Null bekymring for utklasset Northug

BEITOSTØLEN (NRK.no): Petter Northug innledet sesongen med en 61.-plass. Stafettkollegaene mener han har full kontroll.

Petter Northug på Beitostølen 2013

Petter Northug synes 61.-plass i sesongåpningen var helt greit.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Ikke et sekund har jeg latt meg stresse av situasjonen til Petter. Dette kommer til å bli som det pleier å være utover vinteren, sier Martin Johnsrud Sundby til NRK.no.

– Jeg er ikke bekymret. Jeg kjenner han ganske godt, så dette tror jeg er null problem, sier Eldar Rønning.

Sundby og Rønning la som ventet beslag på de to første plassene på den klassiske 15-kilometeren på Beitostølen fredag. Begge er sikre kort på det norske stafettlaget i OL i Sotsji.

Det i utgangspunktet aller sikreste stafettkortet, ankermann Petter Northug, hadde på ingen måte en like god dag.

– Gode svar

Northug ble til slutt nummer 61 i sesongdebuten. Uten at det altså stresser verken lagkameratene eller Northug selv.

– Ei grei gjennomkjøring. Det var egentlig gode svar så tidlig etter høyden. Jeg følte jeg traff greit teknisk med de oppgavene jeg jobbet med, så det er bare farten og hardøkter som mangler, sier han.

Som de fleste har fått med seg, gikk Northug glipp av nesten to måneder med trening på tidlighøsten på grunn av en virussykdom. Til Beitostølen kom han rett fra et tre uker langt høydeopphold. Derfor var det knyttet stor spenning til hvordan det ville gå.

Northug selv føler det gikk akkurat som man kunne forvente.

– Jeg håpet å være rundt den plasseringen jeg var. Så jeg er egentlig greit fornøyd med at jeg lå som nummer 30-40 da jeg gikk ut i det tempoet jeg gjorde, sier Northug, som tapte noen plasseringer mot slutten av løpet.

Spår bedring i Kuusamo

Han tør ikke å bebude noen resultatmessig framgang resten av helga på Beitostølen, men håper å vise seg fra en helt annen side allerede i verdenscupåpningen i Kuusamo om en uke.

– Nå får jeg litt gjennomkjøringer her og satser på litt overskudd, og så vet jeg at jeg får bedre dager med tanke på høyden mot neste helg, påpeker han.

Heller ikke landslagstrener Trond Nystad er bekymret. Han har ikke lenger treneransvar for Northug, som står utenfor landslaget, men er trygg på at Northug og apparatet rundt ham har full kontroll.

– Han har en kjempegod trener, så jeg ser ikke behov for å involvere meg i ting jeg føler at de har kontroll på, sier Nystad til NRK.no.

– De sterkeste vi har

Selv om Sundby og Rønning ble nummer én og to, var ingen av dem helt fornøyd med sine løp. Det sier mye om hvilken kapasitet de nå har bygd opp.

Petter Northug mener Sundby og Rønning blir to av de heteste navnene i kampen om medaljene på nettopp 15 km klassisk under OL i Sotsji.

– Det har de vært over lang tid. De har vært stabile i klassisk og gått første- og andreetappe i stafett for Norge de siste årene, så de har vært de sterkeste klassiskløperne vi har hatt, fastslår Petter Northug.

Chris André Jespersen ble nummer tre i det nasjonale åpningsrennet.

Siste nytt

 • De Bruyne mister United-kampen

  Manchester Citys Kevin de Bruyne blir ikke klar til onsdagens derby mot Manchester United. Det bekreftet City-manager Josep Guardiola på en pressekonferanse tirsdag. De Bruyne pådro seg en muskelskade i låret i toppmøtet med Tottenham lørdag.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Kristoffersen-dom trolig neste uke

  Dommen i søksmålet Henrik Kristoffersen har rettet mot Norges Skiforbund er ventet i løpet neste uke, melder Oslo tingrett overfor NRK. – Siste nytt er at dommen kan forventes å bli avsagt i løpet av neste uke, opplyser kommunikasjonsrådgiver Markus Iestra i Oslo tingrett.

  Rettssaken mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Legendarisk Celtic-kaptein død

  Billy McNeill, kaptein på Celtic-laget som vann europacupen i 1967, er død, 79 år gammal. Han spela 790 kampar for klubben i løpet av 18 år.

  Med 2-1 over Inter i finalen i Lisboa blei Celtic det første britiske laget som vann europacupen – forløparen til dagens meisterliga.

  Alle spelarane var «local lads», oppvaksne innanfor fem mil frå Celtics heimebane i Glasgow.

  Billy McNeill
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal