Tok to gull i fjor – i år dropper de mesterskapet: – Har aldri brydd oss

HOLE/OSLO (NRK): I forrige EM i terrengløp tok Filip Ingebrigtsen seieren i seniorklassen, mens Jakob tok juniorgull. I år må de droppe mesterskapet.

Filip Ingebrigtsen vant EM-gull i terrengløp

VISTE MUSKLER: Filip Ingebrigtsen var raskest på 10 kilometer i EM i terrengløp i fjor.

Foto: Skjermdump / NRK

Brødrene Ingebrigtsen starter OL-sesongen om under to uker. En del av forberedelsene til Tokyo-lekene blir derimot annerledes enn de var frem mot VM i Doha.

For EM i terrengløp i Portugal den 8. desember er nå uaktuelt.

– I år blir det ikke tid til det. Sesongen er så komprimert at vi må velge vekk noe. Det gir seg selv, så det er ingens valg, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

– Betyr ikke noe

I Nederland i desember i fjor overrasket Filip Ingebrigtsen de fleste da han sikret gullet i terreng-EM. Og Jakob Ingebrigtsen overbeviste nok en gang da han vant juniorklassen.

– For Filip i fjor var det en viktig seier for ham. Sånn er det jo, når man har på startnummer er poenget å vinne. Når man først er der er det viktig å vinne, men det er ikke viktig nok i en OL-sesong, mener trenerfaren, som ikke synes det er trist å gi fra seg sjansen til å forsvare to gull.

Familien er på treningssamling «på andre siden av verden» på tidspunktet, og derfor er deltakelsen vanskelig.

– Vi har aldri brydd oss noe særlig om EM i terreng, men passer det inn så er det greit, ellers er det ikke noe vi holder på med, så det betyr ikke noe.

– Vi liker å springe løp, men hvis det ikke passer inn i forberedelsene kan vi nesten ikke være med på det, sier Jakob Ingebrigtsen.

Legger OL-plan

Filip Ingebrigtsen vil derimot ikke garantere at han ikke stiller opp..

– Det er ikke 100 prosent bestemt, men foreløpig er det vanskelig å få til.

Også innendørs-VM i Kina står brødrene som forventet over, men resten av OL-sesongen er ikke spikret ennå.

– Jeg har sendt en grovplan til guttene, så får vi se, sier Gjert Ingebrigtsen, som anslår at de vil stille i fire til fem Diamond League-stevner neste år.

Jakob, som brukte ferien på å sette norsk rekord på 10 kilometer gateløp, gleder seg allerede til sesongstart. VM-skuffelsen har han ristet av seg.

– Jeg har perset på alle distanser. De tidene jeg har løpt og resultatene jeg har fått, står i stil med prestasjonen i VM, så jeg er svært fornøyd med sesongen. Når jeg har fått VM litt på avstand er jeg stolt av hva jeg fikk til der. Jeg slo mange gode. Men der og da er det lett å bli litt oppgitt, når man nesten kan ta på medaljene.

Siste nytt

 • Verdscup-laget til Östersund

  Desse er tekne ut til verdscup-opninga i skiskyting i ôstersund frå 28. november til 8. desember:

  Kvinner: Tiril Kampenhaug Eckhoff, Emilie Kalkenberg, Karoline Knotten, Marte Olsbu Røiseland, Ingrid Landmark Tandrevold. Troppen blir supplert med enten Synnøve Solemdal eller Thekla Brun-Lie etter sprinten i IBU-cupen på Sjusjøen.

  Menn: Lars Helge Birkeland, Erlend Øvereng Bjøntegaard, Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen, Johannes Dale.

  Sesongstart Skiskyting Sjusjøen
  Foto: Geir Olsen / Geir Olsen
 • Ørjan Nyland i mål mot Malta

  Ørjan Nyland erstattar Rune Almenning Jarstein som keeper på Norges lag mot Malta i kveld.

  Landslagssjef Lars Lagerbäck gjer tre endringar til frå laget som slo Færøyane 4-0 fredag: Jonas Svensson, Birger Meling og Mats Møller Dæhli går inn for Omar Ebdellaoui, Haitam Aleesami og Ole Selnæs.

  Laget ser dermed slik ut: Ørjan Nyland, Jonas Svensson, Kristoffer Ajer, Tore Reginiussen, Birger Meling, Iver Fossum, Sander Berge, Markus Henriksen, Mats Møller Dæhli, Alexander Sørloth, Joshua King.

  Kampstart på Malta er kl 20.45.

  Ørjan Nyland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Slo tilbake etter tabbe

  De norske curlingherrene i EM slo tilbake etter kosttabben som kostet seieren mot England i går. Ulsrud og co vant 8-7 over Danmark, og står nå med to seire og to tap etter fire kamper.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Cathal Mcnaughton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal