Kritisk Horneland: – Norske lag er for destruktive

LINZ/OSLO (NRK): Rosenborg-trener Eirik Horneland mener norske lag altfor ofte legger seg for lavt i møte med europeisk motstand. Det lover han å endre denne høsten.

Horneland

AMBISIØS: Eirik Horneland er klar på at Rosenborg skal spille sitt spill i Europa denne høsten.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Vi må våge å være Rosenborg, og det betyr at vi må ta tak i kampen, også på bortekampene.

Det sier Eirik Horneland på pressekonferansen før torsdagens møte med østerrikske LASK Linz, sesongens første kamp i gruppespillet av europaligaen. Der kom han med kritikk av norske lags tilnærming til bortekampene i Europa.

– Norske lag legger seg altfor ofte for lavt, og satser for mye på kontringer. Jeg tror man kan dra til Europa med ambisjoner om eget spill, og det ønsker vi å få til.

– Skal gå «all in» i Europa

I møte med nevnte LASK Linz, nederlandske PSV Eindhoven og portugisiske Sporting CP, må det trolig plukkes poeng på bortebane dersom Rosenborg skal være blant de to lagene som tar seg videre fra gruppespillet. Ifølge Horneland gjøres det ved å fokusere mest mulig på eget spill.

– Jeg tror vi lykkes best ved hjelp av godt angrepsspill, med fokus på gjenvinning. Norske lag skal gå «all in» i Europa. Det er den beste arenaen vi har, og man må bidra med positiv fotball for å heve det norske nivået.

Det har vært mangelvare, sier Rosenborg-treneren.

– Norske lag har en tendens til å spille veldig destruktivt på bortebane i Europa. Jeg har gjort det samme selv med Haugesund, og skal ikke dømme andre lag. Men vi kommer ikke til å spille destruktivt.

X02762

– MÅ VÆRE OFFENSIVE: Sier RBK-keeper André Hansen.

Foto: LISI NIESNER

Hansen: – Lett å bli defensiv

I kvalifiseringen til mesterligaen imponerte Rosenborg, blant annet da de slo Maribor 3–1 i Slovenia. I siste hinder før gruppespillet ble derimot Dinamo Zagreb for sterke i Kroatia, da de vant 2–0. 1–1 på Lerkendal sendte Zagreb til mesterligaen, mens Rosenborg altså skal spille i europaligaen. Horneland er fornøyd med det de leverte i kvalifiseringen.

– Vi var stort sett bra på bortebane, med unntak av førsteomgangen mot Dinamo Zagreb. Vi skal være kreative, og få til en bra RBK-utgave i Europa. I sommer beviste vi at det er mulig. Vi skal gi alle lagene i gruppa tøff motstand.

RBK-keeper André Hansen er helt enig med Horneland. Han sier han selv har kjent på følelsen av å være for defensiv i Europa.

– Det er ofte en gjenganger når man har tapt en kamp i Europa, at man sitter og lurer på hvorfor man ikke var mer offensiv fra start. Det er lett å bli defensive dersom man er uerfarne. Men om vi skal målet vårt om å gå videre fra gruppespillet må vi være på fra start, sier keeperen.

Hansen forteller at han har stor tro på at den offensive innstillingen vil resultere i avansement fra gruppespillet.

– Men om vi ikke lykkes med det skal vi i det minste sitte med en følelse av at vi har prøvd å spille vårt spill.

Siste nytt

 • Bokser død fire dager etter kamp

  Den 27 år gamle bokseren Patrick Day (til høyre på bildet) døde onsdag, fire dager etter at han ble slått ut i tiende runde i en kamp i Chicago.

  Den amerikanske bokseren ble lørdag kveld slått ut i tiende runde i en kamp mot den tidligere olympiske bokseren Charles Conwell i Wintrust Arena i Chicago. Slaget som sendte Day i kanvasen, var så hardt at han etterpå fikk konstatert hjerneskade.

  Day ble lagt i kunstig koma, men livet sto ikke til å redde. Etter fire dager døde bokseren på sykehus.

  I et følelsesladd brev skrev motstanderen Conwell (21) at han aldri mente at noe slikt skulle skje.

  – Alt jeg ville var å vinne. Hvis jeg kunne tatt det tilbake, ville jeg gjort det. Ingen fortjener noe slikt, sto det i brevet som er gjengitt av BBC. (NTB)

  Bokser Patrick Day, til høyre
  Foto: Frank Franklin II / AP
 • Frisk endte uten poeng i CHL

  Frisk Asker tapte onsdag 3-7 mot finske Tappara og ryker ut av gruppespillet i Champions Hockey League med null poeng fra seks kamper. Det er aller første gang at et norsk lag ikke tar et eneste poeng i løpet av CHL-gruppespillet. Tidligere har Vålerenga (2014) og Stavanger (2017) tatt ett poeng, ifølge Budstikka.

  Anders Bastiansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sævik scorte i PSG-triumf

  Karina Sævik fant veien til nettmaskene i mesterligaen for PSG. Ti minutter ut i kampen banken Norges landslagsspiller inn det første av tre scoringen i 1. omgang. Sæviks PSG møtte Breidablik i mesterligaens første av to åttedelsfinaler.

  Karina Sævik
  Foto: Paris Saint-Germain

Sendeplan

Kl. Program Kanal