NRK Meny
Normal

Stjernen nummer to på hjemmebane: – Stort

Andreas Stjernen lå som andremann etter første omgang på hjemmebane, men klarte ikke å ta seieren fra suverene Stefan Kraft.

Andreas Stjernen fløy inn til ledelse i Granåsen, men måtte se seg slått av østerikske Kraft.

KNALLHOPP: Andreas Stjernen hopper langt på hjemmebane,

Laster innhold, vennligst vent..

Kraft mistet sammenlagtledelsen i Raw Air i onsdagens kvalifisering, men var tilbake i storslag i torsdagens renn. Østerrikeren måtte levere et kjempehopp for å ta seieren, og leverte varene da det gjeldt som mest.

Med 142,5 meter i finalen ble seiersmarginen stor.

Andreas Stjernen var nærmest, men hans første verdenscupseier lar vente på seg. Det er hans fjerde pallplass i karrieren.

– Å komme på pallen her på hjemmebane er stort, sier Stjernen til NRK.

– Det føles veldig bra å være på pallen på hjemmebane. Neste gang står han nok et hakk høyere, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Flere norske i toppen

Før rennet i Granåsen lå Johann André Forfang og Andreas Stjernen best an av de norske i sammendraget. Nordmennene lå som henholdsvis nummer seks og fire, og leverte nok en gang varene på hoppkanten i Trondheim. Forfang endte til slutt som nummer seks.

Gledelig for de norske var det også at Daniel-André Tande viste seg fra en meget god side.

– Dette er det beste vi har sett av Tande på lenge, sa NRK-ekspert Johan Remen Evensen da Tande hoppet 132 meter i finaleomgangen.

Det holdt til slutt til tiendeplass for Tande, som sørget for tre norske topp ti. Anders Fannemel ble nummer 14, Joakim Aune tok 18.-plassen, Halvor Egner Granerud endte på 22. plass og Robert Johansson endte som nummer 29.

– Veldig god laginnsats. Vi har jobbet hardt for å komme tilbake, sier Bråthen om det norske laget.

Thomas Kraft vant i Granåsen.

MESTERLIGE KRAFT: Stefan Kraft hopper til seier i Trondheim.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning