Hopp til innhold

Runes mor inn i debatten: – Det er jo pinlig

Etter at Casper Ruud (23) ble klar for semifinalen i Roland Garros-turneringen hevdet motstander Holger Rune at Ruud jublet i ansiktet hans etter kampen. Nå beskylder begge leire hverandre for løgn.

France Tennis French Open

KJØLIG: Et raskt håndtrykk mellom de to skandinavene.

Foto: Michel Euler / AP

Holger Rune hevder etter Casper Ruuds seier i kvartfinalen i Roland-Garros at Ruud var alt annet enn sportslig da kampen var over.

Dansken sier at Ruud skal ha vært i ekstase foran ham da de gikk mot garderobene.

– Teamet er egentlig hyggelige, men så går han bare direkte bort til meg og roper «Jaaaa» midt i ansiktet mitt, hevder Rune overfor danske Ekstra Bladet.

Det benekter Ruud-leiren.

– Det er rett og slett ren løgn, skriver far og trener Christian Ruud til NRK.

Svaret fra Ruud har fått Runes mor til å svare igjen.

– De kan jo ikke si annet. Det er jo pinlig. Faren hadde dratt, så han kan jo åpenbart ikke vite det. Det var kun hans fysiske trener som var der, hevder Aneke Rune, som er mor til Holger Rune, overfor Ekstra Bladet.

France Tennis French Open

VANT: Casper Ruud er klar for sin første semifinale i en Grand Slam-turnering.

Foto: Michel Euler / AP

NRK har forsøkt å komme i kontakt med Holger Rune via hans kontaktperson og mamma, Aneke Rune, men foreløpig ikke fått svar på henvendelsen.

NTB skriver at Christian Ruud ønsker ikke å kommentere de siste utspillene fra Aneke Rune.

Da de to skandinavene skulle takke for kampen, virket stemningen kjølig.

– Jeg ville ikke gi ham en klem etterpå. Han fikk en high five, og så ville jeg bare bort fra ham. Han var så usportslig i løpet av kampen og snakket til meg igjen og igjen, hevder Rune.

Dansken skriver på Instagram torsdag at han er frustrert over kampen mot Ruud, men at han skal jobbe med følelsene underveis i kamper.

– Jeg er klar over dette, og jeg skal forbedre meg, skriver Rune.

– Forlat

Ruud møtte noe i nærheten av sin rake motsetning på Philippe Chartier onsdag kveld. Mens nordmannen fremstod behersket og fokusert, slengte Rune meldinger mot tribunen, kastet racketen i bakken og hysjet på publikum.

– Det er mye rop og brøl og skrik og litt mye drama til tider, sier Ruud om oppførselen til sin danske rival.

For det skjedde noe rundt Rune hele tiden. Som da Ruud brøt danskens serve til stillingen 4–3 i tredje sett og han lot det gå ut over moren som satt på tribunen.

– Hvis du vil hjelpe, så forlat.

– Forlat. Forlat, ropte han fra benken midt på banen.

France Tennis French Open

FORLOT SETET: Aneke Rune, nederst til høyre, gjorde som sønnen ba henne om.

Foto: Michel Euler / AP

Aneke Rune gjorde som sønnen sa. Og det fungerte en liten stund. 19-åringen brøt umiddelbart tilbake og hevet seg et lite hakk.

Selv hevdet 19-åringen at det dreide seg om en misforståelse etter kampen. Det var slett ikke moren, men en annen. Hvem ville han ikke svare på.

Ruud: – På tide å vokse opp

All banningen og de voldsomme reaksjonene så ut til å få ham mer fokusert – og Ruud irritert. På et tidspunkt ga 23-åringen klar beskjed til sin danske kollega. Han virket lei den utagerende oppførselen.

– Han ba meg være stille, sier Ruud, som irriterte seg over at dansken ville at alle baller skulle sjekkes nøye selv om de var tydelig utenfor linjene.

Etter kampen utdypet Ruud frustrasjonen han kjente på underveis i kampen.

– Jeg kjenner ikke Holger personlig, men har sett på TV at det kan være mye drama til tider. Han er ung og ny og det kan skyldes, men når man er på en stor scene er det kanskje på tide å vokse opp litt, sier Ruud til den norske pressen i Paris og fortsetter:

– Det er andre spillere som også kan bli frustrert og sinna og knuse racketer, men jeg synes det går an å vise litt respekt for motstanderen og i mine øyne står det ikke så mye respekt av det han gjorde i dag, sier Ruud.

Samtidig hadde Rune akkurat kommet ut fra gangen som ledet inn til pressesonen. Han stod akkurat nærme nok til å kunne tyvlytte, men det er uvisst hvor mye han plukket opp av Ruuds tale.

NRK spurte den unge dansken hva han syns om at Ruud mente han burde vokse opp litt.

– Jeg vet ikke. Det han sa ved nettet var «må du sjekke hvert merke?» Det var veldig mørkt og det så ut som den nesten var inne, så jeg sjekket bare. så sa han «må du sjekke hver poeng?». Da sa jeg «ikke snakk til meg», sier Rune til NRK.

Holger Rune

FREKKAS: Holger Rune hysjet på publikum underveis i kampen.

Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Seieren ble sikret med sifrene 6–1, 4–6, 7–6, 6–3.

Enveiskjøring i starten

23-åringen fra Snarøya startet kampen i et forrykende tempo – og blåste Rune av banen på 33 minutter i første sett. Han så nesten uforskammet pigg ut.

Og det så ikke ut til at denne kampen skulle bli særlig lang.

Ruud fortsatte å spille godt i andre sett, men Rune tilpasset seg bedre og slapp nordmannen sjeldnere til med forehanden. Forskjellene utjevnet seg. Og dansken vippet settet i sin favør til enorm jubel fra publikum.

Så viste Ruud styrke da han etter et langt tredjesett sikret settet med 7–2 i tiebreak. Og i det fjerde viste han seg som en bedre spiller. Han brøt til stillingen 5–3 og sikret seieren på egen serve.

Nå venter kroatiske Marin Cilic (33) i neste kamp, etter at kroaten slo russiske Andrej Rubljov 5–7, 6–3, 6–4, 3–6, 7–6 før Ruud skulle i aksjon.

Semifinalene spilles fredag ettermiddag. Finalen starter søndag, klokken 15.00.

PS! Torsdag klokken 12.00 spiller Ulrikke Eikeri og mixed double-partner Joran Vliegen finale mot andreseedede Ena Shibahara og Wesley Koolhof.

Sportsnyheter

Nyland

Får huden full etter Norge-tap: – Rett og slett fryktelig

Norge gikk på en smell i bortekampen mot Slovenia lørdag kveld. Nå får den klubbløse målvakten Ørjan Nyland kritikk for måten det avgjørende målet kom på.

Siste nytt

 • Mitrovic skadet da Serbia kjørte over Sverige

  Sverige fikk en god start borte mot Serbia i Norges gruppe i Nasjonsligaen, da Viktor Claesson sendte gjestene i ledelsen etter 15 minutter. Men resten av kampen handlet det meste om Serbia- som Norge møter i gruppespillfinale på tirsdag.

  Fulham-spissen Aleksandar Mitrovic scoret hele tre ganger, før en perle fra Sasa Lukic sikret 4-1-seier.

  Mitrovic fikk seg en smell i foten og gikk av banen med 18 minutter igjen. I etterkant viste TV-bildene serberen sittende på benken med en ispose.

  En som ikke blir klar til Ullevaal-kampen kommende uke er Sergej Milinkovic-Savic. Lazio-stjernen pådro seg gult kort mot Sverige og går glipp av oppgjøret med karantene. Tirsdag møtes Norge og Serbia til kamp om gruppeseieren i nasjonsligaen. Uavgjort vil være godt nok for Norge.

  Norge vinner uansett gruppe 4 om de tar poeng hjemme mot Serbia om tre dager. Mens Sverige må slå Slovenia i siste kamp for ikke å rykke ned til gruppe C i nasjonsligaen.

 • Carlsen leier finalen

  Magnus Carlsen leier finalen i årets sjuande Champions Chess Tour-turnering etter 2,5-0,5-seier over indiske Arjun Erigaisi laurdag.

  Nordmannen treng med det «berre» uavgjort over fire parti søndag for å ta sin fjerde seier totalt og sin andre strake i årets Champions Chess Tour. Carlsen vann også turneringa i Miami i august.

  Aldri har ein motstandar greidd å komme tilbake og vinne over Carlsen etter å ha hamna under 0–2 i Champions Chess-samanheng.

  Erigaisi må vinne søndag for å ta kampen til lynsjakk og eventuelt armageddon i jakta på å stoppe den seiersvane nordmannen.

 • Avaldsnes tapte på overtid

  Med ei scoring tre minutt på overtid slo Lyn Avaldsnes 2-1 i Toppseriens kvalik-sluttspel.

  Jenny Røsholm Olsen gav Lyn leiinga etter 33 minutt, men Kaja Olsen utlikna like etter pause.

  Det såg ut til å gå mot eit sterkt og kjærkome poeng for Avaldsnes heilt til Cathionka Tandberg sette inn Lyns sigersmål på overtid.

  John Arne Riises Avaldsnes er dermed på delt sisteplass med eitt poeng på tre kampar, og er i fare for å rykke ned til 1. divisjon.

  Toppserien fotball 2022: Avaldsnes - LSK Kvinner (0-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste