Hopp til innhold

Tok to gull i fjor – i år dropper de mesterskapet: – Har aldri brydd oss

HOLE/OSLO (NRK): I forrige EM i terrengløp tok Filip Ingebrigtsen seieren i seniorklassen, mens Jakob tok juniorgull. I år må de droppe mesterskapet.

Filip Ingebrigtsen vant EM-gull i terrengløp

VISTE MUSKLER: Filip Ingebrigtsen var raskest på 10 kilometer i EM i terrengløp i fjor.

Foto: Skjermdump / NRK

Brødrene Ingebrigtsen starter OL-sesongen om under to uker. En del av forberedelsene til Tokyo-lekene blir derimot annerledes enn de var frem mot VM i Doha.

For EM i terrengløp i Portugal den 8. desember er nå uaktuelt.

– I år blir det ikke tid til det. Sesongen er så komprimert at vi må velge vekk noe. Det gir seg selv, så det er ingens valg, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

– Betyr ikke noe

I Nederland i desember i fjor overrasket Filip Ingebrigtsen de fleste da han sikret gullet i terreng-EM. Og Jakob Ingebrigtsen overbeviste nok en gang da han vant juniorklassen.

– For Filip i fjor var det en viktig seier for ham. Sånn er det jo, når man har på startnummer er poenget å vinne. Når man først er der er det viktig å vinne, men det er ikke viktig nok i en OL-sesong, mener trenerfaren, som ikke synes det er trist å gi fra seg sjansen til å forsvare to gull.

Familien er på treningssamling «på andre siden av verden» på tidspunktet, og derfor er deltakelsen vanskelig.

– Vi har aldri brydd oss noe særlig om EM i terreng, men passer det inn så er det greit, ellers er det ikke noe vi holder på med, så det betyr ikke noe.

– Vi liker å springe løp, men hvis det ikke passer inn i forberedelsene kan vi nesten ikke være med på det, sier Jakob Ingebrigtsen.

Legger OL-plan

Filip Ingebrigtsen vil derimot ikke garantere at han ikke stiller opp..

– Det er ikke 100 prosent bestemt, men foreløpig er det vanskelig å få til.

Også innendørs-VM i Kina står brødrene som forventet over, men resten av OL-sesongen er ikke spikret ennå.

– Jeg har sendt en grovplan til guttene, så får vi se, sier Gjert Ingebrigtsen, som anslår at de vil stille i fire til fem Diamond League-stevner neste år.

Jakob, som brukte ferien på å sette norsk rekord på 10 kilometer gateløp, gleder seg allerede til sesongstart. VM-skuffelsen har han ristet av seg.

– Jeg har perset på alle distanser. De tidene jeg har løpt og resultatene jeg har fått, står i stil med prestasjonen i VM, så jeg er svært fornøyd med sesongen. Når jeg har fått VM litt på avstand er jeg stolt av hva jeg fikk til der. Jeg slo mange gode. Men der og da er det lett å bli litt oppgitt, når man nesten kan ta på medaljene.

Siste nytt

  • Molde møter Sarpsborg i cupen – VIF trakk HamKam

    Molde skal opp mot Sarpsborg i jakten på kvartfinaleplass i årets fotball-NM.

    Molde slo Hødd 3-1 onsdag og sikret seg en plass i den fjerde runden.

    Lillestrøm overrasket og slo Bodø/Glimt 4-2 onsdag. «Fugla» møter Strømsgodset i den neste fasen. Kampene spilles 8. mai før det blir et opphold fram til høstsesongen.

    Vålerenga slo ut Tromsø på hjemmebane onsdag og får ny hjemmekamp når HamKam kommer på besøk.

    I alt åtte eliteserielag er ute av årets cup. I tillegg til Molde og Lillestrøm er Fredrikstad, KFUM Oslo, HamKam, Strømsgodset, Viking og Sarpsborg 08 videre.

    Molde vant cupen i fjor med 1-0-seier over Glimt.

    Alle kampene:

    Eidsvold Turn – Sandnes Ulf

    Stabæk – Bryne

    Strømsgodset – Lillestrøm

    Raufoss – Fredrikstad

    Vålerenga – HamKam

    Lysekloster – KFUM

    Molde – Sarpsborg

    Levanger – Viking (NTB)

    Molde
    Foto: NTB
  • Hoelgaard på tiendeplass i Frankfurt

    Markus Hoelgaard ble beste nordmann i éndagsrittet Eschborn-Frankfurt onsdag. Det tradisjonsrike rittet ble som vanlig arrangert 1. mai og er et ritt som Alexander Kristoff har vunnet flere ganger tidligere.

    Løypa har de siste to utgavene blitt gjort hardere og opp Feldberg for andre gang måtte Kristoff slippe. Det norske Uno-X-laget satt da med Ådne Holter, Søren Wærenskjold, Odd Christian Eiking og Markus Hoelgaard i feltet.

    Wærenskjold måtte slippe i rittets siste stigning og til slutt ble det en spurt fra en gruppe på 36 ryttere. Der var Maxime Van Gils best og vant foran Alex Aranburu og Riley Sheehan.

    Hoelgaard ble nummer ti i spurten, mens Holter og Eiking kom inn til henholdsvis 28. og 29. plass.

    Markus Hoelgaard
    Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • Vålerenga videre i cupen: Første hjemmeseier på 227 dager

    Vålerenga rykket på dramatisk vis ned i fjor. Mye av grunnen var at de slet stort på hjemmebane i Oslo, hvor de kun vant tre av 18 kamper (15 seriekamper, to cupkamper og én kvalifiseringskamp).

    Også årets sesong har startet dårlig på hjemmebane, med ett poeng på de to første seriekampene.

    Onsdag fikk Vålerenga endelig juble for seier igjen på hjemmebane, deres første hjemmeseier siden de slo Aalesund i serien 17. september i fjor.

    I etterkant av det hadde de spilt åtte hjemmekamper uten seier, før de altså kunne innkassere cupavansement etter 1-0 mot Tromsø.

    Simen Juklerød scoret kampens eneste mål med et godt plassert skudd i første ekstraomgang.

    For Tromsø fortsetter katastrofe-starten på sesongen. Fjorårets bronsevinner i Eliteserien har tapt samtlige fire kamper i Eliteserien til nå i år og er nå også slått ut av cupen.

    Vålerenga

Sendeplan

Kl. Program Kanal