Hopp til innhold

Innbytter Orry Larsen sikret ny Brann-seier

Serieleder Brann tok sin sjette seier i årets sesong da Sandefjord ble nedkjempet på hjemmebane.

Eliteserien fotball 2018: Sandefjord - Brann.

JUBEL: Branns Peter Orry Larsen blir gratulert etter 0-1 scoringen.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble en målløs og lite underholdende første omgang i Sandefjord, der begge lag virket mer opptatt av å forsvare seg enn å skape de store sjansene.

Andre omgang var imidlertid ikke mer enn fem minutter gammel før Branns innbytter Peter Orry Larsen kunne føre bortelaget i ledelsen.

Scoringen kom etter en fin pasning fra Gilbert Koomson, som var plassert ved kortlinja. Larsen, som kom på løp, satte ballen i nærmeste hjørne fra rundt 12 meters hold.

– Det er slike kamper som dette som avgjør om vi skal være med å kjempe der oppe. Vi avgjør på en litt grå dag, sier målscoreren til Eurosport.

Har fått luke i toppen

Seieren betyr at Brann topper tabellen i Eliteserien med 19 poeng.

Laget har i tillegg fått en liten luke ned til andreplassen på seks poeng, etter at Molde tapte 0-1 for Odd søndag.

Haugesund har på sin side klatret opp på andreplass med like mange poeng som Molde (13 poeng) etter sin seier over Start (0-1).

Rosenborg møter imidlertid Strømsgodset senere i kveld, og kan da ta over andreplassen igjen.

For Sandefjord fortsetter nedturen, og laget er nå på nede på en 13.-plass.

Sparket treneren

Sandefjord stilte til kamp mot serieleder Brann med Geir-Ludvig Fevang som midlertidig hovedtrener etter at Magnus Powell fikk sparken som trener etter kun seks seriekamper.

Hjemmelaget sliter på den nederste delen av tabellen og hadde kun tatt fem poeng før søndagens oppgjør. Klubben har også sluppet inn flest mål av alle: 17 baklengsmål er det blitt så langt i sesongen.

Brann har på sin side vist overbevisende vårform denne sesongen. Seks seirer og en uavgjort er fasit etter møtet med Sandefjord.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Haug scoret for Roma i cupen

  Sophie Román Haug (23) gjorde det siste målet i Romas 3-0-seier borte mot Arezzo i den italienske fotballcupen tirsdag.

  Scoringen hennes kom fire minutter på overtid. Det var Haugs femte Roma-mål denne sesongen.

  Hun spilte hele cupoppgjøret mot Serie B-motstand. Nylig var angriperen norsk målscorer i kvinnelandslagets 1-2-tap for Frankrike.

  Tirsdagens kamp var Romas første av to i cupturneringens gruppespill. Den neste er mot Como i januar. Vinnerne av hver pulje går til kvartfinalene.

  (©NTB)

  Sophie Roman Haug
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • La Liga vil ha Juventus straffet umiddelbart

  Juventus blir gransket for økonomisk triksing. I Spania kommer det krav fra La Liga-ledelsen om sportslige sanksjoner mot den italienske storklubben.

  Den spanske toppdivisjonen har lenge fulgt med på det som skjer i Juventus. Allerede i april sendte La Liga en klage til Det europeiske fotballforbundet (Uefa) om norditalienernes mulige brudd på regler for økonomisk fair play.

  Nå vil de ha Juventus straffet for å sette et eksempel i jobben for å gjøre fotballen i Europa økonomisk bærekraftig.

  «Vi krever umiddelbare sportslige sanksjoner mot klubben av relevante instanser», står det i en uttalelse fra La Liga. Der heter det videre at «økonomisk bærekraftighet er helt avgjørende for å beskytte fotballen som en virksomhet».

  Påtalemyndigheten i Torino har siden i fjor etterforsket Juventus etter påstander om ulovlig regnskapsføring og uregelmessigheter rundt overganger og låneavtaler for flere spillere. Mandag kveld kom nyheten om at hele klubbstyret hadde trukket seg.

  Det inkluderte Juventus' mangeårige president Andrea Agnelli. Årsaken ble oppgitt å være den pågående politietterforskningen. Italias fotballforbund har også satt klubben under lupen.

  (©NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Forsvarssjefen sendte Senegal til åttendedelsfinalen

  Senegal er videre til åttendedelsfinalen for første gang siden 2002 etter det skjebnesvangre møtet med Ecuador, som nå er ute av VM.

  Kampen ble sparket i gang i takt med de afrikanske rytmene fra tribunen, og senegaleserne var energiske fra start.

  Etter å ha styrt kampen i drøye 40 minutter tok Senegal fortjent ledelsen. Ismaïla Sarr satte fart inn i 16 meteren etter en slurvete touch fra Perciado. Piero Hincapié felte Sarr og Senegal fikk tildelt straffe. Nummer 18 satte straffen selv, iskaldt ned i høyre hjørne.

  Begge lag var avhengige av å ikke tape for å ha mulighet til å kvalifisere seg til åttendedelsfinalene.

  Ecuador kom inn i andre omgang med ny giv, men kom ikke til noen gode avslutninger.

  Ut av intet satt det for Ecuador, som scoret på sin første målsjanse. Hjørnesparket gikk først innom Félix Torres' hode før Moisés Caicedo stakk ut foten og lurte ballen inn i mål.

  Like etter Ecuadors jubelscener satt kjempen i Senegals midtforsvar, Kalidou Koulibaly, inn sitt første landslagsmål og sendte senegaleserne tilbake i ledelsen.

  Ecuador presset på, men fikk det ikke til. Senegal var best på tribunen og best på banen og vant 2–1 over søramerikanerne.

  Koulibaly
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste