NRK Meny
Normal

Ingstad til VM: – Hvor sykt er ikke det?

– Jeg hadde aldri forventet å komme til VM, forteller Vilde Ingstad til NRK. Hun er en av de tre mesterskapsdebutantene som skal representerer Norge i desember.

Vilde Mortensen Ingstad

SKAL SPILLE VM: Vilde Ingstad er en av de tre mesterskapsdebutantene som blir med til Danmark. Her er hun i aksjon for Oppsal Håndball hvor hun ble toppscorer forrige sesong.

Foto: Morten Schau / Oppsal Håndball

Oppsalspilleren kunne ikke tro sine egne ører da Thorir Hergeirsson ringte klokken 22 i går kveld. Han fortalte at hun er en av de 16 spillerne som skal spille for Norge i årets verdensmesterskap.

– Jeg sa bare: "Hæ? Seriøst?". Hvor sykt er ikke det? smiler Ingstad.

Toppscorer på klubblag

Hun har vært med på aldersbestemte landslag i flere år og fått prøve seg litt på A-laget, men å bli tatt ut til et mesterskap hadde hun nesten ikke turt å drømme om.

– Jeg hadde ikke forventet det i det hele tatt, men selvfølgelig gikk jeg rundt og håpet på at det kunne skje. Jeg har jo sittet og sett på det her siden jeg først begynte å spille håndball!

Ingstad er ikke mer enn 20 år, men har tydelig markert seg i den norske eliteserien. I fjor ble hun blant annet Oppsals toppscorer med 102 mål på 22 kamper.

– Jeg føler jeg kan bidra både forover og bakover, og det håper jeg å få vist under mesterskapet, sier linjespilleren.

– Kan bli den nye lærejenta

Det var få som hadde regnet med at Oppsalspilleren skulle få sjansen allerede i år, særlig når spillere som Marit Malm Frafjord og Anniken Obaidli ikke ble tatt ut i VM-troppen.

Laster Twitter-innhold

Patrick Sten Rowlands, NRKs håndballkommentator, er positiv til at Ingstad nå skal få prøve seg i mesterskap.

– Det er lurt av Hergeirsson å utvikle en ny linjespiller. Ingstad blir nok lærejenta slik som Emilie Hegh Arntzen var i EM.

Rowlands kan fortelle at det vanligvis kun er én debutant til hvert mesterskap. Men i år skal både Stine Ruscetta Skogrand, Marta Tomac og Vilde Ingstad spille med flagget på brystet – alle for første gang i et mesterskap.

Mørk: – En stor muskelbunt som vil mye

Nora Mørk ble, ikke uventet, tatt ut i den norske troppen. Nå håper hun nye krefter kan bidra til ny, norsk mesterskapssuksess.

– Jeg tror troppen er god nok til å ta gull i Danmark, sier Mørk.

At Vilde Ingstad skal få sin mesterskapsdebut nå, ser hun som en positiv overraskelse.

– Vilde har masse guts! Hun er en stor muskelbunt som vil mye. Hvis vi bruker henne riktig, kan det bli veldig, veldig bra. Hun herjer i serien og er en veldig god spiller, mener Mørk.

Larvik-spilleren har vært plaget av en ankelskade hun pådro seg under NM-kvartfinalen mot Vipers i slutten av oktober. Nå lover hun at hun er spilleklar til VM som starter 5. desember.

Siste nytt

 • – Flaut, sa Zucca

  Mats Zuccarello scora på straffe, men New York Rangers tapte likevel 1-2 etter straffer for Dallas. – Det er pinleg å spele to periodar utan å vinne ein einaste nærkamp, seier Zuccarello til NTB.

  Rangers fekk si utlikning fire minutt før full tid. – Vi fekk det poenget vi fortente minst sidan eg kom hit, seier Zucca.

  Mats Zuccarello
  Foto: Bill Kostroun / AP
 • Ingen Stina Nilsson i Toblach

  En forkjølet Stina Nilsson deltar ikke i de to verdenscuprennene i langrenn i Toblach til helgen.

  Nilsson vant sprinten i Davos sist lørdag. I søndagens 10 kilometer i fri teknikk endte hun på 31.-plass.

  Verdenscup ski nordiske grener.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Ødegaard ute med brudd i foten

  Martin Ødegaard vil ikke spille mer for nederlandske Heerenveen før jul. 18-åringen har pådratt seg et brudd i foten. Det bekrefter pappa Hans Erik Ødegaard til Aftenposten mandag.

  – Det er et brudd oppe på den ene vristen, sier Ødegaard til avisen.

  Martin Ødegaard går dermed glipp av de siste tre seriekampene før julepausen.

  Martin Ødegaard
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal