Ingstad til VM: – Hvor sykt er ikke det?

– Jeg hadde aldri forventet å komme til VM, forteller Vilde Ingstad til NRK. Hun er en av de tre mesterskapsdebutantene som skal representerer Norge i desember.

Vilde Mortensen Ingstad

SKAL SPILLE VM: Vilde Ingstad er en av de tre mesterskapsdebutantene som blir med til Danmark. Her er hun i aksjon for Oppsal Håndball hvor hun ble toppscorer forrige sesong.

Foto: Morten Schau / Oppsal Håndball

Oppsalspilleren kunne ikke tro sine egne ører da Thorir Hergeirsson ringte klokken 22 i går kveld. Han fortalte at hun er en av de 16 spillerne som skal spille for Norge i årets verdensmesterskap.

– Jeg sa bare: "Hæ? Seriøst?". Hvor sykt er ikke det? smiler Ingstad.

Toppscorer på klubblag

Hun har vært med på aldersbestemte landslag i flere år og fått prøve seg litt på A-laget, men å bli tatt ut til et mesterskap hadde hun nesten ikke turt å drømme om.

– Jeg hadde ikke forventet det i det hele tatt, men selvfølgelig gikk jeg rundt og håpet på at det kunne skje. Jeg har jo sittet og sett på det her siden jeg først begynte å spille håndball!

Ingstad er ikke mer enn 20 år, men har tydelig markert seg i den norske eliteserien. I fjor ble hun blant annet Oppsals toppscorer med 102 mål på 22 kamper.

– Jeg føler jeg kan bidra både forover og bakover, og det håper jeg å få vist under mesterskapet, sier linjespilleren.

– Kan bli den nye lærejenta

Det var få som hadde regnet med at Oppsalspilleren skulle få sjansen allerede i år, særlig når spillere som Marit Malm Frafjord og Anniken Obaidli ikke ble tatt ut i VM-troppen.

Laster Twitter-innhold

Patrick Sten Rowlands, NRKs håndballkommentator, er positiv til at Ingstad nå skal få prøve seg i mesterskap.

– Det er lurt av Hergeirsson å utvikle en ny linjespiller. Ingstad blir nok lærejenta slik som Emilie Hegh Arntzen var i EM.

Rowlands kan fortelle at det vanligvis kun er én debutant til hvert mesterskap. Men i år skal både Stine Ruscetta Skogrand, Marta Tomac og Vilde Ingstad spille med flagget på brystet – alle for første gang i et mesterskap.

Mørk: – En stor muskelbunt som vil mye

Nora Mørk ble, ikke uventet, tatt ut i den norske troppen. Nå håper hun nye krefter kan bidra til ny, norsk mesterskapssuksess.

– Jeg tror troppen er god nok til å ta gull i Danmark, sier Mørk.

At Vilde Ingstad skal få sin mesterskapsdebut nå, ser hun som en positiv overraskelse.

– Vilde har masse guts! Hun er en stor muskelbunt som vil mye. Hvis vi bruker henne riktig, kan det bli veldig, veldig bra. Hun herjer i serien og er en veldig god spiller, mener Mørk.

Larvik-spilleren har vært plaget av en ankelskade hun pådro seg under NM-kvartfinalen mot Vipers i slutten av oktober. Nå lover hun at hun er spilleklar til VM som starter 5. desember.

Siste nytt

 • Mowinckel langt bak på trening

  Ragnhild Mowinckel, som er eneste norske deltaker i helgens fartsrenn i alpint for kvinner, var langt bak de beste på første utfortrening i Lake Louise.

  Sofia Goggia fra Italia kjørte inn til bestetid tre tidels sekund foran slovenske Ilka Stuhec og 58 hundredeler foran sveitsiske Joana Hählen.

  Mowinckel startet som nummer fire, men måtte se den ene løperen etter den andre slå hennes tid. Hun var hele 3,60 sekunder bak Goggia.

  Det skal avvikles verdenscuprenn fredag og lørdag, mens det er super-G søndag.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • England med rekord: Slo Latvia 20-0

  Ellen White både tangerte, slo og forbedret målrekorden på Englands kvinnelandslag i fotball da Latvia ble slått 20-0 i VM-kvalifisering tirsdag.

  White trengte bare én scoring for å tangere Kelly Smiths notering på 46 landslagsmål. Den fikk hun allerede i det 6. minutt av kampen i Doncaster, da hun økte til 2-0 med et distanseskudd. Tre minutter delte hun rekorden med Smith, før hun satte foten på et innlegg og gjorde 3-0 fra kort hold.

  England, som er en av Norges gruppemotstandere i sommerens EM-sluttspill, herjet med Latvia på vei mot sin sjette strake seier i VM-kvalifiseringen. Latvia byttet keeper ved pause på stillingen 8-0, men Alina Skjemenova fikk det enda tøffere enn Laura Sinutkina hadde hatt det.

  Med 20-0-seier kom et nytt bevis på de enorme nivåforskjellene på lagene i den europeiske VM-kvalifiseringen. Irland vant også tosifret tirsdag (over Georgia), og Norge ville ganske sikkert også gjort det om ikke kampen i Armenia var blitt avbrutt 20 minutter før slutt på 9-0 på grunn av tåke. (NTB)

  England, fotball, kvinner
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Mer koronatrøbbel for RB Leipzig

  Den tyske fotballklubben RB Leipzig avlyste tirsdagens trening på grunn av flere positive koronatester blant trenerstaben, opplyser klubben.

  Klubben har vært hardt rammet av koronasmitte den siste tiden, men helgens seriekamp mot Union Berlin skal ikke være i fare for å måtte utsettes.

  Ifølge avisa Bild er det avdekket ytterligere fire smittetilfeller i klubben.

Sendeplan

Kl. Program Kanal