Høgli tror Tyskland og England frister Solbakken like mye som Norge

KØBENHAVN/OSLO (NRK): København har ingen planer om å slippe Ståle Solbakken før sommeren 2018. Tom Høgli tror han kan bli værende enda lenger.

Tom Høgli

TROR SOLBAKKEN BLIR: Tom Høgli tror Ståle Solbakken blir værende i København ut kontraktstiden, og kanskje enda lengre.

Foto: Christian Kråkenes/NRK

Etter fredagens tap mot Tsjekkia i VM-kvalifiseringen, skal styret i Norges Fotballforbund (NFF) nå evaluere jobben Per-Mathias Høgmo har gjort som landslagssjef.

Om det ender med Høgmos avgang, er FC København-trener Ståle Solbakken (45) ekspertenes favoritt til å ta over.

København-spiller og tidligere landslagskaptein Tom Høgli (32) tror derimot ikke Solbakken blir landslagssjef med det første.

– Han har kontrakt her et par år til, og trives veldig godt her, så det vil ikke forundre meg om han forlenger her, sier Høgli.

Les også: NFF møtte Solbakken i København: – Landslaget ikke tema

Tror Tyskland og England frister

Han tror en landslagstrenerjobb frister enhver norsk trener. Det betyr likevel ikke at han ser på Norge som det mest sannsynlige stoppestedet om Solbakken forlater København.

– Den dagen Ståle skal prøve noe nytt har jeg tro på at han kan være aktuell for, og at det kan friste med en enda større liga som England eller Tyskland igjen. Jeg mener han er god nok til det, så jeg tror det er flere alternativer som spiller inn hvis han skal skifte jobb en dag, sier Høgli.

Høyrebacken fra Harstad understreker Solbakkens fremtid ikke er noe han diskuterer med spillerne.

Københavns administrerende direktør, Anders Hørsholt, er klar på at Solbakken ikke skal noen steder med det første.

– Ståle er FCK-trener. Vi har en avtale frem til sommeren 2018 og han er derfor som minimum hos oss inntil da, men forhåpentligvis lengre, sier han.

Les også: Norges zambiske fotballfall

– Et naturlig førstevalg

Solbakken har nå sin andre periode som København-trener. De leder den danske eliteserien og ligger an til å kunne ta seg videre fra sin gruppe i mesterligaen.

– Han nyter stor respekt i Danmark, både blant trenere og supportere, forteller Høgli.

Det er også noe av grunnen til at norske eksperter mener han er mannen som bør etterfølge Høgmo.

– Han har en naturlig autoritet og har gjort en kjempejobb med FC København. Han kjenner norsk fotball ut og inn, har et voldsomt engasjement og virker å være en veldig fin type. Han er et naturlig førstevalg, sier NRKs fotballekspert, Karl-Petter Løken.

– Håper på Solbakken

Han før støtte fra Frode Lia, redaktør for fotballmagasinet Josimar.

– Jeg håper på Ståle Solbakken. Det handler om alder, ambisjoner, spillestil, en respekt for norsk fotballhistorie og måte å spille på. Han er et soleklart førstevalg, sier han.

Lia forstår likevel godt om Solbakken heller vil bli værende i København. De to ekspertene er enige om at svenske Lars Lagerbäck (68), som ledet Island til åttendedelsfinale i sommerens EM, og amerikanske Bob Bradley (58), som nå trener den engelske storklubben Swansea, også er sterke kandidater.

Siste nytt

 • Zlatan trente med Hammarby

  Zlatan Ibrahimovic trente skjærtorsdag med Hammarby, som svensken eier 25 prosent av. Hammarby-sportssjef Jesper Jansson forteller at spissen har vært hjemme i Stockholm noen dager og ville trene litt med ball, skriver NTB. 38-åringen har kontrakt med Milan ut sesongen, men det er foreløpig uvisst om svensken fortsetter karrieren eller ikke.

  Zlatan
  Foto: Henrik Montgomery / AP
 • Fra KooKoo til Färjestad

  Den norske landslagskeeperen Henrik Haukeland (25) forlater finske KooKoo og har signert for svenske Färjestad.

  Färjestad ble nummer to i den svenske serien denne sesongen.

  ISHOCKEY-VM 2019 NORGE-LATVIA
  Foto: Claudio Bresciani/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix
 • Uendret for Norge på FIFA-rankingen

  Norge er verdens 44. beste landslag, skal vi tro FIFA-rankingen som ble publisert torsdag. Det er ingen endringer blant de 50 øverste nasjonene. Belgia topper fortsatt foran Frankrike og Brasil.

  44.-plass er Norges høyeste posisjon siden 2013.

  EM-kvalifisering fotball menn: Norge - Malta
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal