Hopp til innhold

17-åring tente Brann-håpet: – Tror ikke noen hadde sett det for seg

På Aspmyra ble det høydramatisk etter sen scoring av Bård Finne. Brann er nå to poeng unna kvalikplass.

Football, Eliteserien, Bodø/Glimt - Brann

LEVER: Brann-seier i neste kamp kan holde for å bli værende i Eliteserien.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Branns eliteseriehåp lever med nød og neppe etter å ha fått hjelp fra Rosenborg og scoret en sen overtidsscoring. Med 2-2 i Bodø lever fortsatt håpet for Brann.

– For et drama! utbrøt Joacim Jonsson i Eurosports studio.

Forutsetningene var slik: Med Glimt-seier ville det trolig bli seriegull, mens Brann ville slite med å holde seg i Eliteserien.

17-åring tente håpet

Og det så lenge ut til at det skulle bli slik, men sene scoringer fra Niklas Jensen Wassberg og Bård Finne kan ha reddet Brann.

– Det er fint momentum inn mot neste helg. Det er fortsatt like stor oppgave. Vi var heldige som gikk inn med bare 0-1 til pause, men vi var betydelig bedre i andre omgang. Selv på 0-2, så trodde jeg fortsatt på det, sier Horneland på Eurosports sending.

Eirik Horneland, Brann-trener

FORNØYD: Eirik Hornelands menn leverte en strålende snuoperasjon i Bodø.

Foto: Oddgeir Øystese / NRK

– Vi åpner veldig engstelig og spilte ball tilbake til Glimt hele tiden, mener Brann-treneren.

Brann-kapteinen Sivert Heltne Nilsen er stolt over snuoperasjonen.

– Det var helt utrolig å se den gå i mål. Det var jo i siste sekund, sier han til NRK.

– Jeg håper jo det sier noe (om Brann). Vi viser vilje og prøver å følge kampplanen helt ut, selv om vi ligger under, sier Heltne Nilsen.

Det var en 17-åring ved navn Niklas Jensen Wassberg som tente håpet for Brann, med 1-2-scoringen.

– Jeg tror ikke noen hadde sett for seg at jeg skulle score i Bodø, sier han til Eurosport.

Og ungguttens scoring kan være livsviktig for bergenserne.

– Det var ekstremt viktig, og det merker vi på humøret til guttene at det var et veldig viktig poeng å ta med oss, sier Wassberg til NRK etter kampen.

Han forteller at han forsøkte å ta det rolig på banen.

– Når jeg er ute på banen tenker jeg bare på å spille fotball og ha det gøy. Jobbe og gi en innsats for laget, sier han.

For Bodø/Glimt startet dominansen tidlig, og etter kun fire minutter sendte Brede Moe gultrøyene i ledelsen etter en godt slått corner.

Dermed ble oppoverbakken brattere for bergenserne.

Presset etter hvilen

Og det kunne blitt styggere allerede i første omgang. Amahl Pellegrino hadde flere store sjanser som kunne like gjerne endt med scoring.

I andre omgang skulle vondt bli til verre for Brann. Ulrik Saltnes var tilbake fra skade etter å ha vært ute i flere uker. Han spilte sin første kamp fra start, og svarte med å sette inn 2-0 for hjemmelaget.

Bodø/Glimt

Men Brann ga seg ikke, og satte inn et større press på Glimt. Niklas Wassberg headet inn en redusering for rødtrøyene, og dermed ble det dramatisk igjen.

For bergenserne trykket på, og Glimt visste samtidig at Molde hadde snudd kampen mot LSK og at gullet dermed ikke var trygt ennå. For Branns del hadde de lite å tape, ettersom Stabæk uansett hadde tapt.

Og de fikk betalt for presset. Nå blir det høydramatisk avslutning på Eliteserien.

Samtidig så det bra ut for Branns del i en annen kamp. Rosenborg vant 3-1 over Stabæk på Nadderud. Det betyr at det finnes fortsatt en sjanse for å unngå direkte nedrykk.

Det var rundt 25 Brann-supportere tok flyet opp til et iskaldt Bodø søndag ettermiddag, og de ble vitne til et drama som kan redde eliteseriespill for bergenserne.

I siste serierunde møter bergenserne Sarpsborg, som ikke har noe å spille for. Mjøndalen møter Bodø/Glimt og Stabæk møter Odd i Skien.

Sportsnyheter

Kritisk til Nordås-taktikk: – «Hvorfor fulgte du ikke din egen plan?»

Narve Gilje Nordås var sjanseløs i sesongens første Diamond League-stevne. Trener Gjert Ingebrigtsen er kritisk til taktikken underveis.

Siste nytt

  • Hovland trøblet igjen i PGA-comebacket

    Norges golfstjerne Viktor Hovland fikk en brutal start på dag to av PGA-turneringen i Charlotte i USA.

    Hovland startet på hull 10 og noterte seg for fire bogeyer på de seks første hullene. De siste tolv hullene endte tre under par og reddet dagen noe.

    Dermed endte dag to som den første med én over par.

    – Måten han snur denne dagen på, som startet så dårlig, er helt nydelig gjort, sa Discovery-kommentator Per Haugsrud.

    Turneringen i North Carolina har total premiesum på 20 millioner dollar. Enn så lenge er Xander Schauffele fra USA på topp.

    Hovland avsluttet fjorårssesongen strålende, men han har ikke klart å finne tilbake til storspillet så langt i år. Etter at han misset cuten i US Masters for en snau måned siden, tok han pause for å prioritere trening. (NTB)

    The Masters - Round One
    Foto: ANDREW REDINGTON / AFP
  • BA: Lysekloster har lagt inn protest etter cupkampen mot KFUM

    Lysekloster har lagt inn protest etter at KFUM Oslo brukte en suspendert spiller i runden før avansementet mot 2.-divisjonslaget.

    KFUM slo Lysekloster 3-2 onsdag.

    – Etter samtaler med advokater som har erfaring med slikt, har vi nå valgt å sende inn en protest, sier daglig leder Svein Kollen i Lysekloster til Bergensavisen.

    KFUM-spiller Adnan Hadzic spilte 3.-rundekampen mot Sogndal og endte opp med å få avgjørende betydning da han scoret i straffesparkkonkurransen.

    Samtidig hadde Hadzic gult kort fra både første og andre runde og skulle dermed ha vært plassert på tribunen. I neste runde slo KFUM ut Lysekloster som nå har lagt inn protest.

    En protest må varsles innen 48 timer etter kampslutt, det vil si før klokken 20 fredag. Like før fristen gikk ut, sendte Kollen og co. protesten inn til Norges Fotballforbund (NFF), skriver BA.

    I utgangspunktet er det Sogndal som er part i saken. Sogndal protesterte ikke etter nederlaget mot KFUM. NFF er kjent med tabben og har uttalt at de vil ta stilling til om det blir en sanksjonssak i neste uke, melder Bergensavisen.

    – Her har vi gjort en tabbe vi ikke har vært klar over. Det er bare å beklage det, sa daglig leder Thor Erik Stenberg i KFUM til VG. (NTB)

    NM i fotball 2024 Cup 4. runde: Lysekloster - KFUM Oslo (2-3)
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB
  • Fiasko for skadeplaget Casper Ruud i Roma

    Det snudde fort for Casper Ruud i Roma. Etter 6-0 i det første settet ble det trøbbel for nordmannen som sviktet på grusen.

    Ruud tapte til slutt 2.-rundekampen med sifrene 6-0, 4-6, 4-6.

    De to første settene var som dag og natt for Ruud. 6-0 på en halvtime med Kecmanovic som fikk behandling for ryggtrøbbel, ble fulgt opp av at Ruud måtte inn i behandlingsrommet i sett nummer to.

    Nordmannen så ut til å strekke litt på korsryggen før han forlot grusen.

    – Han er ikke typen til å gå ut hvis det ikke er noe. Jeg tror nok han kjente noe, sa TV 2s ekspert Christer Francke.

    I det avgjørende settet endte det med tap, kun det fjerde på grus denne sesongen.

    Tapet var det første mot Kecmanovic på grus. Ruud og Kecmanovic kjenner hverandre godt. De har spilt flere doubleturneringer sammen, og de har også stått på hver sin side av nettet en rekke ganger.

    Ruud har tatt seg til semifinalen i Roma tre ganger. Han debuterte i turneringen i 2019 som kvalifiseringsspiller og tok seg til kvartfinalen. Alle fire tapene i storturneringen har vært mot en topp ti-spiller.

    Men i Roma i år sa det stopp for Ruud, som av mange ses på som den største vinnerkandidaten i Grand Slam-turneringen Roland-Garros senere i mai. (NTB)

    Casper Ruud i Roma
    Foto: TIZIANA FABI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal