NRK Meny
Normal

Null bekymring for utklasset Northug

BEITOSTØLEN (NRK.no): Petter Northug innledet sesongen med en 61.-plass. Stafettkollegaene mener han har full kontroll.

Petter Northug på Beitostølen 2013

Petter Northug synes 61.-plass i sesongåpningen var helt greit.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Ikke et sekund har jeg latt meg stresse av situasjonen til Petter. Dette kommer til å bli som det pleier å være utover vinteren, sier Martin Johnsrud Sundby til NRK.no.

– Jeg er ikke bekymret. Jeg kjenner han ganske godt, så dette tror jeg er null problem, sier Eldar Rønning.

Sundby og Rønning la som ventet beslag på de to første plassene på den klassiske 15-kilometeren på Beitostølen fredag. Begge er sikre kort på det norske stafettlaget i OL i Sotsji.

Det i utgangspunktet aller sikreste stafettkortet, ankermann Petter Northug, hadde på ingen måte en like god dag.

– Gode svar

Northug ble til slutt nummer 61 i sesongdebuten. Uten at det altså stresser verken lagkameratene eller Northug selv.

– Ei grei gjennomkjøring. Det var egentlig gode svar så tidlig etter høyden. Jeg følte jeg traff greit teknisk med de oppgavene jeg jobbet med, så det er bare farten og hardøkter som mangler, sier han.

Som de fleste har fått med seg, gikk Northug glipp av nesten to måneder med trening på tidlighøsten på grunn av en virussykdom. Til Beitostølen kom han rett fra et tre uker langt høydeopphold. Derfor var det knyttet stor spenning til hvordan det ville gå.

Northug selv føler det gikk akkurat som man kunne forvente.

– Jeg håpet å være rundt den plasseringen jeg var. Så jeg er egentlig greit fornøyd med at jeg lå som nummer 30-40 da jeg gikk ut i det tempoet jeg gjorde, sier Northug, som tapte noen plasseringer mot slutten av løpet.

Spår bedring i Kuusamo

Han tør ikke å bebude noen resultatmessig framgang resten av helga på Beitostølen, men håper å vise seg fra en helt annen side allerede i verdenscupåpningen i Kuusamo om en uke.

– Nå får jeg litt gjennomkjøringer her og satser på litt overskudd, og så vet jeg at jeg får bedre dager med tanke på høyden mot neste helg, påpeker han.

Heller ikke landslagstrener Trond Nystad er bekymret. Han har ikke lenger treneransvar for Northug, som står utenfor landslaget, men er trygg på at Northug og apparatet rundt ham har full kontroll.

– Han har en kjempegod trener, så jeg ser ikke behov for å involvere meg i ting jeg føler at de har kontroll på, sier Nystad til NRK.no.

– De sterkeste vi har

Selv om Sundby og Rønning ble nummer én og to, var ingen av dem helt fornøyd med sine løp. Det sier mye om hvilken kapasitet de nå har bygd opp.

Petter Northug mener Sundby og Rønning blir to av de heteste navnene i kampen om medaljene på nettopp 15 km klassisk under OL i Sotsji.

– Det har de vært over lang tid. De har vært stabile i klassisk og gått første- og andreetappe i stafett for Norge de siste årene, så de har vært de sterkeste klassiskløperne vi har hatt, fastslår Petter Northug.

Chris André Jespersen ble nummer tre i det nasjonale åpningsrennet.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal