Hopp til innhold

Isfront mellom Russlands stjerner – Bolsjunov blodig forslått etter sammenstøt

Russlands to største langrennsstjerner Aleksandr Bolsjunov og Sergej Ustjugov vil ikke ta hverandre i hendene, er knapt på talefot og røk i tottene på hverandre for andre gang på tre dager tirsdag.

Ustjugov og Bolsjunov

MISTET BEVISSTHETEN: Aleksandr Bolsjunov sier han mistet bevisstheten i et kort øyeblikken etter krasjen med Sergej Ustjugov.

Foto: Skjermdump: MatchTV

– Det skjedde så fort at jeg ikke skjønner hva som skjedde, sier Ustjugov til TV-kanalen Sportivnyj.

Russerne er utestengt fra verdenscupen, og konkurrerer derfor nasjonalt denne vinteren. Der har det til tider vært hett mellom de to største stjernene.

Tirsdag holdt Ustjugov innersvingen ned fra en bakketopp, side om side med Bolsjunov. Da de skulle akselerere ut av svingen, lå begge med ansiktet begravd i snøen.

VM i Seefeld 2019

OLYMPISKE MESTERE: Aleksandr Bolsjunov og Sergej Ustjugov vant gull på stafetten sammen i Beijing.

Foto: Tore Meek / NTB

– Bannet til meg

– Han bannet til meg da vi gikk ned. Jeg trodde alt var i henhold til reglene, men jeg er ikke sikker, sier Ustjugov – og mener det er nødvendig å se reprisene av hendelsen for å avgjøre skyld.

Den storvokste russeren legger til:

– Jeg har passert det stedet med ganske stor klaring, men Aleksandr presset meg ut. Jeg ville ikke holde innsiden fordi det var isete.

Han får ikke medhold fra konkurrenten. Bolsjunov legger all skyld på Ustjugov:

– Alt er fint med meg, det er bare Sergej som tilsynelatende ikke kan gi slipp på situasjonen. Over toppen var jeg først, så ville Sergej forbi, men skoene mine var raskere, forklarer Bolsjunov overfor MatchTV.

Les også Måtte feire jula alene – gikk 205 kilometer på to dager

Hans Christer Holund på Sjusjøen

Forslått

Han er synlig forslått og har flere blodige sår i ansikter mens han forteller om situasjonen.

– Jeg begynte å gli forbi på venstresiden og da kutter han over skiene mine, som gjorde at jeg falt. Jeg mistet bevisstheten i et kort øyeblikk etter å ha slått hodet ganske hardt. Det var fryktelig kjedelig.

Rennet ble vunnet av OL-bronsevinner fra sprinten, Aleksandr Terentjev.

Langrenn Holmenkollen

BLODIGE SÅR: Bolsjunov var tydelig forslått etter hendelsen.

Foto: Annika Byrde / NTB

Det er bare er par dager siden sist sammenstøt mellom de to stjernene, som sist vinter ble olympiske mestere sammen på stafetten.

Bolsjunov hoppet inn i sporet foran Ustjugov ikke bare én, men to og tre ganger i den klassiske sprinten. Sistnevnte ble frarøvet alt av fart og måtte ta til takke med tredjeplass.

Han svarte med å rase mot landsmannen – og ga klar beskjed til Bolsjunov etter målgang om at det var skittent spill. Juryen var enig. Seieren stod, men Bolsjunov fikk advarsel.

– Vi har ikke snakket siden søndag, og i dag sa vi bare «hallo», innrømmer Bolsjunov.

Les også Bolsjunov-trener anklager Norge for narrespill – får klart svar fra Klæbo og Northug

Cross-Country Skiing, World Cup, Ruka, Training

Siste nytt

 • Hushovd-forgjenger ferdig i Uno-X-systemet

  Jens Haugland ble nylig erstattet av Thor Hushovd som teamsjef i sykkellaget Uno-X. Nå gir trønderen seg i selskapet.

  I en pressemelding tirsdag heter det at Thor Kristian Korsvold blir ny leder for Uno-X Mobility sin virksomhet i Norge. Han overtar rollen etter Haugland.

  Haugland har de siste årene ledet satsingen til sykkellaget Uno-X. Tidligere i år ble det kjent at Thor Hushovd var hentet inn som ny teamsjef.

  Nylig ble det kjent at Uno-X også i 2024-sesongen er tildelt én plass i Tour de France. Laget debuterte med brask og bram i det franske storrittet i fjor sommer. (NTB)

  Haugland
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Heldig trekning for Ruud i Indian Wells

  Casper Ruud har fått walkover i 1. runde av ATP 1000-turneringen i Indian Wells i California.

  I 2. runde av den prestisjetunge turneringen i California skal han opp mot en kvalifiseringsspiller. Det er ennå ikke kjent hvem det kan bli eller hvilken dag Ruud skal i aksjon.

  Den norske tennisstjernen kommer til kampene i Indian Wells med god selvtillit. Han har vært tapende finalist i to turneringer på rappen i Mexico og har klatret til 9.-plass på verdensrankingen. (NTB)

  eSP4t4demmA
  Foto: AP
 • Politiet: Fotballvolden øker i Sverige

  Antallet alvorlige hendelser og vold på fotballkamper i Sverige øverste serier økte i 2023 sammenlignet med 2022.

  I en pressemelding skriver de svenske politimyndighetene at de måtte bryte inn i 24 kamper for å ta tilbake kontrollen der arrangøren hadde mistet den.

  - Utviklingen er alvorlig, og det er viktig at arrangørene gjør tiltak for å rette opp i svakheter rundt sikkerheten på kampene, sier Per Engstrøm, seksjonssjef for politiets nasjonale operative avdeling.

  Rundt 100 politifolk og et stort antall ordensvakter skal ha blitt utsatt for vold i kamper i Allsvenskan, Superettan og i den svenske cupen sist sesong. (NTB)

  Fotballvold Sverige
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal