NRK Meny
Normal

Stjernen nummer to på hjemmebane: – Stort

Andreas Stjernen lå som andremann etter første omgang på hjemmebane, men klarte ikke å ta seieren fra suverene Stefan Kraft.

Andreas Stjernen fløy inn til ledelse i Granåsen, men måtte se seg slått av østerikske Kraft.

KNALLHOPP: Andreas Stjernen hopper langt på hjemmebane,

Laster innhold, vennligst vent..

Kraft mistet sammenlagtledelsen i Raw Air i onsdagens kvalifisering, men var tilbake i storslag i torsdagens renn. Østerrikeren måtte levere et kjempehopp for å ta seieren, og leverte varene da det gjeldt som mest.

Med 142,5 meter i finalen ble seiersmarginen stor.

Andreas Stjernen var nærmest, men hans første verdenscupseier lar vente på seg. Det er hans fjerde pallplass i karrieren.

– Å komme på pallen her på hjemmebane er stort, sier Stjernen til NRK.

– Det føles veldig bra å være på pallen på hjemmebane. Neste gang står han nok et hakk høyere, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Flere norske i toppen

Før rennet i Granåsen lå Johann André Forfang og Andreas Stjernen best an av de norske i sammendraget. Nordmennene lå som henholdsvis nummer seks og fire, og leverte nok en gang varene på hoppkanten i Trondheim. Forfang endte til slutt som nummer seks.

Gledelig for de norske var det også at Daniel-André Tande viste seg fra en meget god side.

– Dette er det beste vi har sett av Tande på lenge, sa NRK-ekspert Johan Remen Evensen da Tande hoppet 132 meter i finaleomgangen.

Det holdt til slutt til tiendeplass for Tande, som sørget for tre norske topp ti. Anders Fannemel ble nummer 14, Joakim Aune tok 18.-plassen, Halvor Egner Granerud endte på 22. plass og Robert Johansson endte som nummer 29.

– Veldig god laginnsats. Vi har jobbet hardt for å komme tilbake, sier Bråthen om det norske laget.

Thomas Kraft vant i Granåsen.

MESTERLIGE KRAFT: Stefan Kraft hopper til seier i Trondheim.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal