17-åring tente Brann-håpet: – Tror ikke noen hadde sett det for seg

På Aspmyra ble det høydramatisk etter sen scoring av Bård Finne. Brann er nå to poeng unna kvalikplass.

Football, Eliteserien, Bodø/Glimt - Brann

LEVER: Brann-seier i neste kamp kan holde for å bli værende i Eliteserien.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Branns eliteseriehåp lever med nød og neppe etter å ha fått hjelp fra Rosenborg og scoret en sen overtidsscoring. Med 2-2 i Bodø lever fortsatt håpet for Brann.

– For et drama! utbrøt Joacim Jonsson i Eurosports studio.

Forutsetningene var slik: Med Glimt-seier ville det trolig bli seriegull, mens Brann ville slite med å holde seg i Eliteserien.

17-åring tente håpet

Og det så lenge ut til at det skulle bli slik, men sene scoringer fra Niklas Jensen Wassberg og Bård Finne kan ha reddet Brann.

– Det er fint momentum inn mot neste helg. Det er fortsatt like stor oppgave. Vi var heldige som gikk inn med bare 0-1 til pause, men vi var betydelig bedre i andre omgang. Selv på 0-2, så trodde jeg fortsatt på det, sier Horneland på Eurosports sending.

Eirik Horneland, Brann-trener

FORNØYD: Eirik Hornelands menn leverte en strålende snuoperasjon i Bodø.

Foto: Oddgeir Øystese / NRK

– Vi åpner veldig engstelig og spilte ball tilbake til Glimt hele tiden, mener Brann-treneren.

Brann-kapteinen Sivert Heltne Nilsen er stolt over snuoperasjonen.

– Det var helt utrolig å se den gå i mål. Det var jo i siste sekund, sier han til NRK.

– Jeg håper jo det sier noe (om Brann). Vi viser vilje og prøver å følge kampplanen helt ut, selv om vi ligger under, sier Heltne Nilsen.

Det var en 17-åring ved navn Niklas Jensen Wassberg som tente håpet for Brann, med 1-2-scoringen.

– Jeg tror ikke noen hadde sett for seg at jeg skulle score i Bodø, sier han til Eurosport.

Og ungguttens scoring kan være livsviktig for bergenserne.

– Det var ekstremt viktig, og det merker vi på humøret til guttene at det var et veldig viktig poeng å ta med oss, sier Wassberg til NRK etter kampen.

Han forteller at han forsøkte å ta det rolig på banen.

– Når jeg er ute på banen tenker jeg bare på å spille fotball og ha det gøy. Jobbe og gi en innsats for laget, sier han.

For Bodø/Glimt startet dominansen tidlig, og etter kun fire minutter sendte Brede Moe gultrøyene i ledelsen etter en godt slått corner.

Dermed ble oppoverbakken brattere for bergenserne.

Presset etter hvilen

Og det kunne blitt styggere allerede i første omgang. Amahl Pellegrino hadde flere store sjanser som kunne like gjerne endt med scoring.

I andre omgang skulle vondt bli til verre for Brann. Ulrik Saltnes var tilbake fra skade etter å ha vært ute i flere uker. Han spilte sin første kamp fra start, og svarte med å sette inn 2-0 for hjemmelaget.

Bodø/Glimt

Men Brann ga seg ikke, og satte inn et større press på Glimt. Niklas Wassberg headet inn en redusering for rødtrøyene, og dermed ble det dramatisk igjen.

For bergenserne trykket på, og Glimt visste samtidig at Molde hadde snudd kampen mot LSK og at gullet dermed ikke var trygt ennå. For Branns del hadde de lite å tape, ettersom Stabæk uansett hadde tapt.

Og de fikk betalt for presset. Nå blir det høydramatisk avslutning på Eliteserien.

Samtidig så det bra ut for Branns del i en annen kamp. Rosenborg vant 3-1 over Stabæk på Nadderud. Det betyr at det finnes fortsatt en sjanse for å unngå direkte nedrykk.

Det var rundt 25 Brann-supportere tok flyet opp til et iskaldt Bodø søndag ettermiddag, og de ble vitne til et drama som kan redde eliteseriespill for bergenserne.

I siste serierunde møter bergenserne Sarpsborg, som ikke har noe å spille for. Mjøndalen møter Bodø/Glimt og Stabæk møter Odd i Skien.

Sportsnyheter

Ronaldo tydelig misfornøyd med å bli byttet ut: – Det er forkastelig

Manchester United slo Brentford komfortabelt, men det var Cristiano Ronaldo-bilder som skulle stjele mye oppmerksomhet da han virket tydelig misfornøyd med å bli byttet av.

Siste nytt

 • Sørloth scoret da Real Sociedad senket Atlético

  Alexander Sørloth scoret det siste målet da Real Sociedad slo Atlético Madrid 2-0 og tok seg til kvartfinale i den spanske cupen.

  Han spilte fra start på topp sammen med David Silva hjemme i San Sebastian. Adnan Januzaj scoret det første målet da han vant i lufta og nikket inn høyreback Joseba Zalduas innlegg etter en drøy halvtime.

  I det 47. minutt nølte Atlético-stopper med ballen da han ble presset av Sørloth og Mikel Oyarzabal. Nordmannen vant ballen fra ham, satte full fart mot mål og plasserte ballen kaldt til side for keeper Jan Oblak. Dermed var kampen punktert.

  Sørloth ble byttet ut i sluttminuttene, men jobben var gjort.

  Sørloth
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
 • Tottenham med ellevill snuoperasjon

  Det så lenge mørkt ut for Tottenham da hjemmelaget Leicester først ledet 1-0 og så 2-1.

  Men så skrudde Spurs og Steven Bergwijn på turboen. Først satte nederlenderen inn 2-2 i det 96. minutt etter et flott forarbeid av Matt Doherty.

  Da det så ut til å bli poengdeling, var Bergwijn frempå igjen og satte inn 3-2 til Tottenham i det 97. minutt.

  Dermed ble det tre knallsterke poeng til Antonio Contes menn.

  Premier League - Leicester City v Tottenham Hotspur
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Graham Hansens Barcelona til supercupfinale

  Barcelonas kvinnelag slet med å få ballen i mål mot Real Madrid i den spanske supercupens semifinale, men Alexia Putellas ordnet 1-0-seier på overtid.

  Alexia har fått både Ballon d'Or (gullballen) og Fifas The Best-pris som årets spiller i verden. Onsdag frelste hun Barcelona med scoring på en stolperetur.

  Caroline Graham Hansen startet angrepet da hun sendte Jennifer Hermoso i fullt firsprang nedover høyresiden. Innlegget nådde Asisat Oshoala, som fra kort hold skjøt i stolpen. Ballen spratt ut til Alexia, som satte inn kampens enste mål på Spanias fotballforbunds anlegg i Madrid. (NTB)

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal