Ingebrigtsen fikk advarsel: – Jeg hisset meg fryktelig opp, og det gikk til topps

Bare timer etter at Team Ingebrigtsen ankom OL-byen lørdag, havnet Gjert Ingebrigtsen i klammeri med arrangørene. På søndagens pressekonferanse innrømmet han å ha fått en advarsel «fra høyeste hold».

Sommer-OL i Tokyo 2021

HISSIG I VARMEN: Gjert Ingebrigtsen ble svært oppgitt da han fikk beskjed om at de måtte avslutte treningen fordi OL-arrangøren ville stenge treningsanlegget for kvelden.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Jakob, Filip og Gjert Ingebrigtsen ankom OL-byen lørdag ettermiddag klokka kvart over fire. Et drøyt døgn etterpå må pappa Gjert bare si det som det er: Han har allerede havnet i konflikt med OL-arrangøren.

Sirkus Ingebrigtsen er i gang.

– Av og til går det ikke fort nok, av og til møter du litt motstand, og så er de veldig regelryttere og så er det en del ting vi ikke er enige i og så blir det litt, innleder Gjert.

Så kommer han med en innrømmelse.

– Vi har rukket å få en stripe i lakken allerede. Vi må prøve å være litt mer imøtekommende, kanskje. Jeg hisser meg litt opp av og til når det er varmt, sier han.

MhgZjwFlsR0

Team Ingebrigtsen er på plass i Tokyo, og søndag morgen, norsk tid, holdt de sin første pressekonferanse i OL. Natt til tirsdag løper brødrene kvalifisering på 1500 meter.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Gikk rett til topps

Det hele handler om noe som skjedde da de ville trene lørdag kveld.

– De stengte banen da klokken var 20.00 i går. Da hisset jeg meg fryktelig opp. Og da gikk det rett til topps der, og rett til topps i Norge. Og jeg fikk beskjed om at jeg skulle roe meg ned. Jeg har fått beskjed om å respektere gjeldende regler, svarer Gjert Ingebrigtsen på NRKs oppfølgingsspørsmål om hva han mente med «en ripe i lakken».

Innrømmelsen om hva som hadde skjedd på treningsbanen fikk sønnene til å humre der de satt ved siden av og hørte på, for de er godt vant til slike situasjoner.

Den førte også til at de åpnet litt opp om hvordan det egentlig er å ha en slags vandrende kruttønne som far og trener.

– Det er bra for oss. En ting er å ha Gjert imot seg. Det er ikke så gøy, i og med at hvis han har bestemt seg for noe, så skal han kjøre på. Men det er veldig godt å ha ham på lag, sier Jakob Ingebrigtsen.

Det er ingen hemmelighet at Gjert Ingebrigtsen innimellom har et visst temperament, eller kanskje først og fremst ofte er bekymret for noe rundt sønnene. Det har han vist godt frem blant annet gjennom TV-serien Team Ingebrigtsen.

Der får man innblikk i hvordan trener-farens puls går rett til værs flere ganger daglig for stort og smått som han enten bekymrer seg for, eller mener er håpløst.

Jakob Ingebrigtsen i Monaco, juli 2021.

Jakob er en av kandidatene til å ta gullet på 1500 meter, mens Filip er en av medalje-outsiderne.

Foto: CLEMENT MAHOUDEAU / AFP

Hisser opp faren med vilje

Jakob tilstår at han og brødrene ofte prøver å hisse opp faren med vilje for å få ting som de vil.

– Hvis vi for eksempel synes bussen kommer for sent, så er det bare for oss å si en liten setning om at noe er galt. Da er han allerede springende og skal ta noen, så det er konge for oss, og da kan vi være litt mer tilbakelent og fokusere på det vi skal. Vi har en som springer fram og tilbake og tar seg av all logistikken, sier han og flirer.

– Det er også litt for å få den underholdningen, sier Filip.

– Ingenting av det jeg har hisset meg opp over har hjulpe noen ting som helst. Så det har vært en ren underholdningsmessig sak. Ingenting hjalp. Så jeg må slutte, jeg kaster bare bort masse energi på det, istemmer Gjert.

Korreksen fra OL-arrangøren fikk altså ingen store følger for Team Ingebrigtsen, annet enn at de ikke fikk trene like lenge som de ønsket. Men formen er uansett allerede på plass, skal vi tro løpebrødrene.

Mål om å vinne

Både Filip og Jakob skal løpe kvalifisering på 1500 meter natt til tirsdag, norsk tid. Der er Jakob en av gullkandidatene, mens Filip er en medalje-outsider.

– Jeg føler jeg har ventet lenge på å delta her i Tokyo. Jeg føler de forberedelsene vi har gjort har gått bra, utenom at jeg ble syk uka før Bislett Games. Jeg har ikke fått konkurrert så mye som jeg skulle ønske, men det har med hvordan situasjonen er. Formen skal være bra, sier Jakob.

På spørsmål fra NRK om sølv vil være et nederlag, svarer han:

– Det spørs veldig hvordan man ser på det, men alle som stiller opp her i OL har et ønske og et mål om å vinne. Jeg driver med dette fordi jeg vil bli best, men samtidig må man være realistisk, og (Timothy) Cheruiyot har vært umulig å slå de siste årene, sier Jakob.

Storebror Henrik er skadet og deltar ikke i OL.

Siste nytt

 • Bekrefter Anfield-utvidelse

  Liverpool vil fortsette arbeidet med å øke kapasiteten på hjemmebanen Anfield. 7000 ekstra seter skal etter planen stå klart til starten av 2023/24-sesongen.

  Det vil utvide kapasiteten til 61.000. Liverpools administrerende direktør Andy Hughes er glad for at det skjer etter mange års planlegging.

  – Vi trengte sikkerhet for at dette prosjektet skulle gå framover og er nå i posisjon til det. Vi begynte denne reisen i 2014 og er takknemlig overfor alle bidragene som har tatt prosjektet til dette stadiet, sier han.

  Liverpool-fans.
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Ronaldo passerte Messi

  Cristiano Ronaldo topper Forbes' ranking over verdens best betalte fotballspillere. Han jekket stjernerivalen Lionel Messi ned fra førsteplassen.

  Det amerikanske finansmagasinet Forbes lager hvert år en topp-ti-liste over fotballens mest gasjerte spillere.

  Ifølge Forbes tjener Ronaldo 125 millioner dollar (1,08 milliarder kroner) i året etter skiftet fra Juventus til Manchester United. Han inntar tetposisjonen selv om han gikk med på et markant lønnskutt før England-comebacket. 44 prosent av summen utgjør andre inntekter enn spillerlønn.

  Messi er oppført med høyere lønn, men har mindre sponsorutbetalinger enn Ronaldo. Totalt mener Forbes at han nå har en årsinntekt på 110 millioner dollar (953 millioner kroner).

  Argentineren ville fortsatt toppet rangeringen om han kunne spilt videre i Barcelona og håvet inn like mye som før. I august ble han Paris Saint-Germain-spiller for de neste to sesongene.

  Neymar er verdens tredje best betalte fotballspiller.

  World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Portugal v Republic of Ireland
  Foto: Pedro Nunes / Reuters
 • Sender kontrollører til OL

  Antidoping Norge opplyser at de vil sende kontrollører til OL i Beijing og Paralympics etter at kvaliteten på kontrollarbeidet er blitt bedre. Det sier leder for Antidoping Norge, Anders Solheim.

  – Vi har latt være å sende kontrollører fordi vi opplevde at kvaliteten på kontrollene ikke var god nok i 2014 i Sotsji og i 2016 i Rio de Janeiro, sier Solheim.

  Han opplyser at ITA (International Testing Agency) har innført en egen sertifiseringsordning for internasjonale kontrollører og at de har tatt over det overordnede ansvaret for testingen under OL.

  Håpet er at dette skal heve kvaliteten på kontrollarbeidet.

  Daglig leder Anders Solheim i Antidoping Norge informerer om Therese Johaug-saken på en pressekonferanse torsdag.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal