NRK Meny
Normal

Iuel innrømmer rovdrift på egen kropp: – Kan ikke angre

LONDON (NRK): Hadde Amalie Iuel bestemt selv, hadde hun droppet over halvparten av konkurransene hun har vært igjennom i 2017. Da kunne VM sett helt annerledes ut.

VM i friidrett i London

SKUFFET: Amalie Iuel hadde håpet å prestere bedre i VM, til tross for en vanskelig oppladning.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Jeg tror er ganske åpenbart at hun kunne ha vært i bedre form. Nå måtte vi spille med de kortene vi hadde, sier trener Leif Olav Alnes etter at Iuel røk ut i forsøket på 400 meter hekk, med ett hundredels margin.

Det skjedde et drøyt døgn etter at 23-åringen også røk ut i forsøket på 400 meter flatt.

For andre år på rad har hun satt rekorder i første del av sesongen, for så å falle igjennom i henholdsvis OL og VM.

– Ikke bra for kroppen

Både hovedpersonen og treneren innrømmer at det henger sammen med det som har minnet om rovdrift på kroppen gjennom fire år på college i USA. Der har Iuel i tillegg til individuelle løp deltatt i stafetter og tekniske øvelser som høyde og lengde.

– Hvor mange konkurranser hadde du stått over i år hvis du hadde valgt selv?

– Over halvparten. Selv om jeg er veldig glad i å konkurrere, så er det ikke bra for kroppen. Jeg tror absolutt jeg kunne unngått et par konkurranser for å være bedre i stand nå, sier Iuel til NRK.

– Angrer du?

– Jeg vil ikke si jeg angrer, for det blir veldig fort dumt å gjøre det. Men jeg ville kanskje ha gjort om på et par ting, erkjenner Iuel.

– Hvis jeg kunne ha latt være å løpe noe, hadde jeg nok gjort det, i hvert fall noen av de mindre konkurransene. Jeg ble kastet inn i ganske mange øvelser, og det kunne jeg godt unngått for å slippe små skavanker.

Amalie Iuel

HÅPER PÅ EM-OPPTUR: 1. oktober starter Amalie Iuel på oppkjøringen til det som skal bli en mesterskapsopptur i Berlin neste sommer.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Altfor stor differanse

Nå tar hun med seg den positive lærdommen fra skolegangen inn i en ny tilværelse.

– Det er en utrolig opplevelse, jeg har lært utrolig mye. Jeg har blitt sterkere fysisk og psykisk, det er veldig god mental trening. Men hvis du har planer om å konkurrere på internasjonalt nivå, så er ikke college-sesongen det optimale, sier Iuel.

Fram mot EM neste sommer skal hun være i Norge og trener under Leif Olav Alnes, sammen med VM-finalist Karsten Warholm.

– Jeg er ikke helt ferdig. Det er ganske mye å hente inn på teknikken over hekken, og så er det også altfor stor differanse mellom tidene på 400 og 400 hekk. Du skal prøve å komme ned to sekunder mellom de to tidene, og jeg har langt over tre, fastslår hun.

Persene er henholdsvis 51,81 (flatt) og 55,38 (hekk). Begge er norsk rekord. Forbedrer hun dem på rett tid i 2018, kan det bli et artig EM i Berlin.

Siste nytt

 • Lundby vant i Tyskland

  Maren Lundby ledet med et hopp på 105 meter etter 1. omgang, og selv om hun ikke kom like langt i 2. omgang ble det seier for Toten-jenta. Hun landet på 102 meter, fikk 269,1 poeng, og vant dermed med god margin foran Katharina Althaus på andreplass. – Jeg har vært nervøs i hele dag. Det er gøy å få til to gode hopp. Jeg har hoppet bra her før, sier Lundby.

  Lundby
  Foto: Felix Kastle / AFP
 • Sverige tapte bronsedrama

  Sverige tapte bronsefinalen mot Nederland 21-24 etter noen spennende sluttminutter. Nederland hadde overtaket til pause, menn Sverige kom tilbake og ledet halvveis ut i andre omgang. Det ble til slutt en fjerdeplass for Bella Gulldén og co.

  VM i håndball for kvinner. Sverige - Argentina 38-24
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Forfang beste norske på fjerdeplass

  Johann André Forfang slo tilbake etter fiaskoen i går, og ble beste nordmann i Engelberg på 4. plass. Richard Freitag vant. – Jeg er fornøyd, spesielt etter dagen i går. Nå skal jeg jobbe litt med tilløpet, så får vi se i hoppuka, sier Forfang.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvinner
EM svømming
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
Sport i dag
EM svømming
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
Sportsrevyen
Sportsrevyen