Hopp til innhold

Runes mor inn i debatten: – Det er jo pinlig

Etter at Casper Ruud (23) ble klar for semifinalen i Roland Garros-turneringen hevdet motstander Holger Rune at Ruud jublet i ansiktet hans etter kampen. Nå beskylder begge leire hverandre for løgn.

France Tennis French Open

KJØLIG: Et raskt håndtrykk mellom de to skandinavene.

Foto: Michel Euler / AP

Holger Rune hevder etter Casper Ruuds seier i kvartfinalen i Roland-Garros at Ruud var alt annet enn sportslig da kampen var over.

Dansken sier at Ruud skal ha vært i ekstase foran ham da de gikk mot garderobene.

– Teamet er egentlig hyggelige, men så går han bare direkte bort til meg og roper «Jaaaa» midt i ansiktet mitt, hevder Rune overfor danske Ekstra Bladet.

Det benekter Ruud-leiren.

– Det er rett og slett ren løgn, skriver far og trener Christian Ruud til NRK.

Svaret fra Ruud har fått Runes mor til å svare igjen.

– De kan jo ikke si annet. Det er jo pinlig. Faren hadde dratt, så han kan jo åpenbart ikke vite det. Det var kun hans fysiske trener som var der, hevder Aneke Rune, som er mor til Holger Rune, overfor Ekstra Bladet.

France Tennis French Open

VANT: Casper Ruud er klar for sin første semifinale i en Grand Slam-turnering.

Foto: Michel Euler / AP

NRK har forsøkt å komme i kontakt med Holger Rune via hans kontaktperson og mamma, Aneke Rune, men foreløpig ikke fått svar på henvendelsen.

NTB skriver at Christian Ruud ønsker ikke å kommentere de siste utspillene fra Aneke Rune.

Da de to skandinavene skulle takke for kampen, virket stemningen kjølig.

– Jeg ville ikke gi ham en klem etterpå. Han fikk en high five, og så ville jeg bare bort fra ham. Han var så usportslig i løpet av kampen og snakket til meg igjen og igjen, hevder Rune.

Dansken skriver på Instagram torsdag at han er frustrert over kampen mot Ruud, men at han skal jobbe med følelsene underveis i kamper.

– Jeg er klar over dette, og jeg skal forbedre meg, skriver Rune.

– Forlat

Ruud møtte noe i nærheten av sin rake motsetning på Philippe Chartier onsdag kveld. Mens nordmannen fremstod behersket og fokusert, slengte Rune meldinger mot tribunen, kastet racketen i bakken og hysjet på publikum.

– Det er mye rop og brøl og skrik og litt mye drama til tider, sier Ruud om oppførselen til sin danske rival.

For det skjedde noe rundt Rune hele tiden. Som da Ruud brøt danskens serve til stillingen 4–3 i tredje sett og han lot det gå ut over moren som satt på tribunen.

– Hvis du vil hjelpe, så forlat.

– Forlat. Forlat, ropte han fra benken midt på banen.

France Tennis French Open

FORLOT SETET: Aneke Rune, nederst til høyre, gjorde som sønnen ba henne om.

Foto: Michel Euler / AP

Aneke Rune gjorde som sønnen sa. Og det fungerte en liten stund. 19-åringen brøt umiddelbart tilbake og hevet seg et lite hakk.

Selv hevdet 19-åringen at det dreide seg om en misforståelse etter kampen. Det var slett ikke moren, men en annen. Hvem ville han ikke svare på.

Ruud: – På tide å vokse opp

All banningen og de voldsomme reaksjonene så ut til å få ham mer fokusert – og Ruud irritert. På et tidspunkt ga 23-åringen klar beskjed til sin danske kollega. Han virket lei den utagerende oppførselen.

– Han ba meg være stille, sier Ruud, som irriterte seg over at dansken ville at alle baller skulle sjekkes nøye selv om de var tydelig utenfor linjene.

Etter kampen utdypet Ruud frustrasjonen han kjente på underveis i kampen.

– Jeg kjenner ikke Holger personlig, men har sett på TV at det kan være mye drama til tider. Han er ung og ny og det kan skyldes, men når man er på en stor scene er det kanskje på tide å vokse opp litt, sier Ruud til den norske pressen i Paris og fortsetter:

– Det er andre spillere som også kan bli frustrert og sinna og knuse racketer, men jeg synes det går an å vise litt respekt for motstanderen og i mine øyne står det ikke så mye respekt av det han gjorde i dag, sier Ruud.

Samtidig hadde Rune akkurat kommet ut fra gangen som ledet inn til pressesonen. Han stod akkurat nærme nok til å kunne tyvlytte, men det er uvisst hvor mye han plukket opp av Ruuds tale.

NRK spurte den unge dansken hva han syns om at Ruud mente han burde vokse opp litt.

– Jeg vet ikke. Det han sa ved nettet var «må du sjekke hvert merke?» Det var veldig mørkt og det så ut som den nesten var inne, så jeg sjekket bare. så sa han «må du sjekke hver poeng?». Da sa jeg «ikke snakk til meg», sier Rune til NRK.

Holger Rune

FREKKAS: Holger Rune hysjet på publikum underveis i kampen.

Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Seieren ble sikret med sifrene 6–1, 4–6, 7–6, 6–3.

Enveiskjøring i starten

23-åringen fra Snarøya startet kampen i et forrykende tempo – og blåste Rune av banen på 33 minutter i første sett. Han så nesten uforskammet pigg ut.

Og det så ikke ut til at denne kampen skulle bli særlig lang.

Ruud fortsatte å spille godt i andre sett, men Rune tilpasset seg bedre og slapp nordmannen sjeldnere til med forehanden. Forskjellene utjevnet seg. Og dansken vippet settet i sin favør til enorm jubel fra publikum.

Så viste Ruud styrke da han etter et langt tredjesett sikret settet med 7–2 i tiebreak. Og i det fjerde viste han seg som en bedre spiller. Han brøt til stillingen 5–3 og sikret seieren på egen serve.

Nå venter kroatiske Marin Cilic (33) i neste kamp, etter at kroaten slo russiske Andrej Rubljov 5–7, 6–3, 6–4, 3–6, 7–6 før Ruud skulle i aksjon.

Semifinalene spilles fredag ettermiddag. Finalen starter søndag, klokken 15.00.

PS! Torsdag klokken 12.00 spiller Ulrikke Eikeri og mixed double-partner Joran Vliegen finale mot andreseedede Ena Shibahara og Wesley Koolhof.

Sportsnyheter

Her gråter rennlederen etter skandalen – nå kritiseres avgjørelsen

Hele 90 prosent av løperne gikk feil på kvinnenes fellesstart med skibytte på Beitostølen. Arrangøren legger seg flat.

Siste nytt

 • Høstmælingens lag tok gull i junior-VM – bronse til kvinnene

  Det norske herrelaget vant 7-6 over Italia etter forlengning i finalen i junior-VM curling lørdag. Kvinnelaget tok bronse med 7-5-seier over Canada.

  Lukas Høstmælingen var skip på laget som brøt den norske seierstørken i junior-VM for menn. Sjur Loen, Pål Trulsen, Thomas Ulsrud, Steffen Mellemseter, Eirik Mjøen og Magnus Ramsfjell har gjennom årene sikret seks bronse og ett sølv, men gullet manglet inntil lørdag.

  Det ble bare to nederlag på ni innledende kamper, før USA ble slått 10-3 i semifinalen og Italia nedkjempet i finalen.

  Norges lag, bestående av Høstmælingen, Eskil Eriksen, Magnus Lillebø og Tinius Haslev Nordbye, fikk en god start mot Italia i finalen og ledet 4-2 etter fem omganger.

  Etter åtte omganger hadde italienerne kommet tilbake i kampen og utlignet til 5-5. Norge tok ledelsen 6-5 før siste omgang, men Italia reddet seg inn med ett poeng i den tiende.

  Dermed måtte kampen avgjøres i forlengning. Høstmælingen og co. mestret nervepresset best og ble verdensmestere. Danmark tok bronsen med 10-9-seier over USA.

  Skip Torild Bjørnstad ledet det norske kvinnelaget til 7-5-seier over Canada i bronsekampen tidligere lørdag.

  En sterk sjetteomgang med tre poeng banet vei for norsk seier i kampen om den siste pallplassen. Det sto 7-4 før siste omgang, og Canada greide ikke skaffe seg de nødvendige poengene.

  Bjørnstad hadde med seg Eilin Kjærland, Ingeborg Forbregd og Nora Østgård på laget.

  Sveits vant turneringen med 10-3 over Japan i finalen.

  (NTB)

  Curling
  Foto: NTB
 • Topp-ti-plassering glapp for Kristoff i belgisk endagsritt – Tratnik seiret

  Uno-X-rytter Alexander Kristoff spurtet til 14.-plass i det belgiske verdenstourrittet Omloop Het Nieuwsblad lørdag. Vismas Jan Tratnik stakk av med seieren.

  Kristoff hang med hovedfeltet hele veien inn til mål, men var aldri med i kampen om seieren.

  Et sterkt brudd bestående av blant andre Wout Van Aert og Christophe Laporte så lenge ut til å skulle gjøre opp seg imellom om førsteplassen, men med i underkant av ti kilometer igjen til mål ble de hentet inn av hovedfeltet.

  Fra det nye hovedfeltet stakk så Tratnik og Nils Politt (UAE) ifra og fikk et forsprang. Duoen holdt unna, og i spurten var det Tratnik som sørget for karrierens største triumf.

  I feltet vant Van Aert spurten og sikret tredjeplassen foran blant andre Kristoff, Rasmus Tiller (nummer 32) og Markus Hoelgaard (nummer 36).

  Hele ti nordmenn stilte på startstreken sammen med et særdeles sterkt felt. Utover de sju nordmennene i Uno-X-trøya, var også Amund Grøndahl Jansen (Jayco Alula), Sven Erik Bystrøm (Groupama-FDJ) og Edvald Boasson Hagen (Decathlon AG2R) med.

  Rittet på de belgiske landeveier gikk over 202,2 kilometer mellom Gent og Ninove. Nederlandske Dylan van Baarle vant fjorårsutgaven. Da ble Kristoff nummer fire.

  Søndag er det nye muligheter for triumf på belgiske landeveier. Da deltar Uno-X i rittet Kuurne-Brussel-Kuurne. (NTB)

  Tour de France 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Kolstad klar for NM-finale – knuste Haslum i semifinalen

  Kolstad er finaleklar i NM etter å ha slått Haslum 33-26 i semifinalen lørdag. I kampen om tittelen møter de enten Elverum eller Kristiansand.

  Regjerende NM-mester Kolstad sikret seieren etter en overlegen andreomgang, men fikk tøff kamp i innledningen.

  Haslum gikk rett i strupen på Christian Berges menn og ledet 4-1 da det var spilt fem minutter. Kolstad våknet utover i førsteomgangen og fikk etter hvert oppgjøret inn i sitt spor. Til pause ledet de 16-12.

  Trønderne stakk ytterligere fra etter hvilen og ledet med sju mål snaue ti minutter inn i andreomgangen.

  Haslum var sjanseløse på å hente inn forspranget, og det endte med sjumålsseier.

  Kolstads stjernespiller Sander Sagosen ledet an med sju scoringer. Gabriel Setterblom hadde også en god kamp og scoret fem av Kolstads mål.

  Haslums Stig-Tore Moen Nilsen noterte seg for hele ni fulltreffere.

  Elverum og Kristiansand møtes til kamp om den andre finaleplassen senere lørdag. Finalen spilles søndag. (NTB)

  vn6t4Q0GkC8
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal