Hopp til innhold

Runes mor inn i debatten: – Det er jo pinlig

Etter at Casper Ruud (23) ble klar for semifinalen i Roland Garros-turneringen hevdet motstander Holger Rune at Ruud jublet i ansiktet hans etter kampen. Nå beskylder begge leire hverandre for løgn.

France Tennis French Open

KJØLIG: Et raskt håndtrykk mellom de to skandinavene.

Foto: Michel Euler / AP

Holger Rune hevder etter Casper Ruuds seier i kvartfinalen i Roland-Garros at Ruud var alt annet enn sportslig da kampen var over.

Dansken sier at Ruud skal ha vært i ekstase foran ham da de gikk mot garderobene.

– Teamet er egentlig hyggelige, men så går han bare direkte bort til meg og roper «Jaaaa» midt i ansiktet mitt, hevder Rune overfor danske Ekstra Bladet.

Det benekter Ruud-leiren.

– Det er rett og slett ren løgn, skriver far og trener Christian Ruud til NRK.

Svaret fra Ruud har fått Runes mor til å svare igjen.

– De kan jo ikke si annet. Det er jo pinlig. Faren hadde dratt, så han kan jo åpenbart ikke vite det. Det var kun hans fysiske trener som var der, hevder Aneke Rune, som er mor til Holger Rune, overfor Ekstra Bladet.

France Tennis French Open

VANT: Casper Ruud er klar for sin første semifinale i en Grand Slam-turnering.

Foto: Michel Euler / AP

NRK har forsøkt å komme i kontakt med Holger Rune via hans kontaktperson og mamma, Aneke Rune, men foreløpig ikke fått svar på henvendelsen.

NTB skriver at Christian Ruud ønsker ikke å kommentere de siste utspillene fra Aneke Rune.

Da de to skandinavene skulle takke for kampen, virket stemningen kjølig.

– Jeg ville ikke gi ham en klem etterpå. Han fikk en high five, og så ville jeg bare bort fra ham. Han var så usportslig i løpet av kampen og snakket til meg igjen og igjen, hevder Rune.

Dansken skriver på Instagram torsdag at han er frustrert over kampen mot Ruud, men at han skal jobbe med følelsene underveis i kamper.

– Jeg er klar over dette, og jeg skal forbedre meg, skriver Rune.

– Forlat

Ruud møtte noe i nærheten av sin rake motsetning på Philippe Chartier onsdag kveld. Mens nordmannen fremstod behersket og fokusert, slengte Rune meldinger mot tribunen, kastet racketen i bakken og hysjet på publikum.

– Det er mye rop og brøl og skrik og litt mye drama til tider, sier Ruud om oppførselen til sin danske rival.

For det skjedde noe rundt Rune hele tiden. Som da Ruud brøt danskens serve til stillingen 4–3 i tredje sett og han lot det gå ut over moren som satt på tribunen.

– Hvis du vil hjelpe, så forlat.

– Forlat. Forlat, ropte han fra benken midt på banen.

France Tennis French Open

FORLOT SETET: Aneke Rune, nederst til høyre, gjorde som sønnen ba henne om.

Foto: Michel Euler / AP

Aneke Rune gjorde som sønnen sa. Og det fungerte en liten stund. 19-åringen brøt umiddelbart tilbake og hevet seg et lite hakk.

Selv hevdet 19-åringen at det dreide seg om en misforståelse etter kampen. Det var slett ikke moren, men en annen. Hvem ville han ikke svare på.

Ruud: – På tide å vokse opp

All banningen og de voldsomme reaksjonene så ut til å få ham mer fokusert – og Ruud irritert. På et tidspunkt ga 23-åringen klar beskjed til sin danske kollega. Han virket lei den utagerende oppførselen.

– Han ba meg være stille, sier Ruud, som irriterte seg over at dansken ville at alle baller skulle sjekkes nøye selv om de var tydelig utenfor linjene.

Etter kampen utdypet Ruud frustrasjonen han kjente på underveis i kampen.

– Jeg kjenner ikke Holger personlig, men har sett på TV at det kan være mye drama til tider. Han er ung og ny og det kan skyldes, men når man er på en stor scene er det kanskje på tide å vokse opp litt, sier Ruud til den norske pressen i Paris og fortsetter:

– Det er andre spillere som også kan bli frustrert og sinna og knuse racketer, men jeg synes det går an å vise litt respekt for motstanderen og i mine øyne står det ikke så mye respekt av det han gjorde i dag, sier Ruud.

Samtidig hadde Rune akkurat kommet ut fra gangen som ledet inn til pressesonen. Han stod akkurat nærme nok til å kunne tyvlytte, men det er uvisst hvor mye han plukket opp av Ruuds tale.

NRK spurte den unge dansken hva han syns om at Ruud mente han burde vokse opp litt.

– Jeg vet ikke. Det han sa ved nettet var «må du sjekke hvert merke?» Det var veldig mørkt og det så ut som den nesten var inne, så jeg sjekket bare. så sa han «må du sjekke hver poeng?». Da sa jeg «ikke snakk til meg», sier Rune til NRK.

Holger Rune

FREKKAS: Holger Rune hysjet på publikum underveis i kampen.

Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Seieren ble sikret med sifrene 6–1, 4–6, 7–6, 6–3.

Enveiskjøring i starten

23-åringen fra Snarøya startet kampen i et forrykende tempo – og blåste Rune av banen på 33 minutter i første sett. Han så nesten uforskammet pigg ut.

Og det så ikke ut til at denne kampen skulle bli særlig lang.

Ruud fortsatte å spille godt i andre sett, men Rune tilpasset seg bedre og slapp nordmannen sjeldnere til med forehanden. Forskjellene utjevnet seg. Og dansken vippet settet i sin favør til enorm jubel fra publikum.

Så viste Ruud styrke da han etter et langt tredjesett sikret settet med 7–2 i tiebreak. Og i det fjerde viste han seg som en bedre spiller. Han brøt til stillingen 5–3 og sikret seieren på egen serve.

Nå venter kroatiske Marin Cilic (33) i neste kamp, etter at kroaten slo russiske Andrej Rubljov 5–7, 6–3, 6–4, 3–6, 7–6 før Ruud skulle i aksjon.

Semifinalene spilles fredag ettermiddag. Finalen starter søndag, klokken 15.00.

PS! Torsdag klokken 12.00 spiller Ulrikke Eikeri og mixed double-partner Joran Vliegen finale mot andreseedede Ena Shibahara og Wesley Koolhof.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal