Ingstad til VM: – Hvor sykt er ikke det?

– Jeg hadde aldri forventet å komme til VM, forteller Vilde Ingstad til NRK. Hun er en av de tre mesterskapsdebutantene som skal representerer Norge i desember.

Vilde Mortensen Ingstad

SKAL SPILLE VM: Vilde Ingstad er en av de tre mesterskapsdebutantene som blir med til Danmark. Her er hun i aksjon for Oppsal Håndball hvor hun ble toppscorer forrige sesong.

Foto: Morten Schau / Oppsal Håndball

Oppsalspilleren kunne ikke tro sine egne ører da Thorir Hergeirsson ringte klokken 22 i går kveld. Han fortalte at hun er en av de 16 spillerne som skal spille for Norge i årets verdensmesterskap.

– Jeg sa bare: "Hæ? Seriøst?". Hvor sykt er ikke det? smiler Ingstad.

Toppscorer på klubblag

Hun har vært med på aldersbestemte landslag i flere år og fått prøve seg litt på A-laget, men å bli tatt ut til et mesterskap hadde hun nesten ikke turt å drømme om.

– Jeg hadde ikke forventet det i det hele tatt, men selvfølgelig gikk jeg rundt og håpet på at det kunne skje. Jeg har jo sittet og sett på det her siden jeg først begynte å spille håndball!

Ingstad er ikke mer enn 20 år, men har tydelig markert seg i den norske eliteserien. I fjor ble hun blant annet Oppsals toppscorer med 102 mål på 22 kamper.

– Jeg føler jeg kan bidra både forover og bakover, og det håper jeg å få vist under mesterskapet, sier linjespilleren.

– Kan bli den nye lærejenta

Det var få som hadde regnet med at Oppsalspilleren skulle få sjansen allerede i år, særlig når spillere som Marit Malm Frafjord og Anniken Obaidli ikke ble tatt ut i VM-troppen.

Laster Twitter-innhold

Patrick Sten Rowlands, NRKs håndballkommentator, er positiv til at Ingstad nå skal få prøve seg i mesterskap.

– Det er lurt av Hergeirsson å utvikle en ny linjespiller. Ingstad blir nok lærejenta slik som Emilie Hegh Arntzen var i EM.

Rowlands kan fortelle at det vanligvis kun er én debutant til hvert mesterskap. Men i år skal både Stine Ruscetta Skogrand, Marta Tomac og Vilde Ingstad spille med flagget på brystet – alle for første gang i et mesterskap.

Mørk: – En stor muskelbunt som vil mye

Nora Mørk ble, ikke uventet, tatt ut i den norske troppen. Nå håper hun nye krefter kan bidra til ny, norsk mesterskapssuksess.

– Jeg tror troppen er god nok til å ta gull i Danmark, sier Mørk.

At Vilde Ingstad skal få sin mesterskapsdebut nå, ser hun som en positiv overraskelse.

– Vilde har masse guts! Hun er en stor muskelbunt som vil mye. Hvis vi bruker henne riktig, kan det bli veldig, veldig bra. Hun herjer i serien og er en veldig god spiller, mener Mørk.

Larvik-spilleren har vært plaget av en ankelskade hun pådro seg under NM-kvartfinalen mot Vipers i slutten av oktober. Nå lover hun at hun er spilleklar til VM som starter 5. desember.

Siste nytt

 • Carlsen imponerte - til semifinale

  Magnus Carlsen vant begge minikampene mot Wesley So tirsdag ettermiddag, og gikk dermed videre til semifinale i nett-turneringen som varer frem til 3. juni.

  I semifinalen skal Carlsen spille mot amerikanske Hikaru Nakamura.

  Turneringen er del av en sjakk-tour som Magnus Carlsen er med å arrangere. Vinneren av turneringen får med seg 450.000 dollar.

  1D_QdRP7-Q4
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Haaland fra start mot Bayern

  Erling Braut Haaland starter på topp i tirsdagens «Der Klassiker» mot Bayern München. Mats Hummels, som lenge var usikker, er på plass i midtforsvaret.

  Laster Twitter-innhold
 • Suspendert etter juks i billøp

  Tyske Daniel Abt ble suspendert fra sitt racinglag etter at han ble tatt for juks i helgen.

  Under det virtuelle formel E-løpet søndag ble Abt tatt i å la en profesjonell videospiller spille i stedet for ham. Tyske Bild hevder Abt har fått sparken.

  Daniel Abt
  Foto: Marco Ugarte / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal