Hopp til innhold

Ingebrigtsen fikk advarsel: – Jeg hisset meg fryktelig opp, og det gikk til topps

Bare timer etter at Team Ingebrigtsen ankom OL-byen lørdag, havnet Gjert Ingebrigtsen i klammeri med arrangørene. På søndagens pressekonferanse innrømmet han å ha fått en advarsel «fra høyeste hold».

Sommer-OL i Tokyo 2021

HISSIG I VARMEN: Gjert Ingebrigtsen ble svært oppgitt da han fikk beskjed om at de måtte avslutte treningen fordi OL-arrangøren ville stenge treningsanlegget for kvelden.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Jakob, Filip og Gjert Ingebrigtsen ankom OL-byen lørdag ettermiddag klokka kvart over fire. Et drøyt døgn etterpå må pappa Gjert bare si det som det er: Han har allerede havnet i konflikt med OL-arrangøren.

Sirkus Ingebrigtsen er i gang.

– Av og til går det ikke fort nok, av og til møter du litt motstand, og så er de veldig regelryttere og så er det en del ting vi ikke er enige i og så blir det litt, innleder Gjert.

Så kommer han med en innrømmelse.

– Vi har rukket å få en stripe i lakken allerede. Vi må prøve å være litt mer imøtekommende, kanskje. Jeg hisser meg litt opp av og til når det er varmt, sier han.

MhgZjwFlsR0

Team Ingebrigtsen er på plass i Tokyo, og søndag morgen, norsk tid, holdt de sin første pressekonferanse i OL. Natt til tirsdag løper brødrene kvalifisering på 1500 meter.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Gikk rett til topps

Det hele handler om noe som skjedde da de ville trene lørdag kveld.

– De stengte banen da klokken var 20.00 i går. Da hisset jeg meg fryktelig opp. Og da gikk det rett til topps der, og rett til topps i Norge. Og jeg fikk beskjed om at jeg skulle roe meg ned. Jeg har fått beskjed om å respektere gjeldende regler, svarer Gjert Ingebrigtsen på NRKs oppfølgingsspørsmål om hva han mente med «en ripe i lakken».

Innrømmelsen om hva som hadde skjedd på treningsbanen fikk sønnene til å humre der de satt ved siden av og hørte på, for de er godt vant til slike situasjoner.

Den førte også til at de åpnet litt opp om hvordan det egentlig er å ha en slags vandrende kruttønne som far og trener.

– Det er bra for oss. En ting er å ha Gjert imot seg. Det er ikke så gøy, i og med at hvis han har bestemt seg for noe, så skal han kjøre på. Men det er veldig godt å ha ham på lag, sier Jakob Ingebrigtsen.

Det er ingen hemmelighet at Gjert Ingebrigtsen innimellom har et visst temperament, eller kanskje først og fremst ofte er bekymret for noe rundt sønnene. Det har han vist godt frem blant annet gjennom TV-serien Team Ingebrigtsen.

Der får man innblikk i hvordan trener-farens puls går rett til værs flere ganger daglig for stort og smått som han enten bekymrer seg for, eller mener er håpløst.

Jakob Ingebrigtsen i Monaco, juli 2021.

Jakob er en av kandidatene til å ta gullet på 1500 meter, mens Filip er en av medalje-outsiderne.

Foto: CLEMENT MAHOUDEAU / AFP

Hisser opp faren med vilje

Jakob tilstår at han og brødrene ofte prøver å hisse opp faren med vilje for å få ting som de vil.

– Hvis vi for eksempel synes bussen kommer for sent, så er det bare for oss å si en liten setning om at noe er galt. Da er han allerede springende og skal ta noen, så det er konge for oss, og da kan vi være litt mer tilbakelent og fokusere på det vi skal. Vi har en som springer fram og tilbake og tar seg av all logistikken, sier han og flirer.

– Det er også litt for å få den underholdningen, sier Filip.

– Ingenting av det jeg har hisset meg opp over har hjulpe noen ting som helst. Så det har vært en ren underholdningsmessig sak. Ingenting hjalp. Så jeg må slutte, jeg kaster bare bort masse energi på det, istemmer Gjert.

Korreksen fra OL-arrangøren fikk altså ingen store følger for Team Ingebrigtsen, annet enn at de ikke fikk trene like lenge som de ønsket. Men formen er uansett allerede på plass, skal vi tro løpebrødrene.

Mål om å vinne

Både Filip og Jakob skal løpe kvalifisering på 1500 meter natt til tirsdag, norsk tid. Der er Jakob en av gullkandidatene, mens Filip er en medalje-outsider.

– Jeg føler jeg har ventet lenge på å delta her i Tokyo. Jeg føler de forberedelsene vi har gjort har gått bra, utenom at jeg ble syk uka før Bislett Games. Jeg har ikke fått konkurrert så mye som jeg skulle ønske, men det har med hvordan situasjonen er. Formen skal være bra, sier Jakob.

På spørsmål fra NRK om sølv vil være et nederlag, svarer han:

– Det spørs veldig hvordan man ser på det, men alle som stiller opp her i OL har et ønske og et mål om å vinne. Jeg driver med dette fordi jeg vil bli best, men samtidig må man være realistisk, og (Timothy) Cheruiyot har vært umulig å slå de siste årene, sier Jakob.

Storebror Henrik er skadet og deltar ikke i OL.

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal