NRK Meny
Normal

Iuel innrømmer rovdrift på egen kropp: – Kan ikke angre

LONDON (NRK): Hadde Amalie Iuel bestemt selv, hadde hun droppet over halvparten av konkurransene hun har vært igjennom i 2017. Da kunne VM sett helt annerledes ut.

VM i friidrett i London

SKUFFET: Amalie Iuel hadde håpet å prestere bedre i VM, til tross for en vanskelig oppladning.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Jeg tror er ganske åpenbart at hun kunne ha vært i bedre form. Nå måtte vi spille med de kortene vi hadde, sier trener Leif Olav Alnes etter at Iuel røk ut i forsøket på 400 meter hekk, med ett hundredels margin.

Det skjedde et drøyt døgn etter at 23-åringen også røk ut i forsøket på 400 meter flatt.

For andre år på rad har hun satt rekorder i første del av sesongen, for så å falle igjennom i henholdsvis OL og VM.

– Ikke bra for kroppen

Både hovedpersonen og treneren innrømmer at det henger sammen med det som har minnet om rovdrift på kroppen gjennom fire år på college i USA. Der har Iuel i tillegg til individuelle løp deltatt i stafetter og tekniske øvelser som høyde og lengde.

– Hvor mange konkurranser hadde du stått over i år hvis du hadde valgt selv?

– Over halvparten. Selv om jeg er veldig glad i å konkurrere, så er det ikke bra for kroppen. Jeg tror absolutt jeg kunne unngått et par konkurranser for å være bedre i stand nå, sier Iuel til NRK.

– Angrer du?

– Jeg vil ikke si jeg angrer, for det blir veldig fort dumt å gjøre det. Men jeg ville kanskje ha gjort om på et par ting, erkjenner Iuel.

– Hvis jeg kunne ha latt være å løpe noe, hadde jeg nok gjort det, i hvert fall noen av de mindre konkurransene. Jeg ble kastet inn i ganske mange øvelser, og det kunne jeg godt unngått for å slippe små skavanker.

Amalie Iuel

HÅPER PÅ EM-OPPTUR: 1. oktober starter Amalie Iuel på oppkjøringen til det som skal bli en mesterskapsopptur i Berlin neste sommer.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Altfor stor differanse

Nå tar hun med seg den positive lærdommen fra skolegangen inn i en ny tilværelse.

– Det er en utrolig opplevelse, jeg har lært utrolig mye. Jeg har blitt sterkere fysisk og psykisk, det er veldig god mental trening. Men hvis du har planer om å konkurrere på internasjonalt nivå, så er ikke college-sesongen det optimale, sier Iuel.

Fram mot EM neste sommer skal hun være i Norge og trener under Leif Olav Alnes, sammen med VM-finalist Karsten Warholm.

– Jeg er ikke helt ferdig. Det er ganske mye å hente inn på teknikken over hekken, og så er det også altfor stor differanse mellom tidene på 400 og 400 hekk. Du skal prøve å komme ned to sekunder mellom de to tidene, og jeg har langt over tre, fastslår hun.

Persene er henholdsvis 51,81 (flatt) og 55,38 (hekk). Begge er norsk rekord. Forbedrer hun dem på rett tid i 2018, kan det bli et artig EM i Berlin.

Siste nytt

 • Skarpnord falt av i Australia

  Marianne Skarpnord trengte 78 slag på lørdagens runde på europatouren golf i Bonville i Australia og falt til 40.-plass.

  Skarpnord var på 12.-plass etter runder på 73 og 70 slag de to første dagene, men fikk problemer og er beste norske etter at Tonje Daffinrud spilte seg opp med en 72-runde.

  skarp
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Sverige tapte curlingfinalen

  USA slo Sverige 10-7 i curlingfinalen for menn. I sju omganger var det helt jevnt, og det stod 5-5 før omgang 8. Der vant USA hele 5-0, og da Sverige bare maktet to poeng i niende omgang, gav de opp.

  USA åpnet turneringen med fire tap på de seks første kampene, inkludert 4-10 mot finalemotstander Sverige.

  Niklas Edin
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL-magasin
4-4-2 med Schau og Aune
Høydepunkter fra dagen
4-4-2 med Schau og Aune
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin