Ishockey, eliteserien 2020/21

 • Narvik tapte i tingretten

  Narvik Ishockeyklubb nådde ikke fram i retten og får ikke plass i eliteserien kommende sesong.

  – Jeg er glad for rettens konklusjon og håper vi nå kan gå videre. Norsk ishockey fortjener at vi bruker energien på å planlegge kommende sesong og ikke minst gleder oss over VM som starter denne helgen, uttaler ishockeypresident Tage Pettersen i en pressemelding.

  Styret i Norges Ishockeyforbund valgte i mars å holde fast ved ti lag i eliteserien neste sesong. Dermed rykker Narvik ned, mens Ringerike tar turen opp til øverste nivå. Avgjørelsen ble tatt etter at man ga opp håpet om å få fullført seriespillet før VM i mai.

  Klubben anket avgjørelsen fra forbundsstyret, men tapte ankesaken. Derfor valgte klubben å ta saken til det sivile rettssystemet.

  Eliteserien ishockey Vålerenga - Narvik
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Narvik tek nedrykkssaka til retten

  Narvik Hockey går til sivil rett for å få lov til å spele i eliteserien også neste år.

  – Å få norsk rett til å vudere forbundet sin handlemåte i saka, vil vere det beste for norsk ishockey, seier styreleiar Terje Feragen i ei pressemelding frå klubben.

  Dei krev å få spele i eliteserien neste sesong også. Dersom klubben ikkje vinn fram med kravet, vil det bli reist erstatningssak mot Norges Ishockeyforbund.

  Både styret og ankeutvalet i ishockeyforbundet har tildgeare bestemt at klubben skal rykke ned etter årets sesong, som ikkje blei fullført etter planen.

  Narvik enda nest sist, men blei likevel dømd til nedrykk fordi dei hadde lågare gjennomsnittspoeng enn Grüner. Det var det forbundet la til grunn. Det meiner Narvik blir feil.

  Norsk Topphockey hadde gått inn for å løyse floken ved å auke talet på lag i eliteserien, men fekk ikkje forbundsstyret med seg.

  Arctic eagles-Frisk Asker-051220
  Foto: Frida Brembo-Egilsrud / NRK
 • Narvik tapte ankesak – rykker ned

  Narvik blir ikke å se i toppdivisjonen i norsk ishockey neste sesong. Klubben fikk avslag i kampen om å få omgjort vedtaket som sender den ned til nivå to.

  Det melder TV 2 torsdag. Avgjørelsen i ankesaken kom en snau måned etter at forbundsstyret lot være å utvide eliteserien til tolv lag kommende sesong.

  I praksis betyr det at Narvik rykker ned, mens Ringerike tar turen opp fra 1. divisjon.

  Det skjer selv om 2020/21-sesongen aldri ble ferdigspilt på grunn av koronapandemien. Narvik hadde det svakeste poengsnittet og endte sist.

  Selv om alle lag rakk å spille minst 18 kamper før seriespillet ble avlyst, har Narvik pekt på at ikke alle spilte minst to kamper mot samtlige motstandere.

  Narvik hockey
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Narvik åpner for spill i Sverige

  Ishockeyklubben Narvik kan ende opp med å spille i svensk ishockey hvis laget ikke vinner fram i kampen om å beholde eliteserieplassen i Norge.

  – Det kan være et alternativ å gå inn i Sverige, ja. Vi vil ta opp det dersom vi får avslag nå, sier Narviks styreleder Terje Feragen til nitten.no.

  Narvik har engasjert advokat og tidligere ishockeypresident Per A. Flod og anket før påske vedtaket om nedrykk.

  Narvik hockey
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Narvik engasjerer kjent advokat

  Tidligere ishockeypresident Per Arne Flod skal jobbe for å holde Narvik i toppdivisjonen etter at klubben i forrige uke ble sendt ned til nivå to.

  Narviks daglig leder Cesilie Markussen sa til NTB etterpå at de ville engasjere advokat i arbeidet om fornyet eliteseriekontrakt.

  Mandag ble det klart at nordlendingene vil bruke Flod som juridisk rådgiver i ankesaken mot ishockeyforbundet. Det opplyser klubben om på sine nettsider.

  – Narvik Hockey har blitt dømt ned etter et vedtak i forbundet – på tvers av anbefalingen fra Norsk Topphockey og administrasjonen i ishockeyforbundet, sier Flod til VG.

  Styret i ishockeyforbundet valgte å holde fast ved ti lag i eliteserien neste sesong. Dermed rykker Narvik ned, mens Ringerike tar turen opp til øverste nivå. Avgjørelsen ble tatt etter at man ga opp håpet om å få fullført seriespillet før VM i mai. (NTB)

  Eliteserien ishockey Vålerenga - Narvik
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Siste nytt

 • Andersen på 3.-plass i Frankrike

  Susanne Andersen spurtet inn til 3.-plass på den 2. og siste etappen av sykkelrittet Kreiz Breizh Elites fredag. Hun fulgte dermed opp 5.-plassen 1. etappe.

  Britiske Anna Henderson tok sin andre strake etappeseier i rittet, mens franske Gladys Verhulst sikret 2.-plassen.

  Norske Ingvild Gåskjenn, som sykler for Coop–Hitec-laget, ble nummer 7 for andre etappe på rad.

  Team Tokyo OL 2020
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • VM-sølv til Fosser

  Orienteringsløper Kasper Fosser tok sølv i U23-VM i Italia. Det var i motbakkeløp at han kun ble slått av spanjolen Daniel Laborda med 13 sekunder.

  Norske Per-Christian ble nest best blant de norske med en 10.-plass.

  Det er ikke mange ukene siden at nevnte Fosser tok VM-gull i orientering. Han har også tatt to VM-sølv tidligere.

  VM-gull til Kasper Fosser i orientering
  Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB
 • Klar for tredje strake finale

  Casper Ruud vant semfinalen mot franske Arthur Rinderknech, og er klar for finale i ATP-turneringen i Kitzbühel.

  Dette er hans tredje strake finale i ATP 250-turneringene.

  – Jeg har selvfølgelig begynt å tenke på morgendagen og forsøkt å nullstille. Det er siste kamp på grusen for i år, så jeg håper å avslutte på en god måte. Tre finaler på tre uker er helt utrolig, så jeg skal prøve så godt jeg kan for å vinne i morgen, sier Ruud på pressekonferansen etter kampen.

  I første sett hadde han god kontroll og vant 6-3. Han vant andre sett etter tiebreak, der det endte 9-7.

  Kampen ble utsatt i løpet av dagen, fordi det kom kraftige regnbyger i Østerrike.

  Kampen, som startet litt etter klokken 16, ble stanset klokken 16.30. Ikke før klokken 18.30, om lag to timer etter, kunne kampen gjenopptas.

  I finalen venter Pedro Martinez, som er rangert som nummer 97 i verden.

  Casper Ruud
  Foto: Lukas Huter / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal