NRK Meny
Normal

Iuel innrømmer rovdrift på egen kropp: – Kan ikke angre

LONDON (NRK): Hadde Amalie Iuel bestemt selv, hadde hun droppet over halvparten av konkurransene hun har vært igjennom i 2017. Da kunne VM sett helt annerledes ut.

VM i friidrett i London

SKUFFET: Amalie Iuel hadde håpet å prestere bedre i VM, til tross for en vanskelig oppladning.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Jeg tror er ganske åpenbart at hun kunne ha vært i bedre form. Nå måtte vi spille med de kortene vi hadde, sier trener Leif Olav Alnes etter at Iuel røk ut i forsøket på 400 meter hekk, med ett hundredels margin.

Det skjedde et drøyt døgn etter at 23-åringen også røk ut i forsøket på 400 meter flatt.

For andre år på rad har hun satt rekorder i første del av sesongen, for så å falle igjennom i henholdsvis OL og VM.

– Ikke bra for kroppen

Både hovedpersonen og treneren innrømmer at det henger sammen med det som har minnet om rovdrift på kroppen gjennom fire år på college i USA. Der har Iuel i tillegg til individuelle løp deltatt i stafetter og tekniske øvelser som høyde og lengde.

– Hvor mange konkurranser hadde du stått over i år hvis du hadde valgt selv?

– Over halvparten. Selv om jeg er veldig glad i å konkurrere, så er det ikke bra for kroppen. Jeg tror absolutt jeg kunne unngått et par konkurranser for å være bedre i stand nå, sier Iuel til NRK.

– Angrer du?

– Jeg vil ikke si jeg angrer, for det blir veldig fort dumt å gjøre det. Men jeg ville kanskje ha gjort om på et par ting, erkjenner Iuel.

– Hvis jeg kunne ha latt være å løpe noe, hadde jeg nok gjort det, i hvert fall noen av de mindre konkurransene. Jeg ble kastet inn i ganske mange øvelser, og det kunne jeg godt unngått for å slippe små skavanker.

Amalie Iuel

HÅPER PÅ EM-OPPTUR: 1. oktober starter Amalie Iuel på oppkjøringen til det som skal bli en mesterskapsopptur i Berlin neste sommer.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Altfor stor differanse

Nå tar hun med seg den positive lærdommen fra skolegangen inn i en ny tilværelse.

– Det er en utrolig opplevelse, jeg har lært utrolig mye. Jeg har blitt sterkere fysisk og psykisk, det er veldig god mental trening. Men hvis du har planer om å konkurrere på internasjonalt nivå, så er ikke college-sesongen det optimale, sier Iuel.

Fram mot EM neste sommer skal hun være i Norge og trener under Leif Olav Alnes, sammen med VM-finalist Karsten Warholm.

– Jeg er ikke helt ferdig. Det er ganske mye å hente inn på teknikken over hekken, og så er det også altfor stor differanse mellom tidene på 400 og 400 hekk. Du skal prøve å komme ned to sekunder mellom de to tidene, og jeg har langt over tre, fastslår hun.

Persene er henholdsvis 51,81 (flatt) og 55,38 (hekk). Begge er norsk rekord. Forbedrer hun dem på rett tid i 2018, kan det bli et artig EM i Berlin.

Siste nytt

 • Tilskuersvikt i eliteserien

  Hvis trenden fortsetter går Eliteserien mot sitt laveste tilskuertall på 17 år, skriver VG. Så langt denne sesongen har man gjennomsnittlig mistet 930 tilskuere per kamp sammenlignet med tallene fra forrige sesong.

  Etter at 18 av 30 serierunder er gjennomsnittet 5758. I fjor endte tallet på 6698.

  Fotballpublikum
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Skyting, finpistol kvinner
NM-veka
NM-veka: Skyting finpistol, kvinner
NM-veka: X trial, finale for junior og kvinner
NM-veka: X trial
NM-veka: Skating
NM-veka: Skateboard
Sport i dag med NM-veka