NRK Meny
Normal

Høgli tror Tyskland og England frister Solbakken like mye som Norge

KØBENHAVN/OSLO (NRK): København har ingen planer om å slippe Ståle Solbakken før sommeren 2018. Tom Høgli tror han kan bli værende enda lenger.

Tom Høgli

TROR SOLBAKKEN BLIR: Tom Høgli tror Ståle Solbakken blir værende i København ut kontraktstiden, og kanskje enda lengre.

Foto: Christian Kråkenes/NRK

Etter fredagens tap mot Tsjekkia i VM-kvalifiseringen, skal styret i Norges Fotballforbund (NFF) nå evaluere jobben Per-Mathias Høgmo har gjort som landslagssjef.

Om det ender med Høgmos avgang, er FC København-trener Ståle Solbakken (45) ekspertenes favoritt til å ta over.

København-spiller og tidligere landslagskaptein Tom Høgli (32) tror derimot ikke Solbakken blir landslagssjef med det første.

– Han har kontrakt her et par år til, og trives veldig godt her, så det vil ikke forundre meg om han forlenger her, sier Høgli.

Les også: NFF møtte Solbakken i København: – Landslaget ikke tema

Tror Tyskland og England frister

Han tror en landslagstrenerjobb frister enhver norsk trener. Det betyr likevel ikke at han ser på Norge som det mest sannsynlige stoppestedet om Solbakken forlater København.

– Den dagen Ståle skal prøve noe nytt har jeg tro på at han kan være aktuell for, og at det kan friste med en enda større liga som England eller Tyskland igjen. Jeg mener han er god nok til det, så jeg tror det er flere alternativer som spiller inn hvis han skal skifte jobb en dag, sier Høgli.

Høyrebacken fra Harstad understreker Solbakkens fremtid ikke er noe han diskuterer med spillerne.

Københavns administrerende direktør, Anders Hørsholt, er klar på at Solbakken ikke skal noen steder med det første.

– Ståle er FCK-trener. Vi har en avtale frem til sommeren 2018 og han er derfor som minimum hos oss inntil da, men forhåpentligvis lengre, sier han.

Les også: Norges zambiske fotballfall

– Et naturlig førstevalg

Solbakken har nå sin andre periode som København-trener. De leder den danske eliteserien og ligger an til å kunne ta seg videre fra sin gruppe i mesterligaen.

– Han nyter stor respekt i Danmark, både blant trenere og supportere, forteller Høgli.

Det er også noe av grunnen til at norske eksperter mener han er mannen som bør etterfølge Høgmo.

– Han har en naturlig autoritet og har gjort en kjempejobb med FC København. Han kjenner norsk fotball ut og inn, har et voldsomt engasjement og virker å være en veldig fin type. Han er et naturlig førstevalg, sier NRKs fotballekspert, Karl-Petter Løken.

– Håper på Solbakken

Han før støtte fra Frode Lia, redaktør for fotballmagasinet Josimar.

– Jeg håper på Ståle Solbakken. Det handler om alder, ambisjoner, spillestil, en respekt for norsk fotballhistorie og måte å spille på. Han er et soleklart førstevalg, sier han.

Lia forstår likevel godt om Solbakken heller vil bli værende i København. De to ekspertene er enige om at svenske Lars Lagerbäck (68), som ledet Island til åttendedelsfinale i sommerens EM, og amerikanske Bob Bradley (58), som nå trener den engelske storklubben Swansea, også er sterke kandidater.

Siste nytt

 • Gasly blir ny Red Bull-fører

  Pierre Gasly erstatter Daniel Ricciardo i Red Bull neste sesong. Det bekrefter Formel 1-laget. Den franske 22-åringen kjører nå for Toro Rosso, som Red Bull eier. Han har en fjerdeplass fra Bahrain som sitt beste løp i karrieren. Ricciardo skal kjøre for Renault neste sesong.

  MOTOR-F1-REDBULL/GASLY
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Remis for Carlsen mot Aronian

  Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot armenske Levon Aronian da han spilte med svarte brikker i tredje runde av Sinquefield Cup i sjakk mandag. Carlsen står med to poeng etter tre runder, og ligger på delt førsteplass. I fjor ble Carlsen nummer to i turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag