstads avgang kom.

Sportsnyheter

Nyland

Får huden full etter Norge-tap: – Rett og slett fryktelig

Norge gikk på en smell i bortekampen mot Slovenia lørdag kveld. Nå får den klubbløse målvakten Ørjan Nyland kritikk for måten det avgjørende målet kom på.

Siste nytt

 • Mitrovic skadet da Serbia kjørte over Sverige

  Sverige fikk en god start borte mot Serbia i Norges gruppe i Nasjonsligaen, da Viktor Claesson sendte gjestene i ledelsen etter 15 minutter. Men resten av kampen handlet det meste om Serbia- som Norge møter i gruppespillfinale på tirsdag.

  Fulham-spissen Aleksandar Mitrovic scoret hele tre ganger, før en perle fra Sasa Lukic sikret 4-1-seier.

  Mitrovic fikk seg en smell i foten og gikk av banen med 18 minutter igjen. I etterkant viste TV-bildene serberen sittende på benken med en ispose.

  En som ikke blir klar til Ullevaal-kampen kommende uke er Sergej Milinkovic-Savic. Lazio-stjernen pådro seg gult kort mot Sverige og går glipp av oppgjøret med karantene. Tirsdag møtes Norge og Serbia til kamp om gruppeseieren i nasjonsligaen. Uavgjort vil være godt nok for Norge.

  Norge vinner uansett gruppe 4 om de tar poeng hjemme mot Serbia om tre dager. Mens Sverige må slå Slovenia i siste kamp for ikke å rykke ned til gruppe C i nasjonsligaen.

 • Carlsen leier finalen

  Magnus Carlsen leier finalen i årets sjuande Champions Chess Tour-turnering etter 2,5-0,5-seier over indiske Arjun Erigaisi laurdag.

  Nordmannen treng med det «berre» uavgjort over fire parti søndag for å ta sin fjerde seier totalt og sin andre strake i årets Champions Chess Tour. Carlsen vann også turneringa i Miami i august.

  Aldri har ein motstandar greidd å komme tilbake og vinne over Carlsen etter å ha hamna under 0–2 i Champions Chess-samanheng.

  Erigaisi må vinne søndag for å ta kampen til lynsjakk og eventuelt armageddon i jakta på å stoppe den seiersvane nordmannen.

 • Avaldsnes tapte på overtid

  Med ei scoring tre minutt på overtid slo Lyn Avaldsnes 2-1 i Toppseriens kvalik-sluttspel.

  Jenny Røsholm Olsen gav Lyn leiinga etter 33 minutt, men Kaja Olsen utlikna like etter pause.

  Det såg ut til å gå mot eit sterkt og kjærkome poeng for Avaldsnes heilt til Cathionka Tandberg sette inn Lyns sigersmål på overtid.

  John Arne Riises Avaldsnes er dermed på delt sisteplass med eitt poeng på tre kampar, og er i fare for å rykke ned til 1. divisjon.

  Toppserien fotball 2022: Avaldsnes - LSK Kvinner (0-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste