NRK Meny
Normal

Høgli tror Tyskland og England frister Solbakken like mye som Norge

KØBENHAVN/OSLO (NRK): København har ingen planer om å slippe Ståle Solbakken før sommeren 2018. Tom Høgli tror han kan bli værende enda lenger.

Tom Høgli

TROR SOLBAKKEN BLIR: Tom Høgli tror Ståle Solbakken blir værende i København ut kontraktstiden, og kanskje enda lengre.

Foto: Christian Kråkenes/NRK

Etter fredagens tap mot Tsjekkia i VM-kvalifiseringen, skal styret i Norges Fotballforbund (NFF) nå evaluere jobben Per-Mathias Høgmo har gjort som landslagssjef.

Om det ender med Høgmos avgang, er FC København-trener Ståle Solbakken (45) ekspertenes favoritt til å ta over.

København-spiller og tidligere landslagskaptein Tom Høgli (32) tror derimot ikke Solbakken blir landslagssjef med det første.

– Han har kontrakt her et par år til, og trives veldig godt her, så det vil ikke forundre meg om han forlenger her, sier Høgli.

Les også: NFF møtte Solbakken i København: – Landslaget ikke tema

Tror Tyskland og England frister

Han tror en landslagstrenerjobb frister enhver norsk trener. Det betyr likevel ikke at han ser på Norge som det mest sannsynlige stoppestedet om Solbakken forlater København.

– Den dagen Ståle skal prøve noe nytt har jeg tro på at han kan være aktuell for, og at det kan friste med en enda større liga som England eller Tyskland igjen. Jeg mener han er god nok til det, så jeg tror det er flere alternativer som spiller inn hvis han skal skifte jobb en dag, sier Høgli.

Høyrebacken fra Harstad understreker Solbakkens fremtid ikke er noe han diskuterer med spillerne.

Københavns administrerende direktør, Anders Hørsholt, er klar på at Solbakken ikke skal noen steder med det første.

– Ståle er FCK-trener. Vi har en avtale frem til sommeren 2018 og han er derfor som minimum hos oss inntil da, men forhåpentligvis lengre, sier han.

Les også: Norges zambiske fotballfall

– Et naturlig førstevalg

Solbakken har nå sin andre periode som København-trener. De leder den danske eliteserien og ligger an til å kunne ta seg videre fra sin gruppe i mesterligaen.

– Han nyter stor respekt i Danmark, både blant trenere og supportere, forteller Høgli.

Det er også noe av grunnen til at norske eksperter mener han er mannen som bør etterfølge Høgmo.

– Han har en naturlig autoritet og har gjort en kjempejobb med FC København. Han kjenner norsk fotball ut og inn, har et voldsomt engasjement og virker å være en veldig fin type. Han er et naturlig førstevalg, sier NRKs fotballekspert, Karl-Petter Løken.

– Håper på Solbakken

Han før støtte fra Frode Lia, redaktør for fotballmagasinet Josimar.

– Jeg håper på Ståle Solbakken. Det handler om alder, ambisjoner, spillestil, en respekt for norsk fotballhistorie og måte å spille på. Han er et soleklart førstevalg, sier han.

Lia forstår likevel godt om Solbakken heller vil bli værende i København. De to ekspertene er enige om at svenske Lars Lagerbäck (68), som ledet Island til åttendedelsfinale i sommerens EM, og amerikanske Bob Bradley (58), som nå trener den engelske storklubben Swansea, også er sterke kandidater.

Siste nytt

 • NBA-profil kopierte legende

  NBA-profilen DeMarcus Cousins ble den første spilleren siden 1972 som noterte minst 40 poeng, 20 returer og 10 poenggivende pasninger i en kamp. Profilen endte opp med 44 poeng, 24 returer og 10 poenggivende pasninger da laget slo Chicago Bulls.

  BASKETBALL-OLY-2016-RIO-USA-ARG
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp
 • Tennisspiller fikk kjempebot

  Den tyske tennisproffen Mischa Zverev er ilagt en bot på 342.000 kroner for måten han gjennomførte sin kamp på i 1. runde av Australian Open. Boten er den største som er ilagt en tennisspiller i Grand Slam-sammenheng for et regelbrudd på banen.

  Australian Open Tennis Zverev Fine Mischa Zverev
  Foto: Dita Alangkara / AP
 • Avalanche med enorm seiersrekke

  NHL-klubben Colorado Avalanche er inne i en seiersrekke som ikke synes å ta slutt. Mandag ble det 4-2-seier mot Toronto Maple Leafs. Dermed står den amerikanske hockeystorheten med ti strake seire i NHL.

  HOCKEY-NHL-TOR-COL/
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Storslalåm, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn