Hopp til innhold

Hushovd vant NM: – Jeg er i Tour de France-form

Lørdag ble det klart at Thor Hushovd ble vraket til Tour de France. Søndag knuste han den norske sykkeleliten i NM i Grimstad.

hushovd

Thor Hushovd kunne strekke armene i været å juble for NM-seier på hjemmebane. Med denne seieren slo han tilbake etter å ha blitt vraket fra Tour de France.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Jeg kjørte så sinnssykt sterkt i dag og jeg er så utrolig glad, sier Thor Hushovd til NRK.

Det har vært noen tøffe dager for Thor Hushovd. Nylig fikk han den tunge beskjeden fra BMC om at han ikke får være med til Tour de France.

Men søndag fikk Grimstad-syklisten en liten revansj etter en maktdemonstrasjon i NM-fellesstarten på hjemmebane.

Stolt vinner

Hushovd vant rittet med få meter foran Tour de France-klare Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

Han syklet alene de to siste rundene og klarte å stå imot angrepene fra hovedfeltet.

– Først og fremst kjørte jeg for å vinne NM og for å få mesterskapstrøya. Men jeg viser at jeg er i Tour de France-form – at jeg ikke burde være hjemme, sier Hushovd.

Det ble altså en svært spennende og intens fellesstart der de norske proffene knivet om NM-tittelen helt til siste slutt.

Da det gjensto drøye 37 kilometer igjen av rittet gikk talentet Sondre Holst Enger og spurtkanonen Alexander Kristoff i brudd og fikk flere sekunder ned til forfølgergruppen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hushovd

Det var ikke bare hvem som helst Thor Hushovd slo i dag. Hele den norske sykkeleliten stilte i rittet i Grimstad. Her er Gabriel Rasch, Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug, Thor Hushovd og Alexander Kristoff før starten.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Rykket fra

Bak jaget blant annet Hushovd og Boasson Hagen som etter hvert klarte å spise inn halvminuttet Kristoff og Holst Enger hadde fått.

Så smalt det fra Tour de France-vrakede Hushovd. «Oksen fra Grimstad» viste at han fortsatt kan – og rykket fra tetgruppen.

Hushovd fikk mange sekunder, men etter et par kilometer i tet begynte grimasene i ansiktet til 35-åringen å vise at dette skulle bli mer spennende enn Hushovd ønsket.

Men BMC-proffen hadde nok krefter og klarte å holde konkurrentene unna. Da han trillet over målstreken løftet han armene og jublet høyt foran hjemmefansen i Grimstad.

Alexander Kristoff, som tok andreplassen, mener at Hushovd er i god nok form til å sykle i Tour de France.

– Han viser det i dag. Dette er en hilsen til BMC fra han – en «se på meg, jeg er best i Norge». Han viser at han burde vært med. Men BMC tok feil med meg også, så de har valgt feil før, sier Kristoff om sitt gamle lag til TV 2.

– En av de beste

Hushovd forteller at han vil ta en evaluering i kveld på hva han skal gjøre fremover i og med at han ikke får delta i Tour de France.

– Jeg skal kjøre løp og gjøre en god høstsesong. Jeg vil vise at jeg er en av de beste rytterne, sier 35-åringen til NRK.

– Er du med i Tour de France neste år og vinner etapper?

– Det håper jeg selvfølgelig. Det er det som er målet, svarer Hushovd.

Thor Hushovd ble norgesmester på landeveisritt i Grimstad søndag. NRK pratet med Hushovd rett etter målgang. En glad norgesmester var også skuffet over vrakingen fra Tour de France.

– Jeg burde ikke være hjemme fra Tour de France

Siste nytt

 • Sverige-sjefen stormet ut av intervju: – Dere snakker dritt

  De svenske fotballherrene vant oppskriftsmessig 5-0 hjemme mot Aserbajdsjan i den andre runden i EM-kvalifiseringen mandag kveld.

  Etter kampen ble det likevel svært dårlig stemning i Viaplays fotballstudio, hvor Sveriges landslagstrener Janne Andersson var på besøk.

  – Dere snakker dritt etter en 5-0-seier. Det er så dårlig, tordnet han.

  Andersson slo spesielt hardt tilbake mot fotballekspert Bojan Djordic etter å ha fått spørsmål om hvorfor ikke Jesper Karlsson fikk spille mer.

  Krangelen eskalerte videre, hvor Djordic fortalte Andersson at «du representerer ti millioner mennesker». Treneren svarte med å spørre «hvem representerer du?».

  – Sverige så klart, svarte Djordic.

  Han er født i Serbia, men er oppvokst i Sverige og har representert landet på U21-landslaget.

  – Forsøker du å si at jeg burde spilt for Serbia? spurte han Andersson, som til slutt forlot intervjuet.

  RB Leipzig-spiller Emil Forsberg scoret 1-0 i første omgang, før et selvmål fra gjestene sørget for 2-0 etter 65 minutter.

  Med ti minutter igjen la Viktor Gyökeres på til 3-0, før Jesper Karlsson og Anthony Elanga scoret 4-0 og 5-0 helt på tampen.

  Dermed fikk Sverige en solid opptur etter 0-3-tapet mot Belgia i forrige kvalifiseringskamp.

  De øvrige resultatene i mandagens EM-kvalifiseringskamper:

  Nederland 3-0 Gibraltar, Polen 1-0 Albania, Moldova 0-0 Tsjekkia, Østerrike 2-1 Estland, Ungarn 3-0 Bulgaria, Montenegro 0-2 Serbia.

  UEFA EURO 2024 Qualifiers - Group F - Sweden v Belgium
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Storhamar best i amper semifinale – Vålerenga med kniven på strupen

  Det femte oppgjøret mellom Storhamar og Vålerenga i semifinaleserien i NM-sluttspillet endte med 3-0-seier til hjemmelaget, som dermed leder 3-2 sammenlagt.

  Det betyr at Vålerenga må vinne hjemme i Jordal Amfi førstkommende onsdag for at drømmen om NM-finale mot Stavanger Oilers skal leve videre.

  Allerede før to minutter var unnagjort av mandagens kamp på Hamar, tente det til etter en tøff takling fra hjemmelagets Martin Rønnild. Hele fire spillere måtte ta en tur ut på sidelinjen i kjølvannet av klammeriet på isen.

  – Ikke glad i hverandre Storhamar og Vålerenga, konkluderte TV 2s hockeyekspert Erik Follestad på Twitter underveis i kampen.

  Kort tid etter tumultene åpnet vertene scoringsballet. David Booth satte pucken i mål etter slurvete forsvarsspill fra bortelagets Stefan Espeland.

  Drøye ti minutter senere maktet Storhamar å utnytte én mann mer på isen da Jacob Berglund la på til 2-0, som også var resultatet etter første periode.

  I andre periode var begge lag farlig frempå ved flere anledninger, men verken Storhamar eller Vålerenga fant veien til nettmaskene. Tross målløs andreperiode gikk det som i den første tidvis hardt for seg mellom de to kamphanene.

  Gjestene forsøkte febrilsk å skaffe seg en viktig redusering i den tredje og siste perioden, og fikk en gylden mulighet med 5 mot 3 i en liten periode. Det klarte de imidlertid ikke å utnytte, og til slutt var det Storhamar som satte inn 3-0 på tampen.

  – Det er svakt 5 mot 3. Da er denne kjørt. Et Vålerenga som av en eller annen grunn virker blottet for selvtillit - og har gjort det siden 1-0, skrev Viaplays Kasper Wikestad på Twitter i den tredje perioden.

  Samtlige av de fem oppgjørene så langt har endt med hjemmeseier. For Vålerengas del må den trenden fortsette på onsdag dersom det skal bli NM-finale for Oslo-laget.

  NM sluttspill menn ishockey mellom Storhamar og Vålerenga
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Emil Iversen opereres - mister NM

  Langrennsløper Emil Iversen skal operere bihulene tirsdag. Det forteller han til NRK.

  VG omtalte saken først.

  Operasjon innebærer full narkose og to uker uten fysisk aktivitet. Dermed ryker også NM på Tolga for trønderen.

  – Helsa og kroppen spiller ikke på lag i det hele tatt. Det er bare å innse det. Jeg har vært heldig og fått god hjelp. Vi har testet litt luftveier og bihuler, og funnet ut ting som kanskje ikke er 100 prosent og som kan hjelpe meg på veien tilbake, forteller Iversen til NRK.

  – Da er det veldig enkelt å bare kalle det en dag. Da spurte jeg om å få en operasjon så fort som mulig. Det har fått fort i svingene, og da ble det før NM del to, fortsetter skiløperen.

  Landslagsløperen har hatt en svært tung sesong, og tidligere denne måneden fortalte han til NRK at han forbereder seg på en tid utenfor landslaget.

  Emil Iversen
  Foto: Fredrik Tombra / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste