Kritisk Horneland: – Norske lag er for destruktive

LINZ/OSLO (NRK): Rosenborg-trener Eirik Horneland mener norske lag altfor ofte legger seg for lavt i møte med europeisk motstand. Det lover han å endre denne høsten.

Horneland

AMBISIØS: Eirik Horneland er klar på at Rosenborg skal spille sitt spill i Europa denne høsten.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Vi må våge å være Rosenborg, og det betyr at vi må ta tak i kampen, også på bortekampene.

Det sier Eirik Horneland på pressekonferansen før torsdagens møte med østerrikske LASK Linz, sesongens første kamp i gruppespillet av europaligaen. Der kom han med kritikk av norske lags tilnærming til bortekampene i Europa.

– Norske lag legger seg altfor ofte for lavt, og satser for mye på kontringer. Jeg tror man kan dra til Europa med ambisjoner om eget spill, og det ønsker vi å få til.

– Skal gå «all in» i Europa

I møte med nevnte LASK Linz, nederlandske PSV Eindhoven og portugisiske Sporting CP, må det trolig plukkes poeng på bortebane dersom Rosenborg skal være blant de to lagene som tar seg videre fra gruppespillet. Ifølge Horneland gjøres det ved å fokusere mest mulig på eget spill.

– Jeg tror vi lykkes best ved hjelp av godt angrepsspill, med fokus på gjenvinning. Norske lag skal gå «all in» i Europa. Det er den beste arenaen vi har, og man må bidra med positiv fotball for å heve det norske nivået.

Det har vært mangelvare, sier Rosenborg-treneren.

– Norske lag har en tendens til å spille veldig destruktivt på bortebane i Europa. Jeg har gjort det samme selv med Haugesund, og skal ikke dømme andre lag. Men vi kommer ikke til å spille destruktivt.

X02762

– MÅ VÆRE OFFENSIVE: Sier RBK-keeper André Hansen.

Foto: LISI NIESNER

Hansen: – Lett å bli defensiv

I kvalifiseringen til mesterligaen imponerte Rosenborg, blant annet da de slo Maribor 3–1 i Slovenia. I siste hinder før gruppespillet ble derimot Dinamo Zagreb for sterke i Kroatia, da de vant 2–0. 1–1 på Lerkendal sendte Zagreb til mesterligaen, mens Rosenborg altså skal spille i europaligaen. Horneland er fornøyd med det de leverte i kvalifiseringen.

– Vi var stort sett bra på bortebane, med unntak av førsteomgangen mot Dinamo Zagreb. Vi skal være kreative, og få til en bra RBK-utgave i Europa. I sommer beviste vi at det er mulig. Vi skal gi alle lagene i gruppa tøff motstand.

RBK-keeper André Hansen er helt enig med Horneland. Han sier han selv har kjent på følelsen av å være for defensiv i Europa.

– Det er ofte en gjenganger når man har tapt en kamp i Europa, at man sitter og lurer på hvorfor man ikke var mer offensiv fra start. Det er lett å bli defensive dersom man er uerfarne. Men om vi skal målet vårt om å gå videre fra gruppespillet må vi være på fra start, sier keeperen.

Hansen forteller at han har stor tro på at den offensive innstillingen vil resultere i avansement fra gruppespillet.

– Men om vi ikke lykkes med det skal vi i det minste sitte med en følelse av at vi har prøvd å spille vårt spill.

Siste nytt

 • Sancho blir i Dortmund

  Dortmunds Jadon Sancho har blitt sterkt koblet til Manchester United denne sommeren, men blir nå værende lagkamerat med Erling Braut Haaland minst en sesong til.

  Sportsdirektør Michael Zorc bekreftet avgjørelsen på en pressekonferanse under klubbens treningssamling i Sveits mandag.

  – Vi planlegger med Jadon Sancho. Han spiller for oss neste sesong. Jeg tror det svarer på alle spørsmål, sa Zorc.

  Sancho og Haaland
  Foto: Bernd Thissen / AP
 • Correa og Vrsaljko er koronasmittet

  Atlético Madrid opplyser at Angel Correa og Sime Vrsaljko er spillerne som i helgen fikk påvist koronavirus. Resten av troppen har levert negative tester.

  Etter de to smittetilfellene måtte hele laget og støtteapparatet testes på nytt for viruset før Atlético kan sette kurs mot Lisboa for kvartfinale mot RB Leipzig i mesterligaen.

  Atletico Madrid
  Foto: Hassan Ammar / AP
 • Islandsk motstand for RBK

  Rosenborg tar imot islandske Breidablik, mens Bodø/Glimt får Kauno Zalgiris fra Litauen på besøk i 1. kvalifiseringsrunde til europaligaen. Viking starter kvalifiseringen først i 2. runde. 1. runde spilles torsdag 27. august. De neste rundene spilles 17. september, 24. september og 1. oktober. På grunn av koronasituasjonen spilles det kun enkeltkamper i kvalifiseringen.

  Zach
  Foto: Ole Martin Wold / NTB s

Sendeplan

Kl. Program Kanal