Lekte med EM-kravet etter elleve måneder på sidelinjen: – Jeg har jobba sinnssykt for dette

CALIFORNIA (NRK): Henrik Ingebrigtsen vant 5000-meteren i sesongdebuten på bane. Selv etter elleve måneder på sidelinja, lekte han med EM-kravet og satte ny personlig rekord.

Sesongdebuten ble langt bedre enn eldstemann Ingebrigtsen hadde regnet med.

I SENTRUM: Henrik Ingebrigtsen hadde aldri trodd at han skulle klare å løpe så fort i comebacket.

Eldstemann i brødretrioen klokket inn til tiden 13.16,97. Dermed er han den tredje raskeste nordmann gjennom alle tider.

– Det var over all forventning. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle løpe så fort. Det er deilig å vinne i comebacket, sier en utslitt Henrik Ingebrigtsen til NRK.

Hvordan er det mulig med skadehistorikken din?

– Mye hardt arbeid. Jeg har jobba sinnssykt for dette. Jeg er veldig godt fornøyd med jobben Olympiatoppen, kona mi og teamet har gjort. Det gjelder å bruke hodet fremover. Jeg har fortsatt en lang vei å gå, men kondisjonsgrunnlaget er bedre enn det noen gang har vært.

– Konkurransehodet hans er ekstremt

På dagens 5000-meter viste eldstemann i brødretrioen at han har lagt skadene bak seg. Det imponerer NRKs friidrettskommentator.

Henrik Ingebrigtsen

VISTE MUSKLER: Henrik Ingebrigtsen viste ingen tegn til at han har vært borte fra friidrettsbanen i lang tid.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Henrik Ingebrigtsen har gjort en fantastisk jobb etter skade og operasjon. Nok en gang har han kommet tilbake på sitt beste nivå. Vi har lenge visst at han har gode tider inne på 5000 meter, men at han skal være så god allerede nå, er imponerende, sier NRKs friidrettskommentator, Jann Post.

– Igjen viser han at konkurransehodet hans er ekstremt. Det blir en meget spennende sesong. Han er revansjesugen, og er ikke interessert i å bli slått av sine brødre, ler Post.

Laster Twitter-innhold

Karrieren på spill

Men det var langt fra sikkert at Henrik Ingebrigtsen skulle klare å gjøre jobben som kreves på en 5000 meter.

27-åringen har de siste årene slitt med skade i en tå og en hamstringskade, som spolerte hele fjorårssesongen. Dagens sesongdebut i Palo Alto i California var den første store testen på 11 måneder.

– Jeg var veldig spent på hvordan det skulle gå. Det kunne gått begge veier, men jeg hadde ingen smerter. Det var fryktelig deilig, sier Ingebrigtsen.

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen fryktet i ytterste konsekvens at det ville være kroken på døra for hele karrieren til Henrik Ingebrigtsen – dersom han kjente noe til skaden som ødela hele fjorårssesongen.

– I ytterste konsekvens kan det være kroken på døra for hele karrieren, hvis kroppen ikke er med, ikke tåler belastningen av en 5000 meter, sa pappa og trener Ingebrigtsen til NRK.

Gjert og Henrik i Beijing

BELASTNING: Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen har vært bekymret for sin eldste sønn, men han så ikke ut til å være preget av tidligere skader i sesongdebuten.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Siste nytt

 • God Dæhli bidro til seier i byderby

  Mats Møller Dæhli hadde en fot med i spillet på begge scoringene da St. Pauli slo Hamburg 2-0 i 2. Bundesliga. Først slo Dæhli slo et innlegg som ble headet i stolpen. Dimitris Diamantakos satte returen i mål. Dæhli var også involvert i 2-0-målet.

  Trening i Reykjavik.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Sarpsborg med viktig seier over VIF

  Sarpsborg 08 vant 1-0 over Vålerenga i mandagens kveldskamp i Eliteserien. Jonathan Lindseth scoret kampens eneste mål, og sikret sarpingene sin første trepoenger siden 16. juni. De poengene kan vise seg veldig viktige i kampen for Eliteseriespill også neste sesong. – Vi får marginene med oss i dag og drar i land dette her. Vi blir litt lettere til sinns med en trepoenger nå, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke. Etter seieren over Vålerenga ligger Sarpsborg på kvalikplass, og har like mange poeng som både Ranheim og Strømsgodset på nedrykksplassene.

  Jonathan Lindseth jubler for scoring
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
 • De Gea forlenget med United

  Den spanske keeperstjernen David de Gea blir i Manchester United. Mandag signerte de Gea en ny fireårskontrakt med klubben. Med i avtalen ligger det også at Old Trafford-klubben har opsjon på å forlenge spanjolens kontrakt med ytterligere ett år.

  28 år gamle De Gea kom til United i 2011 og har siden spilt 367 kamper for klubben.

  Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har følt seg trygg på at den viktige sisteskansen ville forlenge kontrakten med klubben. Det ga han senest uttrykk for på sin ukentlige pressekonferanse sist fredag. (NTB)

  Solskjær og De Gea
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal