Hopp til innhold

Liverpool skiller seg fra andre topplag: – For gode til å forsterke

LIVERPOOL/OSLO (NRK): Det eneste laget som har brukt mindre penger på spillerkjøp enn Premier League-favoritt Liverpool, er nyopprykkede Norwich.

 Joel Matip

GOD STALL: James Pearce mener Liverpool står bra nok med stallen som spilte klubben til mesterligatriumf og andreplass i Premier League.

Foto: Frank Augstein / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Flere lag har lagt bak seg et hektisk overgangsvindu, for å forsterke stallen inn mot en ny sesong. Fjorårets serietoer Liverpool derimot, har knapt vært aktive.

– Jeg tror det er sammensatt av flere grunner. Hovedårsaken er nok at Klopp er veldig fornøyd med talentene han allerede har til rådighet og ikke ønsker å blokkere veien til de, sier James Pearce til NRK.

James Pearce

ANERKJENT: James Pearce tror det blir et nytt «two horse race» mellom Liverpool og Manchester City denne sesongen.

Foto: Jonas Moen Rye / NRK

The Athletic-journalisten kjenner Liverpool bedre enn de fleste og har fulgt Merseyside-klubben tett de siste årene. Inntil nylig som journalist for Liverpool Echo.

– Troppen innehar et så høyt nivå slik at det ville blitt vanskelig for Klopp å forsterke det han allerede har. Med unntak av James Milner har alle spillerne sine beste år foran seg, utdyper Pearce.

Brukt minst penger

NRK har sett på alle overgangsutgiftene til Premier League-klubbene på Transfermarkt, i tillegg til topplagene i Europa, og Liverpool skiller seg kraftig ut fra konkurrentene.

Liverpool-manager Jürgen Klopp brukte kun 1,7 millioner pund – 18 millioner norske kroner – i sommerens overgangsvindu. Det er klart lavest blant toppklubbene i Europa. I Premier League har kun nyopprykkede Norwich brukt mindre.

Samtidig er det en hake ved utregningen. Utdanningskompensasjonen klubben skal betale til Fulham for Harvey Elliott er ennå ikke klart.

AFP_1JB4L8
Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

I tillegg har de hentet Adrián San Miguel del Castillo gratis fra West Ham, for å erstatte Simon Mignolet, og den nederlandske forsvareren Sepp van den Berg fra Zwolle.

– Vi har sjekket flere ulike mulige signeringer i vinduet, vurdert disse før vi har fattet beslutningene, sa Klopp på en pressekonferanse torsdag.

I fjorårets sommervindu brukte Klopp 164 millioner pund – 1,7 milliarder norske kroner – og Pearce påpeker at Liverpool må ta hensyn til andre aspekter også når det kommer til overgangsfronten.

– Liverpool ønsker heller å bruke store deler av budsjettet på å forlenge kontraktene til spillerne for å sørge for at de er Liverpool-spillere i sine beste år i karrieren, forklarer den britiske journalisten.

– Liverpool-fansen desperate

Fredag kveld sesongåpner de to lagene som har brukt minst penger i sommerens overgangsvindu i Premier League, når Liverpool tar imot Norwich på Anfield etter en hektisk sesongoppkjøring.

– Vi skal fortsette å være det laget alle gruer seg til å møte. Ikke på grunn av navnet eller kvaliteten på spillerne, men på grunn av intensiteten vi spiller med, sier Klopp.

FILE PHOTO: Champions League Final - Tottenham Hotspur v Liverpool

FESTFOTBALL: I fjor leverte Liverpool flere meget sterke prestasjoner og toppet sesongen med mesterligatriumf.

Foto: Carl Recine / Reuters

Han vil likevel ikke love Anfield-publikummet festfotball fra første spark.

– Det kommer nok ikke til å bli den beste kampen, og vi trenger kanskje noen kamper før vi er der vi skal være, sier treneren, før han fortsetter:

– Men det handler ikke om å spille den beste fotballen vi har gjort noensinne. Det handler om å spille den beste fotballen vi kan gjøre gitt de omstendighetene vi har nå.

Til tross for mesterligatriumfen i fjor tror Pearce det er et sulteforet Liverpool-publikum som virkelig ønsker å se laget løfte pokalen når vi skriver mai 2020.

– Liverpool-fansen er desperate etter å vinne Premier League. Det er 30 år siden de sist vant.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal