Hopp til innhold

Høgli tror Tyskland og England frister Solbakken like mye som Norge

KØBENHAVN/OSLO (NRK): København har ingen planer om å slippe Ståle Solbakken før sommeren 2018. Tom Høgli tror han kan bli værende enda lenger.

Tom Høgli

TROR SOLBAKKEN BLIR: Tom Høgli tror Ståle Solbakken blir værende i København ut kontraktstiden, og kanskje enda lengre.

Foto: Christian Kråkenes/NRK

Etter fredagens tap mot Tsjekkia i VM-kvalifiseringen, skal styret i Norges Fotballforbund (NFF) nå evaluere jobben Per-Mathias Høgmo har gjort som landslagssjef.

Om det ender med Høgmos avgang, er FC København-trener Ståle Solbakken (45) ekspertenes favoritt til å ta over.

København-spiller og tidligere landslagskaptein Tom Høgli (32) tror derimot ikke Solbakken blir landslagssjef med det første.

– Han har kontrakt her et par år til, og trives veldig godt her, så det vil ikke forundre meg om han forlenger her, sier Høgli.

Les også: NFF møtte Solbakken i København: – Landslaget ikke tema

Tror Tyskland og England frister

Han tror en landslagstrenerjobb frister enhver norsk trener. Det betyr likevel ikke at han ser på Norge som det mest sannsynlige stoppestedet om Solbakken forlater København.

– Den dagen Ståle skal prøve noe nytt har jeg tro på at han kan være aktuell for, og at det kan friste med en enda større liga som England eller Tyskland igjen. Jeg mener han er god nok til det, så jeg tror det er flere alternativer som spiller inn hvis han skal skifte jobb en dag, sier Høgli.

Høyrebacken fra Harstad understreker Solbakkens fremtid ikke er noe han diskuterer med spillerne.

Københavns administrerende direktør, Anders Hørsholt, er klar på at Solbakken ikke skal noen steder med det første.

– Ståle er FCK-trener. Vi har en avtale frem til sommeren 2018 og han er derfor som minimum hos oss inntil da, men forhåpentligvis lengre, sier han.

Les også: Norges zambiske fotballfall

– Et naturlig førstevalg

Solbakken har nå sin andre periode som København-trener. De leder den danske eliteserien og ligger an til å kunne ta seg videre fra sin gruppe i mesterligaen.

– Han nyter stor respekt i Danmark, både blant trenere og supportere, forteller Høgli.

Det er også noe av grunnen til at norske eksperter mener han er mannen som bør etterfølge Høgmo.

– Han har en naturlig autoritet og har gjort en kjempejobb med FC København. Han kjenner norsk fotball ut og inn, har et voldsomt engasjement og virker å være en veldig fin type. Han er et naturlig førstevalg, sier NRKs fotballekspert, Karl-Petter Løken.

– Håper på Solbakken

Han før støtte fra Frode Lia, redaktør for fotballmagasinet Josimar.

– Jeg håper på Ståle Solbakken. Det handler om alder, ambisjoner, spillestil, en respekt for norsk fotballhistorie og måte å spille på. Han er et soleklart førstevalg, sier han.

Lia forstår likevel godt om Solbakken heller vil bli værende i København. De to ekspertene er enige om at svenske Lars Lagerbäck (68), som ledet Island til åttendedelsfinale i sommerens EM, og amerikanske Bob Bradley (58), som nå trener den engelske storklubben Swansea, også er sterke kandidater.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal