NRK Meny
Normal

Hushovd vant NM: – Jeg er i Tour de France-form

Lørdag ble det klart at Thor Hushovd ble vraket til Tour de France. Søndag knuste han den norske sykkeleliten i NM i Grimstad.

hushovd

Thor Hushovd kunne strekke armene i været å juble for NM-seier på hjemmebane. Med denne seieren slo han tilbake etter å ha blitt vraket fra Tour de France.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Jeg kjørte så sinnssykt sterkt i dag og jeg er så utrolig glad, sier Thor Hushovd til NRK.

Det har vært noen tøffe dager for Thor Hushovd. Nylig fikk han den tunge beskjeden fra BMC om at han ikke får være med til Tour de France.

Men søndag fikk Grimstad-syklisten en liten revansj etter en maktdemonstrasjon i NM-fellesstarten på hjemmebane.

Stolt vinner

Hushovd vant rittet med få meter foran Tour de France-klare Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

Han syklet alene de to siste rundene og klarte å stå imot angrepene fra hovedfeltet.

– Først og fremst kjørte jeg for å vinne NM og for å få mesterskapstrøya. Men jeg viser at jeg er i Tour de France-form – at jeg ikke burde være hjemme, sier Hushovd.

Det ble altså en svært spennende og intens fellesstart der de norske proffene knivet om NM-tittelen helt til siste slutt.

Da det gjensto drøye 37 kilometer igjen av rittet gikk talentet Sondre Holst Enger og spurtkanonen Alexander Kristoff i brudd og fikk flere sekunder ned til forfølgergruppen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hushovd

Det var ikke bare hvem som helst Thor Hushovd slo i dag. Hele den norske sykkeleliten stilte i rittet i Grimstad. Her er Gabriel Rasch, Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug, Thor Hushovd og Alexander Kristoff før starten.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Rykket fra

Bak jaget blant annet Hushovd og Boasson Hagen som etter hvert klarte å spise inn halvminuttet Kristoff og Holst Enger hadde fått.

Så smalt det fra Tour de France-vrakede Hushovd. «Oksen fra Grimstad» viste at han fortsatt kan – og rykket fra tetgruppen.

Hushovd fikk mange sekunder, men etter et par kilometer i tet begynte grimasene i ansiktet til 35-åringen å vise at dette skulle bli mer spennende enn Hushovd ønsket.

Men BMC-proffen hadde nok krefter og klarte å holde konkurrentene unna. Da han trillet over målstreken løftet han armene og jublet høyt foran hjemmefansen i Grimstad.

Alexander Kristoff, som tok andreplassen, mener at Hushovd er i god nok form til å sykle i Tour de France.

– Han viser det i dag. Dette er en hilsen til BMC fra han – en «se på meg, jeg er best i Norge». Han viser at han burde vært med. Men BMC tok feil med meg også, så de har valgt feil før, sier Kristoff om sitt gamle lag til TV 2.

– En av de beste

Hushovd forteller at han vil ta en evaluering i kveld på hva han skal gjøre fremover i og med at han ikke får delta i Tour de France.

– Jeg skal kjøre løp og gjøre en god høstsesong. Jeg vil vise at jeg er en av de beste rytterne, sier 35-åringen til NRK.

– Er du med i Tour de France neste år og vinner etapper?

– Det håper jeg selvfølgelig. Det er det som er målet, svarer Hushovd.

Thor Hushovd ble norgesmester på landeveisritt i Grimstad søndag. NRK pratet med Hushovd rett etter målgang. En glad norgesmester var også skuffet over vrakingen fra Tour de France.

– Jeg burde ikke være hjemme fra Tour de France

Siste nytt

 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Emil Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • USAs kvinner tok hockeygullet

  Finalen i ishockeyturneringen for kvinner ble en neglebitende affære mellom Canada og USA. Kampen endte 2–2 etter full tid, og kampen gikk til straffeslag.

  Der var USAs Jocelyne Lamoureux-Davidson eneste målscorer, og hun sikret USA OL-gull.

  USA
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin