NRK Meny
Normal

Stjernen nummer to på hjemmebane: – Stort

Andreas Stjernen lå som andremann etter første omgang på hjemmebane, men klarte ikke å ta seieren fra suverene Stefan Kraft.

Andreas Stjernen fløy inn til ledelse i Granåsen, men måtte se seg slått av østerikske Kraft.

KNALLHOPP: Andreas Stjernen hopper langt på hjemmebane,

Laster innhold, vennligst vent..

Kraft mistet sammenlagtledelsen i Raw Air i onsdagens kvalifisering, men var tilbake i storslag i torsdagens renn. Østerrikeren måtte levere et kjempehopp for å ta seieren, og leverte varene da det gjeldt som mest.

Med 142,5 meter i finalen ble seiersmarginen stor.

Andreas Stjernen var nærmest, men hans første verdenscupseier lar vente på seg. Det er hans fjerde pallplass i karrieren.

– Å komme på pallen her på hjemmebane er stort, sier Stjernen til NRK.

– Det føles veldig bra å være på pallen på hjemmebane. Neste gang står han nok et hakk høyere, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Flere norske i toppen

Før rennet i Granåsen lå Johann André Forfang og Andreas Stjernen best an av de norske i sammendraget. Nordmennene lå som henholdsvis nummer seks og fire, og leverte nok en gang varene på hoppkanten i Trondheim. Forfang endte til slutt som nummer seks.

Gledelig for de norske var det også at Daniel-André Tande viste seg fra en meget god side.

– Dette er det beste vi har sett av Tande på lenge, sa NRK-ekspert Johan Remen Evensen da Tande hoppet 132 meter i finaleomgangen.

Det holdt til slutt til tiendeplass for Tande, som sørget for tre norske topp ti. Anders Fannemel ble nummer 14, Joakim Aune tok 18.-plassen, Halvor Egner Granerud endte på 22. plass og Robert Johansson endte som nummer 29.

– Veldig god laginnsats. Vi har jobbet hardt for å komme tilbake, sier Bråthen om det norske laget.

Thomas Kraft vant i Granåsen.

MESTERLIGE KRAFT: Stefan Kraft hopper til seier i Trondheim.

Siste nytt

 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Huddersfield slo United: – Fortjent

  Manchester United tapte overraskende 2-1 mot nyopprykkede Huddersfield lørdag. Svenske Victor Lindelöf tabbet seg ut på det andre Huddersfield-målet. Manchester City leder nå ligaen fem poeng foran United.

  Victor Lindelöf
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal