Hopp til innhold

Rune raste i utrolig dommertirade: – Du er en vits!

Danske Holger Rune storspilte mot verdensener Novak Djokovic og tok seg til semifinale i Roma. Men først lot han dommer Mohamed Lahyani få høre det.

Bilder fra Discovery+ og Eurosport Norge.

– Jeg er veldig stolt over meg selv, sier Holger Rune i et Eurosport-intervju, som mener nøkkelen lå i at han klarte å være modig gjennom hele kampen.

Rune slo serberen 6–2, 4–6, 6–2 i den prestisjetunge Masters-turneringen i Roma. Underveis så han seg nødt til å irettesette kamplederen.

– Hør på meg! Jeg har hatt deg som dommer tre eller fire ganger og du gjør feil hver eneste gang vi spiller, raste Rune underveis i kvartfinalen mot verdensener Novak Djokovic.

Italian Open

TAPTE: Novak Djokovic måtte gi tapt for den fremadstormende dansken i Roma. Serberen tapte også da de møttes i Masters 1000-finalen i Paris sist høst.

Foto: CIRO DE LUCA / Reuters

Rune vant det første settet 6–2 og trodde han hadde utlignet til 3–3 i det andre settet i egen serve. Istedenfor ble en ball dømt ut av dommer Lahyani og Djokovic klarte å snu gamet og øke til 4–2. Da Djokovic så holdt egen serve opp til 5-2, svartnet det for Rune, som langet ut mot dommeren.

Da han satt seg ned brølte han ut etter en fysioterapeut, før han begynte å ramse opp gangene han mener Lahyani gjort urett mot ham. Han viste da til to hendelser:

Finalen i Basel i fjor, da en teknisk feil gjorde at et reklameskilt skiftet farge midt under en slagveksling. Rune stoppet opp og mente poenget burde bli stanset, men poenget ble idømt motstanderen Felix Auger-Aliassime. Rune tapte også kampen til slutt.

Holger Rune

UTE ELLER INNE? Det var spørsmålet. Ifølge dommeren var ballen ute, noe Holger Rune ikke var fornøyd med.

Foto: CIRO DE LUCA / Reuters

Den andre hendelsen var i Madrid Open tidligere i vår, hvor Rune mente Lahyani hadde oversett en ball som gikk ut.

– Du er en vits, mann. Blir du straffet for dine feil? Svar på spørsmålet mitt? For hvis vi gjør en feil, så får vi en bot. Du får ikke. Så vennligst respekter spillerne, sa Rune til Lahyani.

Videobilder i etterkant viste at ballen var ute.

– Dommeren som får meg til å se dårlig ut

Noen sekunder senere fortsatte han tiraden med å rope opp mitt sitt eget trenerteam.

– Det er en vits. Denne fyren er en vits.

– Igjen er det dommeren som får meg til å se ut som en dårlig fyr. Det er alltid dommeren som får meg til å se dårlig ut. Alltid. Det er faen meg hans feil.

Holger Rune Roma

RASTE: Holger Rune lot dommer Mohamed Lahyani få høre det.

Foto: Gregorio Borgia / AP

Overdommer Carlos Sanches ble så kalt ut på banen og Rune gjentok kritikken nok en gang.

– Han gjør feil hver eneste gang. Ærlig talt, det blir siste gang jeg har denne fyren (som dommer). Han er mot meg hver eneste gang, sa Rune.

Rune brøt tilbake i det andre settet, men Djokovic vant til sluttet 6-4. Spillerne er nå i gang i det tredje og avgjørende settet. Vinneren møter vinneren av kampen mellom Casper Ruud og Francisco Cerundolo.

Du kan følge turneringen i Roma på Eurosport Norge og Discovery+.

Skapte store overskrifter mot Ruud

Dansken har det siste året etablert seg som en av verdens beste tennisspillere og er for øyeblikket rangert som nummer syv i verden. Han viste seg for alvor frem under French Open i fjor, hvor han kom til kvartfinalen.

Der endte det med tap mot Casper Ruud, i en kamp hvor Rune flere ganger ropte opp mot tribunen.

På et tidspunkt Ruud klar beskjed til sin danske kollega. Han virket lei den utagerende oppførselen.

– Han ba meg være stille, sa Ruud, som irriterte seg over at dansken ville at alle baller skulle sjekkes nøye selv om de var tydelig utenfor linjene.

Les også Ruud-leiren slår tilbake mot påstand: – Det er ren løgn

France Tennis French Open

Etter kampen utdypet Ruud frustrasjonen han kjente på underveis i kampen.

– Jeg kjenner ikke Holger personlig, men har sett på TV at det kan være mye drama til tider. Han er ung og ny og det kan skyldes, men når man er på en stor scene er det kanskje på tide å vokse opp litt.

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal