NRK Meny
Normal

Hjelmeset vraket Jacobsen igjen: – Ikke et lett valg

Landslagssjef Roar Hjelmeset hadde ikke noe svar på hvorfor det gikk som det gikk med langrennsjentene lørdag. Likevel gir han den samme kvartetten tillit på torsdagens tikilometer.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen på pressemøtet for langrenn sprint i verdenscupen i nordiske grener i Lillehammer som skjer på lørdag.

IKKE MED: Astrid Uhrenholdt Jacobsen, her avbildet i forbindelse med sesongåpningen på Beitostølen.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Marit Bjørgen, Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng utgjør Norges lag på torsdagens tikilometer i fri teknikk. Det betyr at Astrid Uhrenholdt Jacobsen må se nok en distanse fra tribunen.

– Det var ikke et lett valg. Det er mest kjedelig for Astrids del, hun har gått fort i mesterskap før, sier landslagstreneren til NRK.

Roar Hjelmeset

LANDSLAGSTRENER: Roar Hjelmeset.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Jacobsen reserve

Som ventet er Astrid Uhrenholdt Jacobsen reserve, og det spørsmålet svarte Hjelmeset på selv før pressen rakk å stille det.

– Haga har vært på pallen i alle renn hun har gått, og Heidi er stort sett der oppe i skøyting. Ingvild har to verdenscupseirer i skøyting denne sesongen. Disse tre var nummer to, tre og fire i er verdenscuprenn nylig, så vi velger å stole på dem, sier Hjelmeset til NRK og legger til:

– Hvis noe skulle skje, har vi en god reserve i bakhånd.

– Ikke fornøyde

Jacobsen var ikke med på pressetreffet. Det var kun Haga og Bjørgen, ettersom de to andre skal gå sprint senere tirsdag.

– Astrid ble jo skuffet, men jeg føler at hun har ristet av seg deler av den skuffelsen. Hun er en god støttespiller for de andre jentene, og tok det med fatning. Så skal hun være verdens beste reserve og klar til å stille om noe skjer med de andre. Hun må forberede seg som om hun skal gå, sa Hjelmeset.

Landslagstreneren har fortsatt ikke funnet noe svar etter nedturen på lørdagens fellesstart med skibytte. Bjørgen tok sølv, men ingen av de andre var med i medaljekampen.

– Det var tre stykker som ikke var helt fornøyde med løpene sine på lørdag. Vi har håper og tror at de skal kunne klare å gjøre ting enda bedre på torsdag. Vi har ikke to streker under et svar på hvorfor det ble som det ble på lørdag, sier Hjelmeset.

Ny mulighet for Haga

Kalla må finne seg i å være favoritt på torsdag med Bjørgen som den klare utfordreren til gullet. Bak der er det ventet at Jessica Diggins, Krista Pärmäkoski og de tre andre norske jentene vil kjempe om den siste medaljen.

Hagas 15.-plass i OL-debuten var det flere som var skuffet over. Nå er hun glad for en ny mulighet i Pyeongchang – i favorittøvelsen.

– Det blir et tøft løp på torsdag, men jeg er glad for at jeg fikk muligheten. Forhåpentligvis har jeg ristet av meg nervene og er klar for nye muligheter.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018.

MED: Ragnhild Haga får fornyet tillit.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Siste nytt

 • Mikkelsen åpnet med fjerdeplass

  Andreas Mikkelsen innledet VM-runden i rally i Argentina med fjerdeplass på den korte åpningsprøven torsdag.

  Mikkelsen var kun slått med et halvsekund av vinneren, belgiske Thierry Neuville.

  Fredag fortsetter rallyet med sju nye fartsprøver.

  Andreas Mikkelsen
  Foto: @World Media Agency / @World Media Agency
 • Zlatan: – Sverige er betre utan meg

  – Sverige er favoritt i VM, fordi dei er betre utan Zlatan, seier Zlatan Ibrahimovic til den meksikanske journalisten John E. Rojas – truleg med eit glimt i auga, skriv Aftonbladet.

  Etter spekulasjonar den siste tida melde det svenske fotballforbundet i går at Zlatan ikkje er aktuell i den svenske VM-troppen.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
 • Overtar som tysk landslagssjef

  Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag