NRK Meny
Normal

Hjelmeset vraket Jacobsen igjen: – Ikke et lett valg

Landslagssjef Roar Hjelmeset hadde ikke noe svar på hvorfor det gikk som det gikk med langrennsjentene lørdag. Likevel gir han den samme kvartetten tillit på torsdagens tikilometer.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen på pressemøtet for langrenn sprint i verdenscupen i nordiske grener i Lillehammer som skjer på lørdag.

IKKE MED: Astrid Uhrenholdt Jacobsen, her avbildet i forbindelse med sesongåpningen på Beitostølen.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Marit Bjørgen, Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng utgjør Norges lag på torsdagens tikilometer i fri teknikk. Det betyr at Astrid Uhrenholdt Jacobsen må se nok en distanse fra tribunen.

– Det var ikke et lett valg. Det er mest kjedelig for Astrids del, hun har gått fort i mesterskap før, sier landslagstreneren til NRK.

Roar Hjelmeset

LANDSLAGSTRENER: Roar Hjelmeset.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Jacobsen reserve

Som ventet er Astrid Uhrenholdt Jacobsen reserve, og det spørsmålet svarte Hjelmeset på selv før pressen rakk å stille det.

– Haga har vært på pallen i alle renn hun har gått, og Heidi er stort sett der oppe i skøyting. Ingvild har to verdenscupseirer i skøyting denne sesongen. Disse tre var nummer to, tre og fire i er verdenscuprenn nylig, så vi velger å stole på dem, sier Hjelmeset til NRK og legger til:

– Hvis noe skulle skje, har vi en god reserve i bakhånd.

– Ikke fornøyde

Jacobsen var ikke med på pressetreffet. Det var kun Haga og Bjørgen, ettersom de to andre skal gå sprint senere tirsdag.

– Astrid ble jo skuffet, men jeg føler at hun har ristet av seg deler av den skuffelsen. Hun er en god støttespiller for de andre jentene, og tok det med fatning. Så skal hun være verdens beste reserve og klar til å stille om noe skjer med de andre. Hun må forberede seg som om hun skal gå, sa Hjelmeset.

Landslagstreneren har fortsatt ikke funnet noe svar etter nedturen på lørdagens fellesstart med skibytte. Bjørgen tok sølv, men ingen av de andre var med i medaljekampen.

– Det var tre stykker som ikke var helt fornøyde med løpene sine på lørdag. Vi har håper og tror at de skal kunne klare å gjøre ting enda bedre på torsdag. Vi har ikke to streker under et svar på hvorfor det ble som det ble på lørdag, sier Hjelmeset.

Ny mulighet for Haga

Kalla må finne seg i å være favoritt på torsdag med Bjørgen som den klare utfordreren til gullet. Bak der er det ventet at Jessica Diggins, Krista Pärmäkoski og de tre andre norske jentene vil kjempe om den siste medaljen.

Hagas 15.-plass i OL-debuten var det flere som var skuffet over. Nå er hun glad for en ny mulighet i Pyeongchang – i favorittøvelsen.

– Det blir et tøft løp på torsdag, men jeg er glad for at jeg fikk muligheten. Forhåpentligvis har jeg ristet av meg nervene og er klar for nye muligheter.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018.

MED: Ragnhild Haga får fornyet tillit.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Siste nytt

 • Ulsrud sviktet i norsk tap

  Norges skip Thomas Ulsrud gjorde en kjempeblemme i tiende omgang, noe som kostet Norge seieren. Norge kunne tatt to poeng, og tatt seieren, men i stedet stjal Sveits ett poeng og vant 7–5.

  Norge står med en seier og tre tap etter fire kamper.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Cathal Mcnaughton / Reuters
 • Tsjekkia senket Canada

  Canada tok ledelsen to ganger, men Tsjekkia slo tilbake og vant 3–2 i gruppe A i OL-turneringen i ishockey. Det sto 2–2 etter 60 minutter, og det måtte straffeslag til for å skille lagene.

  Der var scoret Tsjekkias Jan Kovar eneste som scoret.

  s
  Foto: Julio Cortez / AP
 • Halfvarsson på ankeretappen

  Lørdag morgen slapp Sveriges langrennsledelse søndagens stafettlag . Det er Calle Halfvarsson som får ankeretappen. Det svenske laget forøvrig er 1. Jens Burman, 2. Daniel Rickardsson og 3. Marcus Hellner.

  Det norske laget offentliggjøres 13.20.

  VINTER-OS 2018
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin