Hopp til innhold

Hockeysjefen: – Tankegangen vår må forandres

JORDAL (NRK): Hockeygutta er avhengige av hjelp for å sikre OL-billett. Nå vil landslagssjef Petter Thoresen (55) se endringer.

Landslagssjef Petter Thoresen bak Mathias Trettenes, Kristian Forsberg og Andreas Martinsen

TAPTE: Landslagssjef Petter Thoresen bak Mathias Trettenes, Kristian Forsberg og Andreas Martinsen på Jordal i går.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Petter Thoresens mannskap kjempet seg tappert tilbake i kampen mot Kasakhstan i går, men tapte til slutt 3-4 etter spilleforlengelse. Allerede i kveld møter Norge Italia, og Thoresen utelukker ikke at det blir endringer i rekkkene.

– Det må jeg vurdere, selvfølgelig. Men jeg tror det heller er måten vi utfører ting på, og tankegangen vår, som må forandres, sier landslagssjefen til NRK.

– Litt mer direkte ishockey og litt mer presisjon tror jeg er viktig for oss, presiserer han.

– Jeg synes vi overspiller

Det at det kun ble ett poeng i går, betyr at Norge er avhengig av hjelp fra enten Italia eller Frankrike for å komme til OL. Kun vinneren av den pågående turneringen blir kvalifisert til Pyeonchang i 2018.

– Vi har ting å rette på. Jeg synes vi spiller litt slurvete med puck. Jeg synes vi overspiller i angrepssonen litt mye. Vi taper en del pucker der, fordi vi skal spille i stedet for å legge pucken hardt mot mål og krige mer foran kassa, analyserer Thoresen.

Han anser likevel ikke OL-drømmen som knust.

– Jeg skulle gjerne hatt det ene bonuspoenget. Det er det ingen tvil om. Vi må vinne resten av kampene, så får det som skjer rundt oss, bare skje, avslutter sjefen.

– Vi er ikke hissige nok

Patrick Thoresen og resten av ishockeylandslaget

ETTERLYSER SKUDD: Patrick Thoresen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Patrick Thoresen er enig i farens oppsummering.

– Vi gjør ikke en god nok jobb med å få puckene frem mot mål, og vi gjør ikke en bra nok jobb foran mål. Vi er ikke hissige nok til å ta skuddene våre når vi har muligheten til det. Derfor får vi ikke flere mål, konkluderer Zürich-spilleren.

– Det er klart at nå trenger vi hjelp fra de andre lagene. I tillegg må vi gjøre jobben. Poenget her var veldig, veldig viktig, sier han etter tapet for Kasakhstan.

Sportsnyheter

Infantino møtt med massiv pipekonsert: – Klar beskjed

Fifa-president Gianni Infantino ble møtt med høylytt buing under VM-kampen mellom England og Wales.

Siste nytt

 • Stygg kollisjon etter avgjørende VM-mål: – Ordentlig smell

  Iran hadde muligheten til å bli historiske i VM-sammenheng, men avansementet glapp. Christian Pulisic måtte bli byttet ut etter han scoret det avgjørende målet og sendte USA til VM-sluttspillet.

  Premisset før oppgjøret var klart: Vinneren av kampen var klar for VM-åttedelsfinale. I Irans tilfelle, for første gang i historien.

  Men USA ble for sterke, vant kampen og er klare for VM-åttedelsfinale etter 1-0-seier over Iran. Mye takket være en heltemodig Christian Pulisic, som scoret kampens eneste mål.

  Chelsea-spilleren kunne bredside ballen i mål etter et nydelig USA-angrep rett før pause. Men i all jubelen, lå Pulisic i tydelig smerter og vred seg bak den iranske målstreken. Rett etter berøringen som ledet til scoring, krasjet amerikaneren med Irans sisteskanse Alireza Beiranvand.

  – Han ofrer alt for å sette den i mål. Han får en ordentlig smell, utbrøt NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

  – Ordentlig kollisjon, men det ofrer han, fortsatte ekspertkommentator Carl-Erik Torp.

  Pulisic ble byttet ut i pausen etter smellen.

  – Jeg kan ikke si nok positive ting om Christian. Denne skaden er stressende for meg, og jeg tror jeg har mindre hår på hodet nå. Men vi tar det og går videre, sa USA-trener Gregg Berhalter etter kampen.

  Han bekrefter at Pulisic har fått en «abdominal skade».

  Iran presset på for utligningen og ropte på straffe i kampens siste minutt, men maktet ikke å score. Laget slo Wales 2–0 i forrige kamp, men blir stående på tre poeng i gruppespillet, og er dermed slått ut av VM. USA tar følge med England, og er klare for åttedelsfinaler. USA møter Nederland.

  WCup Iran United States Soccer
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Frappart blir første kvinnelige hoveddommer i fotball-VM for menn

  Stéphanie Frappart (38) fortsetter å skrive dommerhistorie i fotballen. Torsdag får hun ansvaret for dømmingen i VM-kampen mellom Tyskland og Costa Rica.

  Med det blir hun første kvinne til å være kampleder i et fotball-VM for menn. Tidligere i Qatar-sluttspillet har Frappart vært fjerdedommer.

  – Dette avslutter en lang prosess som startet for flere år siden med utvikling av kvinnelige dommere til herreturneringer på junior- og seniornivå. Nå viser vi klart og tydelig at det er kvalitet, ikke kjønn, som teller for oss, sier Fifa-topp og tidligere stjernedommer Pierluigi Collina i en uttalelse.

  Fra før var Frappart første kvinne til å dømme herrekamper i Ligue 1, mesterligaen, europaligaen, Uefas supercup og europeisk VM-kvalifisering.

  Hun er en av tre kvinnelige hoveddommere som er plukket ut til årets VM. I alt er det 36 kampledere på plass i Qatar. (NTB)

  Soccer WCup Female Referees
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
 • Haug scoret for Roma i cupen

  Sophie Román Haug (23) gjorde det siste målet i Romas 3-0-seier borte mot Arezzo i den italienske fotballcupen tirsdag.

  Scoringen hennes kom fire minutter på overtid. Det var Haugs femte Roma-mål denne sesongen.

  Hun spilte hele cupoppgjøret mot Serie B-motstand. Nylig var angriperen norsk målscorer i kvinnelandslagets 1-2-tap for Frankrike.

  Tirsdagens kamp var Romas første av to i cupturneringens gruppespill. Den neste er mot Como i januar. Vinnerne av hver pulje går til kvartfinalene.

  (©NTB)

  Sophie Roman Haug
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste