Hopp til innhold

Hushovd vant NM: – Jeg er i Tour de France-form

Lørdag ble det klart at Thor Hushovd ble vraket til Tour de France. Søndag knuste han den norske sykkeleliten i NM i Grimstad.

hushovd

Thor Hushovd kunne strekke armene i været å juble for NM-seier på hjemmebane. Med denne seieren slo han tilbake etter å ha blitt vraket fra Tour de France.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Jeg kjørte så sinnssykt sterkt i dag og jeg er så utrolig glad, sier Thor Hushovd til NRK.

Det har vært noen tøffe dager for Thor Hushovd. Nylig fikk han den tunge beskjeden fra BMC om at han ikke får være med til Tour de France.

Men søndag fikk Grimstad-syklisten en liten revansj etter en maktdemonstrasjon i NM-fellesstarten på hjemmebane.

Stolt vinner

Hushovd vant rittet med få meter foran Tour de France-klare Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

Han syklet alene de to siste rundene og klarte å stå imot angrepene fra hovedfeltet.

– Først og fremst kjørte jeg for å vinne NM og for å få mesterskapstrøya. Men jeg viser at jeg er i Tour de France-form – at jeg ikke burde være hjemme, sier Hushovd.

Det ble altså en svært spennende og intens fellesstart der de norske proffene knivet om NM-tittelen helt til siste slutt.

Da det gjensto drøye 37 kilometer igjen av rittet gikk talentet Sondre Holst Enger og spurtkanonen Alexander Kristoff i brudd og fikk flere sekunder ned til forfølgergruppen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hushovd

Det var ikke bare hvem som helst Thor Hushovd slo i dag. Hele den norske sykkeleliten stilte i rittet i Grimstad. Her er Gabriel Rasch, Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug, Thor Hushovd og Alexander Kristoff før starten.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Rykket fra

Bak jaget blant annet Hushovd og Boasson Hagen som etter hvert klarte å spise inn halvminuttet Kristoff og Holst Enger hadde fått.

Så smalt det fra Tour de France-vrakede Hushovd. «Oksen fra Grimstad» viste at han fortsatt kan – og rykket fra tetgruppen.

Hushovd fikk mange sekunder, men etter et par kilometer i tet begynte grimasene i ansiktet til 35-åringen å vise at dette skulle bli mer spennende enn Hushovd ønsket.

Men BMC-proffen hadde nok krefter og klarte å holde konkurrentene unna. Da han trillet over målstreken løftet han armene og jublet høyt foran hjemmefansen i Grimstad.

Alexander Kristoff, som tok andreplassen, mener at Hushovd er i god nok form til å sykle i Tour de France.

– Han viser det i dag. Dette er en hilsen til BMC fra han – en «se på meg, jeg er best i Norge». Han viser at han burde vært med. Men BMC tok feil med meg også, så de har valgt feil før, sier Kristoff om sitt gamle lag til TV 2.

– En av de beste

Hushovd forteller at han vil ta en evaluering i kveld på hva han skal gjøre fremover i og med at han ikke får delta i Tour de France.

– Jeg skal kjøre løp og gjøre en god høstsesong. Jeg vil vise at jeg er en av de beste rytterne, sier 35-åringen til NRK.

– Er du med i Tour de France neste år og vinner etapper?

– Det håper jeg selvfølgelig. Det er det som er målet, svarer Hushovd.

Thor Hushovd ble norgesmester på landeveisritt i Grimstad søndag. NRK pratet med Hushovd rett etter målgang. En glad norgesmester var også skuffet over vrakingen fra Tour de France.

– Jeg burde ikke være hjemme fra Tour de France

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal