Hopp til innhold

Hjelmeset vraket Jacobsen igjen: – Ikke et lett valg

Landslagssjef Roar Hjelmeset hadde ikke noe svar på hvorfor det gikk som det gikk med langrennsjentene lørdag. Likevel gir han den samme kvartetten tillit på torsdagens tikilometer.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen på pressemøtet for langrenn sprint i verdenscupen i nordiske grener i Lillehammer som skjer på lørdag.

IKKE MED: Astrid Uhrenholdt Jacobsen, her avbildet i forbindelse med sesongåpningen på Beitostølen.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Marit Bjørgen, Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng utgjør Norges lag på torsdagens tikilometer i fri teknikk. Det betyr at Astrid Uhrenholdt Jacobsen må se nok en distanse fra tribunen.

– Det var ikke et lett valg. Det er mest kjedelig for Astrids del, hun har gått fort i mesterskap før, sier landslagstreneren til NRK.

Roar Hjelmeset

LANDSLAGSTRENER: Roar Hjelmeset.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Jacobsen reserve

Som ventet er Astrid Uhrenholdt Jacobsen reserve, og det spørsmålet svarte Hjelmeset på selv før pressen rakk å stille det.

– Haga har vært på pallen i alle renn hun har gått, og Heidi er stort sett der oppe i skøyting. Ingvild har to verdenscupseirer i skøyting denne sesongen. Disse tre var nummer to, tre og fire i er verdenscuprenn nylig, så vi velger å stole på dem, sier Hjelmeset til NRK og legger til:

– Hvis noe skulle skje, har vi en god reserve i bakhånd.

– Ikke fornøyde

Jacobsen var ikke med på pressetreffet. Det var kun Haga og Bjørgen, ettersom de to andre skal gå sprint senere tirsdag.

– Astrid ble jo skuffet, men jeg føler at hun har ristet av seg deler av den skuffelsen. Hun er en god støttespiller for de andre jentene, og tok det med fatning. Så skal hun være verdens beste reserve og klar til å stille om noe skjer med de andre. Hun må forberede seg som om hun skal gå, sa Hjelmeset.

Landslagstreneren har fortsatt ikke funnet noe svar etter nedturen på lørdagens fellesstart med skibytte. Bjørgen tok sølv, men ingen av de andre var med i medaljekampen.

– Det var tre stykker som ikke var helt fornøyde med løpene sine på lørdag. Vi har håper og tror at de skal kunne klare å gjøre ting enda bedre på torsdag. Vi har ikke to streker under et svar på hvorfor det ble som det ble på lørdag, sier Hjelmeset.

Ny mulighet for Haga

Kalla må finne seg i å være favoritt på torsdag med Bjørgen som den klare utfordreren til gullet. Bak der er det ventet at Jessica Diggins, Krista Pärmäkoski og de tre andre norske jentene vil kjempe om den siste medaljen.

Hagas 15.-plass i OL-debuten var det flere som var skuffet over. Nå er hun glad for en ny mulighet i Pyeongchang – i favorittøvelsen.

– Det blir et tøft løp på torsdag, men jeg er glad for at jeg fikk muligheten. Forhåpentligvis har jeg ristet av meg nervene og er klar for nye muligheter.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018.

MED: Ragnhild Haga får fornyet tillit.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Siste nytt

  • Skiskytterprofilen Dorothea Wierer (34) fortsetter karrieren

    Det bekrefter hun på en pressekonferanse onsdag.

    – Jeg har akkurat bestemt meg, sammen med forbundet og mine trenere, at jeg fortsatt har det i meg. Jeg vil fortsette frem til OL i 2026, sier Wierer på pressekonferansen.

    Etter årets sesong svirret det rykter i sosiale medier om at hun skulle legge opp som skiskytter. Disse ryktene tok hun et oppgjør med på pressekonferansen.

    – Jeg har reflektert mye de siste to månedene. Jeg har tenkt at det ville vært synd å avslutte karrieren på denne måten, sier Wierer.

    Sesongen 2023/2024 ble preget av sykdom og søvnvansker for 34-åringen. Etter VM, hvor en 10.-plass på den blandede stafetten ble det beste resultatet, valgte hun å hoppe av verdenscupsirkuset for å finne tilbake til seg selv, sier hun på pressekonferansen.

    – Jeg ser frem til å fortsette. Jeg vil prøve å være så godt forberedt som mulig i OL 2026.

    Denne sommeren skal hun jobbe som ekspert for Eurosport/Discovery under OL i Paris.

    Dorothea Wierer
  • Bekreftet: Trener Eirik Horneland forlenget kontrakten med Brann

    Fotballklubben Brann er enig med trener Eirik Horneland og resten av hans team om nye avtaler.

    Klubben melder selv om signeringene i sine mediekanaler.

    – Vi er veldig glade for at vi har fått med hele trenerteamet på nye og lengre kontrakter. Det er et unikt fellesskap i trenergruppen, og de fungerer veldig godt sammen, sier sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen.

    – De har komplementære ferdigheter og samarbeider godt både på det menneskelige og det faglige. Det er en ambisiøs gruppe som vi er veldig fornøyd med å ha med oss i de kommende årene, legger han til.

    Hassan El Fakiri (toppspillerutvikler), Helge Haugen (fysisk trener), Dan Riisnes (keepertrener) og Daniel Nordheim Pedersen (analyse) har i likhet med Horneland forlenget avtalen ut 2026.

    – Det er en voldsom trivsel, og det er utrolig kjekt å jobbe med alle som er i Brann. Spillere, støtteapparatet, administrasjonen og styret. I tillegg er det en enorm entusiasme rundt klubben med folk som er lidenskapelig interessert. Den entusiasmen betyr mye, og det er utrolig kjekt å jobbe med her når klubben betyr så mye for så mange, sier Horneland.

    Han har vært i Brann siden 2020, først som assistenttrener for Kåre Ingebrigtsen. Deretter fikk Horneland selv jobben som sjef.

    – Det er dyktige folk i støtteapparatet, og vi har vokst nært hverandre. Det er flinke folk, og vi utfyller hverandre, så det er en fantastisk gjeng å jobbe med, sier Horneland.

    49-åringen har tidligere ledet Rosenborg og Haugesund samt Norges G18-landslag.

    (©NTB)

    Eirik Horneland etter kamp mot Strømsgodset.
    Foto: Oddgeir Øystese / NRK
  • Hafjell og Kvitfjell får nye verdenscuprenn

    Hafjell og Kvitfjell har fått tildelt sju verdenscuprenn i alpint i februar og mars 2025.

    Det ble etter det NRK kjenner til vedtatt i dagens møte i alpinkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet.

    Kvitfjell skal arrangere fartsøvelsene for kvinner og menn, men i tillegg får Hafjell tildelt de tekniske øvelsene for menn. Verdenscuprennene arrangeres uke 9, 10 og 11 i 2025.

    Henrik Kristoffersen
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal