Hopp til innhold

Hockeysjefen: – Tankegangen vår må forandres

JORDAL (NRK): Hockeygutta er avhengige av hjelp for å sikre OL-billett. Nå vil landslagssjef Petter Thoresen (55) se endringer.

Landslagssjef Petter Thoresen bak Mathias Trettenes, Kristian Forsberg og Andreas Martinsen

TAPTE: Landslagssjef Petter Thoresen bak Mathias Trettenes, Kristian Forsberg og Andreas Martinsen på Jordal i går.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Petter Thoresens mannskap kjempet seg tappert tilbake i kampen mot Kasakhstan i går, men tapte til slutt 3-4 etter spilleforlengelse. Allerede i kveld møter Norge Italia, og Thoresen utelukker ikke at det blir endringer i rekkkene.

– Det må jeg vurdere, selvfølgelig. Men jeg tror det heller er måten vi utfører ting på, og tankegangen vår, som må forandres, sier landslagssjefen til NRK.

– Litt mer direkte ishockey og litt mer presisjon tror jeg er viktig for oss, presiserer han.

– Jeg synes vi overspiller

Det at det kun ble ett poeng i går, betyr at Norge er avhengig av hjelp fra enten Italia eller Frankrike for å komme til OL. Kun vinneren av den pågående turneringen blir kvalifisert til Pyeonchang i 2018.

– Vi har ting å rette på. Jeg synes vi spiller litt slurvete med puck. Jeg synes vi overspiller i angrepssonen litt mye. Vi taper en del pucker der, fordi vi skal spille i stedet for å legge pucken hardt mot mål og krige mer foran kassa, analyserer Thoresen.

Han anser likevel ikke OL-drømmen som knust.

– Jeg skulle gjerne hatt det ene bonuspoenget. Det er det ingen tvil om. Vi må vinne resten av kampene, så får det som skjer rundt oss, bare skje, avslutter sjefen.

– Vi er ikke hissige nok

Patrick Thoresen og resten av ishockeylandslaget

ETTERLYSER SKUDD: Patrick Thoresen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Patrick Thoresen er enig i farens oppsummering.

– Vi gjør ikke en god nok jobb med å få puckene frem mot mål, og vi gjør ikke en bra nok jobb foran mål. Vi er ikke hissige nok til å ta skuddene våre når vi har muligheten til det. Derfor får vi ikke flere mål, konkluderer Zürich-spilleren.

– Det er klart at nå trenger vi hjelp fra de andre lagene. I tillegg må vi gjøre jobben. Poenget her var veldig, veldig viktig, sier han etter tapet for Kasakhstan.

Siste nytt

 • Ruud tilbake på topp ti

  Casper Ruud klatrer to plasser på ATP-rankingen etter suksess på tennisbanen de siste ukene. Han er inne blant de ti beste for første gang siden november.

  Ruud står med 9.-plass på den ferske rankingen etter å ha tatt seg til nok en finale i ATP 500-turneringen i mexicanske Acapulco.

  Nordmannen tapte finalen for Alex de Minaur, men klatrer likevel forbi australieren på rankingen. De Minaur faller til 10.-plassen, mens Ruud passerer både ham og Stefanos Tsitsipas.

  Sist gang Ruud var inne blant topp ti i verden, var 6. november i fjor. Da var han ranket på 7.-plass, og i perioden siden har han ligget stabilt som nummer 11 på ATPs ranking.

  Ruuds beste ranking i karrieren er 2.-plassen fra høsten 2022.

  (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK
 • Stjernespekket felt i Tirreno-Adriatico

  Jonas Vingegaard og Richard Carapaz er blant tungvekterne som sammen med et sterkt Uno-X-lag begir seg ut på sjudagersrittet Tirreno-Adriatico i dag.

  Sammen med Vingegaard og Carapaz stiller også Grand Tour-vinnerne Jai Hindley, Tao Geoghegan Hart og Simon Yates til start.

  Uno-X har sendt Magnus Cort, Alexander Kristoff, Søren Wærenskjold, Andreas Leknessund, Odd Christian Eiking, Jonas Abrahamsen og Markus Hoelgaard til Italia.

  Rittet innledes med en individuell tempo mandag.

  Den sjette etappen regnes for å være den fremste kraftanstrengelsen i løpet av uken. To spurtetapper venter for Kristoff, Mark Cavendish, Jasper Philipsen, Caleb Ewan og resten av fartsspesialistene.

  (NTB)

  Tour de France 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Ventura nær seier - tapte etter omspill

  Kristoffer Ventura kjemper for å komme seg tilbake på PGA-touren og leverte et toppresultat på Korn Ferry-touren, nivået under PGA-touren i helgen.

  Ventura gikk ut i lederball søndag og etter en runde to slag under par, endte det hele med et omspill om seieren for nordmannen i Argentina Open

  Der gjorde både han og amerikanske Mason Andersen birdie på første omspillshull. På andre forsøk ble det igjen birdie for Anderson, mens Ventura måtte nøye seg med par. Dermed endte nordmannen på annenplass, noe som sender han opp på tiendeplass på poenglista. De 25 beste ved sesongslutt får plass på PGA-touren.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal