Iuel satte norsk rekord: – Helt fantastisk

Amalie Iuel (25) overrasket seg selv med å vinne og sette ny, norsk rekord på 400 meter hekk søndag, bare noen dager etter at hun løp en litt skuffende konkurranse.

Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk

VM-KLAR: Iuel klarte også VM-kravet med god margin da hun løp inn til seier i Polen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Den nye rekorden hennes lyder 55,15, og den tiden gjør også at Iuel allerede har greid VM-kravet med god margin.

– Det føles veldig bra. Det er utrolig gøy å gjøre sånt så tidlig i sesongen, og få unnagjort de kravene som settes for oss i samme slengen, sier Amalie Iuel på telefon fra Polen.

Seierstiden er en forbedring på elleve hundredeler av hennes tidligere rekord, som hun satte under Bislett Games i fjor. Den nye norgesrekorden ble satt under et stevne i Gliwice i Polen søndag.

Warholm: – Skikkelig stolt av Amalie

Iuel dro til Polen etter en litt skuffende konkurranse i Stockholm på torsdag. Der var det kaldt vær, vind og regn, og hun løp inn til 57,02. Den tiden gjorde at hun ikke hadde spesielt høye forventninger til stevnet i Polen, og derfor ble rekorden en svært positiv overraskelse.

– Det var greit at de to stevnene kom tett på, for det gikk ikke helt veien i Stockholm. Det var litt vanskelige forhold der. Men her fikk man retta opp litt før resten av sesongen, sier Iuel.

– Jeg traff veldig bra med forholdene i dag, og det var en fin bane. Det var egentlig litt uforventet. Men alt klaffet veldig bra, og det er ekstra gøy når man kommer fra et dårligere løp og dårligere forhold bare noen dager før.

f

Iuel er i Leif Olav Alnes' treningsgruppe, sammen med blant andre Karsten Warholm.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Trener Leif Olav Alnes var ikke med til Polen, men er naturligvis storfornøyd med prestasjonen.

– Helt fantastisk. Jeg visste at hun kunne gjøre det, men vi har et motto om at godt gjort er bedre enn godt sagt. Og her var det godt gjort, sier Alnes.

Det samme sier treningspartneren Karsten Warholm.

– Tiden er veldig bra. Skikkelig stolt av Amalie! Veldig fortjent også. Trening fungerer visst, skriver han i en SMS til NRK.

r

Verdensmesteren Warholm og Iuel trener sammen mot årets VM.

Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix

Iuel har innehatt rekorden siden hun i 2016 forbedret Hilde Fredriksens notering på 56,33 fra 1981.

– Tar tid å venne seg til nye ting

Selv mener Iuel at fremgangen skyldes at hun nå har blitt vant til og får bedre utbytte av treningsregimet hun har under Alnes.

– Det har ikke vært store endringer i treningsopplegget til denne sesongen, det er mer det at det er andre året mitt i programmet og den gruppen, og det tar litt tid å venne seg til nye ting. Så jeg tror det bare er at kroppen min får bedre effekt av treningen nå, sier hun.

Iuel ble med i treningsgruppa med blant andre Karsten Warholm og Elisabeth Slettum for to sesonger siden. Før det trente hun i USA, hvor hun gikk på skole.

Slettum løp også i Polen, men hun var uheldig og falt etter å ha truffet en hekk.

Iuels tid er for øvrig den syvende beste tiden i verden i år. VM i høst er det store målet hennes denne sesongen.

– Det er ganske sent VM i år, og vanskelig å forutse hva som kommer til å skje der. Men jeg håper jeg får trent bra i sommer og får en formtopp i VM, og kanskje ser litt utvikling til det, sier hun.

Siste nytt

 • Stavanger med sesongens første tap

  Det skulle gå ti kamper før Stavanger Oilers avga poeng i årets eliteserie i ishockey. Etter 1-1 til full tid, og en målløs overtidsperiode, tapte siddisene til slutt 1-2 etter at hjemmelaget Storhamar hadde avgjort på straffer lørdag.

  Eliteserien ishockey, menn (12. Runde): Storhamar - Stavanger
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • City tilbake på vinnersporet

  Etter et svært overraskende tap før landslagspausen, slo Manchester City tilbake med 2-0-seier borte mot Crystal Palace i Premier League lørdag.

  Scoringer av Gabriel Jesus og David Silva sørget for 0-2 og tre poeng til gjestene.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Rosenborg rotet bort seieren

  Rosenborg ledet to ganger borte mot Kristiansund i eliteserien lørdag, men rotet bort ledelsen begge gangene.

  Dermed ble det 2-2 i den første kampen i 25. serierunde. Rosenborg ligger fortsatt på fjerdeplass på tabellen, men har én kamp mer spilt enn Odd og Bodø/Glimt på plassene foran.

  Akintola og Maars Johnsen scoret for Rosenborg. Gjertsen og Psyché scoret for hjemmelaget.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal