Hopp til innhold

Ingebrigtsen sjokkert over eget gull: – Helt usaklig

Filip Ingebrigtsen trodde ikke han hadde sjans til å hevde seg i EM i terrengløp, men på sisterunden var han helt suveren.

– Det hadde jeg ikke trodd. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det blir som at Vebjørn (Rodal) skal vinne 10.000 meter på bane. Det er helt usaklig, sier Ingebrigtsen til NRK.

NRK-ekspert Rodal, som kommenterte løpet, kontret med at det ville vært som om OL-vinneren på 800 meter vant halvmaraton.

Altså helt utenkelig.

Nå er nemlig Filip Ingebrigtsen europamester også i terrengløp.

Og det er særlig overraskende fordi det har vært brødrene hans som har utmerket seg på lengre distanser.

Filip Ingebrigtsen viste muskler

FLEKSER: Filip Ingebrigtsen viste muskler i målområdet.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

Filip Ingebrigtsen holder vanligvis «halvveis», som han selv påpeker.

Men nordmannen hadde faktisk full kontroll hele løpet – og på sisterunden skrudde mellomsteblad Ingebrigtsen virkelig opp tempoet.

Isaac Kimeli var sjanseløs og måtte slippe lenge før målstreken.

– Det er ofte sånn at man takler ting veldig bra når man er godt trent. Jeg må si jeg er overrasket over at de andre slipper. Jeg la meg der jeg hadde planlagt, og hadde egentlig tenkt til å ligge der. Men så detter de av en etter en de siste rundene, sier Ingebrigtsen.

– Valgte rett da vi droppet fest og moro

Lillebror Jakob Ingebrigtsen mener det var fortjent at broren endelig fikk gullmedaljen, etter mye uflask i året som gikk.

– Filip så veldig lett ut i dag. Det var fortjent etter alt han gikk glipp av, og kanskje skulle hatt i 2018, sier lillebror Jakob Ingebrigtsen og peker til da Filip ramlet ut av gullkampen i EM på både 1500 meter og 5000 meter – to gull han for øvrig tok selv.

Selv tok Jakob gull for juniorer tidligere på dagen. Dermed ble det to gull på Team Ingebrigtsen.

– Den dagen her har vært litt i overkant, med to gull i EM i terreng. Men vi visste vi prioriterte rett da vi valgte å trene til EM i terreng, i stede for å delta på fest og moro, sier Gjert Ingebrigtsen med et smil.

– Henrik hadde en dårlig dag

Faren, som stort sett bestemmer alt i familien, mener dagens prestasjon fra Filip viser at han blir farlig i større mesterskap på bane.

Friidrett, NM i Byrkjelo 2018.

FORNØYD: Gjert Ingebrigtsen

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Han viser at han har kapasiteten, og det har tatt noen år å få opp kapasiteten. Det blir veldig kjekt å løpe 1500 meter og 5000 meter i mesterskap de neste årene, både i OL og i VM. Jeg tror de har litt å gjøre der og, sier Gjert Ingebrigtsen.

Men det fløt ikke like godt for alle. Storebror Henrik Ingebrigtsen endte til slutt på en 18.-plass, og Gjert avslører Henrik mente formen var dårlig allerede før start.

– Henrik sa til meg før start, at han kjente han hadde en dårlig dag. Han sa at «det her går ikke», forteller Gjert.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal